Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Gyógynövények
Így néz ki a kurkuma gyökér és a belőle készített őrlemény, fűszer

A kurkuma segíthet a fogyásban?

A kurkuma sokoldalúan használható gyógynövény, hatásait állandóan kutatják. Felmerült a neve a fogyást segítő növények között is. Kutatási eredményt mutatok be a cikkben!

Így néz ki a kurkuma gyökér és a belőle készített őrlemény, fűszerA kurkuma a természet egyik legerősebb gyulladáscsökkentője és szinte napról napra újabb kutatási eredményeket olvasok arról, milyen sokrétűen használhat. Egyik ilyen alkalommal nagyon érdekes eredménybe futottam bele a kurkuma és a fogyás kapcsolatáról. Ezt most megosztom Veled is!

A Tufts University (egyetem Bostonban) kutatásában a kurkuma egyik fő polifenoljának hatását vizsgálták. Arra jutottak, hogy ez az anyag képes visszafojtani a zsírsejtek növekedését, vagyis tulajdonképpen magát a hízást. A kurkuma hatóanyaga egyszerűen elnyomja a zsírsejtek vérellátását, vagyis szinte elvágja őket a további gyarapodás lehetőségétől.

Ezt a hatást egy egereken végzett kísérleten be is bizonyították. Az egereket rendkívül magas zsírtartalmú étrenden tartották, ám az egerek egy csoportja nagy dózisban kapta a kurkuma hatóanyagát, a kurkumint is emellé. A kurkumint fogyasztó egerek vérkoleszterinszintje jelentősen alacsonyabb volt és jóval gyengébben gyarapodtak a zsírsejtjeik is.

A kurkuma hatóanyaga tehát bizonyítottan segített a vér koleszterinszintjének normalizálásában, és a hízás ütemének lassításában. Hangsúlyozom, hogy mindez magas zsírtartalmú étrend mellett! Tehát ha még változtatsz is étrendeden a fogyás érdekében, akkor a kurkuma még hatékonyabban tud segíteni  testsúlyodat érintő célod elérésében!

Hogyan segítheti még a kurkuma a fogyást?

A túlsúly sok esetben nagy terhet ró az ízületekre is, komoly fájdalmakat okozva. A kurkuma kiváló ízületvédő, segíthet csökkenteni az ízületi gyulladásokat, így szabadabbá teszi a súlycsökkentést támogató mozgást (akár a napi sétát!) is.

A kurkuma segít fenntartani a máj egészséges működését is. Miért fontos ez a fogyáshoz? A máj a központi méregtelenítő szerved, ezért megfelelő működése elengedhetetlen a normális anyagcseréhez. Ráadásul a súlygyarapodás miatt maga a máj is elzsírosodhat. A kurkuma zsírmáj esetén történő sikeres alkalmazásáról szintén számos kutatás olvasható!

Vesd be a kurkumát fogyókúrádhoz!

A kurkuma alapvetően egy gyógy-és fűszernövény, nincsenek káros mellékhatásai. A fent írtak miatt mindenképpen javaslom, hogy ha aktívan tenni akarsz súlyodért, vond be bátran a kurkumát is a fogyókúrádba. Használhatod fűszerként is, izgalmas ízt ad az ételeknek, ám ahhoz, hogy hatóanyagai kedvező hatását élvezhesd, rengeteget kellene használnod belőle.

Ha konkrét céllal akarod alkalmazni a kurkumát, nem csak az íze kedvéért, érdemes étrend-kiegészítőként keresned. A Netamin Kurkuma nem csak kurkumaport tartalmaz, hanem kurkuma-kivonatot is (vagyis tiszta kurkumint), így a kurkuma erejét sokszorosan élvezheted 1-1 kapszulában!

A kurkuma 8 bizonyított hatása: ez történik a testeddel, ha minden nap fogyasztod - nézd meg VIDEÓNKAT!

Felhasznált irodalom
http://now.tufts.edu/news-releases/turmeric-extract-suppresses-fat-tissue-growth
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Kurkumin FORTE kapszula piperinnel és gyömbérrel
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér