fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Étrend
Fáradtság, éhség, gyengeség: mi köze ennek a fehérjéhez?

Fáradtság, éhség, gyengeség: mi köze ennek a fehérjéhez?

A fehérje minden sejtben lejátszódó folyamatban részt vesz. Ha nem juttatsz be eleget, annak súlyos következményei lehetnek! Honnan tudod, hogy túl kevés fehérjét fogyasztasz? Íme, hat figyelmeztető jel!

A fehérje segít shake segít a fogyásban isAz emberi test szinte folyamatosan használja a fehérjét, ráadásul annyi mindenre, amire nem is gondolnál elsőre. A fehérje minden sejtben lejátszódó folyamatban részt vesz, azaz szó szerint minden szervezetünkben lezajló folyamat első építőkockája. És ha nem juttatsz be eleget, annak súlyos következményei lehetnek!

És hogy honnan tudod, hogy túl kevés fehérjét fogyasztasz? Íme, hat figyelmeztető jel!

1. Belülről jön a jelzés

A szervezeted pontosan tudja, mire van szüksége, így mikor például nem elegendő a fehérjebevitel, megpróbál jelezni. Azaz, ha egy csirkés szendvicsre vágysz, esetleg megkívánsz egy kis lencsefőzeléket, annak könnyen lehet, hogy a kevés fehérje az oka – írja kutatási összegzésében Dr. Dana Hunnes, az amerikai UCLA egyetem vezető dietetikusa.

2. Valami édesre vágysz

A fehérjét lassan emészti meg a szervezet, nem úgy, mint a szénhidrátokat. Azaz, ha fehérjében alacsony ételt fogyasztasz, sok szénhidráttal, az előidézi a vércukor emelkedését, majd leesését. A folyamat pedig ahhoz vezet, hogy elkezdesz valami édeset, cukrosat kívánni. A lényeg tehát, hogy a fehérje és szénhidrát kiegyensúlyozottan legyen elosztva a táplálkozás során, így megfelelő tempóban kerül feldolgozásra minden.

A hajhullástól nem kell megrémülni, van rá természetes gyógymód3. Valami nem stimmel a hajaddal

Az emberi haj 97 százalékát keratin formájában fehérje építi fel, ha pedig nem jut elég oda, ahová kell, a haj elkezd vékonyodni, töredezni, sőt, akár hullani is! Ez azért van, mert a szervezeted a bejuttatott proteint a lehető legfontosabb feladatok ellátására használja fel, a haj erősítése azonban a lista végén található.

4. A bőröd és a körmöd sem az igazi

A fehérje a haj mellett a köröm és bőr fontos alkotóeleme, minél kevesebbet fogyasztasz, annál jobban gyengül a köröm, és érzékenyedik a bőr, sőt, jöhetnek a kiütések és pattanások is…

5. Gyengeség, fáradtságérzet

Bizony, ezekre is ilyen egyszerű lehet a megoldás! Az izmok ugyanis a fehérjén „táplálkoznak”, ha pedig nem kapnak eleget, sztrájkba kezdenek, és egyre lassabban és gyengébben működnek, ami pedig fáradtságérzetet és gyengeséget okoz, sőt, ilyenkor még az agyunk is lassabban működik!

6. Az állandó betegeskedés

Talán már mondani sem kell, mi az immunrendszered egyik legfontosabb építőkockája: a fehérje. A forgatókönyv itt is ugyanaz, minél kevesebbet kap a szervezet, annál jobban gyengül az immunrendszer, és annál kiszolgáltatottabbá válunk egy egyszerű megfázással szemben is.

Sokan nem is gondolnák, milyen fontos a fehérje, pedig – mint látható – rengeteg gondot okozhat a hiánya. Az orvosok általánosan 0.8 gramm fehérjét írnak elő kilogrammonként – ez azt jelenti, hogy egy 60 kilós embernek minimum 48 grammra van szüksége naponta.

Szerencsére a fehérje rengeteg ételben megtalálható, kiegészítésre is változatos lehetőségek állnak rendelkezésre, így a megfelelő bevitele egyáltalán nem bonyolult, csupán egy kis odafigyelést igényel. És mint látszik, megéri!

Felhasznált irodalom
http://www.self.com/story/protein-deficiency-symptoms
http://www.mindbodygreen.com/0-24225/7-surprising-signs-youre-not-getting-enough-protein.html
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Natúr Borsó fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér