fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Lelki egészség
Hogyan érkezz meg időben, ne késs el sehonnan sem

A késők 5 típusa + tippek, hogyan ne tartozz közéjük

Minden társaságban van legalább egy ember, akiről mindenki tudja: ha 7 órára beszélnek meg egy időpontot, fél 8 előtt garantáltan nem érkezik meg. A Te közegedben nincs ilyen? Akkor lehet, hogy pont Te vagy a „késős”? Összegyűjtöttük most a késők öt típusát, és a megoldásokat is, hogy kerüld el az állandó késést!

Hogyan érkezz meg időben, ne késs el sehonnan semMinden társaságban, családban, kapcsolatban van legalább egy ember, akiről mindenki tudja: ha 7 órára beszélnek meg egy időpontot, fél 8 előtt garantáltan nem érkezik meg. A Te közegedben nincs ilyen? Akkor lehet, hogy pont Te vagy a „késős”? Összegyűjtöttük most a késők öt típusát, és a megoldásokat is, hogy kerülhetsz ki az alábbi csoportokból!

1. A másokat hibáztató

Nem jött a busz. Baleset volt előttem. Egy barátom feltartott. A másokat hibáztató késő mindig talál egy jó kifogást, miért nem sikerült odaérnie valahova, és mindig nyugodtan fekszik le aludni, hogy ez sem az ő hibája volt.

A megoldás? Nézz szembe a helyzettel: az nem lehet, hogy ellened mindig minden összeesküszik, hogy ne érj oda időben sehova. Fogadd el, hogy problémád van, valld be magadnak, hogy igenis saját magad miatt késel rendszeresen és kezdj el tudatosan tenni ellene.

2. Az elfoglalt

Fel kell kelni, le kell zuhanyozni, le kell vinni a kutyát, reggelit kell csinálni, a gyereket el kell vinni iskolába és minderre van 30 perced. Ne lepődj meg ezután, ha késni fogsz!

A megoldás? Mérd le egy átlagos nap alkalmával, mivel, mennyi időt töltesz, és ha ez megvan, a kapott adatokkal készítsd el a tervedet a következő napra!

3. Az utolsó pillanat embere

Szereted a kihívásokat, így ha 8-ra kell munkába érni és 25 perc az út átlagosan, garantáltan 7:35-kor indulsz útnak minden reggel. Csak aztán jön egy baleset vagy egy elakadó villamos, és máris késel félórát.

A megoldás? Ahogy az első pontnál, a megoldás most is hasonló: ismerd el, rajtad múlik, késel-e. Adj magadnak néhány extra percet, így lehet, néha előbb beérsz, de legalább késni biztosan nem fogsz a szerencsétlen napokon sem. Segíthet az is, ha kicsit "becsapod magad" és pár perccel átállítod az óráid (vagy inkább kérj meg rá valaki mást, nehogy utána fejben ahhoz igazodj).

4. A kereső

Nincs meg a kulcs, a pénztárca, a bérlet, a kocsikulcs, a telefon… Mind ismerjük a típust, aki azért késik el mindenhonnan, mert sosem talál semmit.

A megoldás? Alakíts ki a bejárati ajtó mellett egy polcot, ahová hazaérkezéskor minden olyan fontos dolgot leteszel, ami az induláshoz kellhet. Így legközelebb már egy helyen lesz minden, ami eddig mindig eltűnt valahogy.

5. Az elégedetlen

Reggel felveszed a kiválasztott ruhádat munkába indulás előtt, de csalódsz abban, amit látsz. Így újra átöltözöl. És újra. És újra. Míg azt nem veszed észre, hogy már félórás késésben vagy.

A megoldás? Ha az önképeddel vannak problémáid, és sosem tetszik, amit látsz a tükörben, érdemes szakértő segítséget felkeresni, és beszélni a gondjaidról. Ha pedig tényleg csak a ruha a hibás, előző este játszd el a divatbemutatót, így reggel már nem kell ezzel foglalkoznod.

Felhasznált irodalom
huffingtonpost.com/ann-davis/how-to-stop-being-late-fo_b_7631186.html
Ezt láttad már?
18 tipp, hogyan motiváld magad az életben
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér