fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Lelki egészség
Megszületett Benkovics Johanna

Csoda történt!

Egy emberi test nagyjából 37 billió (azaz 37 000 milliárd) sejtből épül fel. Ezek a sejtek önmagukban is elképesztően komplex élőlények, ezért különösen nehéz elképzelni is, hogy egy emberi test működését közel negyvenezerszer egymilliárd sejt szoros együttműködése teszi lehetővé. És akkor még nem beszéltünk arról a titokról, ami egy ember személyiségét adja. Gondolatokat. Vágyakat. Álmokat.

Az emberi agyat alkotó 80 milliárd idegsejt feltérképezhetetlen hálózatáról szerzett tudományos ismereteink nem adnak magyarázatot arra, hogy hogyan lesz a kacagás, a meghittség, a szerelem, az emlék, a hála, sem arra hogy hogyan is alakul ki egy emberi személyiség.

Ha nagy nehezen el is tudjuk képzelni a test összetettségét, akkor is felfoghatatlan, hogy mindez 2 darab sejtből indul ki. Azok szédületes sebességgel, de a bonyolult tervtől el nem térve, perenként száz- és ezerszámra új -féle sejtekben sokszorozódnak. Egy ujjhegynyi sejttömegben pedig már elkezd lüktetni a szív, beindul az élet. 9 hónap múlva pedig megérkezik egy új ember.

Néhány napja megszületett első gyermekem, Benkovics Johanna. Csoda történt. Arcában látom a feleségemet, szemében látom apám és anyám. A kis jövevény évezredek és számtalan generáció üzenetét és küzdelmét hordozza a génjeiben, de tekintetében ott a jövő. Övé a jövő.

Johanna név jelentése: Isten kegyelme. A kegyelem: meg nem érdemelt ajándék. Az Élet, mindannyiunk élete – a Te életed is - egy kimondhatatlan ajándék, amit mindannyian kapunk valahonnan, Valakitől.

Pascal írta, csak azért nem látjuk egy gyermek születésében a felfoghatatlan csodát, mert sok születést látunk. De ettől még egy hihetetlen csoda. Egy ember nem volt és lett.

Csoda történt.

Valóban csoda történt.

Megszületett Benkovics Johanna

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér