fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Gyógynövények
Máriatövis: a természetes májvédő és méregtelenítő

Máriatövis: a természetes májvédő és méregtelenítő

A máriatövis a természet által nyújtott leghatásosabb májtámogató és májvédő gyógynövény. Hatóanyaga, a szilimarin, különböző májgyógyszerek összetevője. Ismerd meg ezt a fantasztikus gyógynövényt!

mariatovis_maj_regeneracio_maj_gyogynovenySzervezetünk napi szinten több ezer káros anyagnak, méregnek van kitéve. Kipufogógázok, passzív dohányzás, alkohol, gyógyszerek, ipari oldóanyagok, növényvédő szerek, sőt még az elfogyasztott ételek és italok is folyamatosan terhelik belső szerveinket (a májat, a veséket, a tüdőt, a beleket, stb.). A pozitív életmódbeli változtatások, mint a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás, mindenképpen hozzájárulnak az immunrendszer erősebbé tételéhez. Ugyanakkor nagymértékű megterhelés esetén a méregtelenítő szerveink is támogatásra szorulhatnak.

A máj szerepe testünkben

A máj elsődleges feladata a szervezet méregtelenítése, vagyis azon anyagok eltávolítása, melyek károsak lehetnek más szervekre, például a szívre, az erekre, a szemre vagy éppen a bőrre. Egy összetett, több lépésből álló folyamat során a máj semlegesíti a méreganyagokat és eltávolítja azokat a véráramból, vagy vízben, illetve zsírban oldódó formába konvertálja azokat, hogy a veséken vagy a bélrendszeren keresztül távozhassanak a szervezetből.

Míg az alkohol és bizonyos betegségek (pl. hepatitis) azok, amelyek a májat legsúlyosabban károsítják, ennek a fontos szervnek a működése az egyébként egészségesnek számító embereknél is jelentősen legyengülhet. A méreganyagok felhalmozódása fáradtsághoz, rossz emésztéshez, bőrproblémákhoz és az immun funkciók gyengüléséhez vezethet.

Máriatövis, a máj barátja

A máriatövis (Silybum marianum) a természet által nyújtott leghatásosabb májtámogató és májvédő gyógynövény. Aktív hatóanyaga, a szilimarin, széles körben alkalmazott összetevője a különböző májgyógyszereknek. A máriatövis egyike a legrégebben ismert gyógynövényeinknek, a népi gyógyászatban évszázadok óta használják.

A máriatövis legértékesebb része a bogáncsos virágban található rengeteg apró mag. Ebből készülnek magasan koncentrált kivonatok. Bár a máriatövist már 2000 évvel ezelőtt is használták az egészséges májműködés támogatására, a növény modern használatának kezdete 1968-ra tehető, amikor a már említett szilimarin nevű bioflavonoid-komplexet felfedezték.

A máriatövis-kivonat pozitív hatásai:

Sejtvédelem

A máriatövisben található szilimarin közvetlenül támogatja a májsejtek védelmét: hozzátapad a sejtfalhoz és megakadályozza bizonyos méreganyagok sejtbe történő bejutását. Emellett a már a sejtekben lévő méreganyagokat is semlegesíti. A máriatövis többek között segít a szén-tetrakloridok, az alkohol, és számos májkárosító hatással bíró gyógyszer elleni védelemben.

Antioxidáns hatás

A máriatövis megnöveli a glutation nevű, rendkívül erős antioxidáns termelését, illetve a szervezetben egyéb antioxidánsok fokozott termelését is serkenti.

Sejt regeneráció

Az alkohol, a krónikus hepatitis és akár olyan gyakori gyógyszerek, mint a koleszterincsökkentők vagy az antidepresszánsok is képesek károsítani a májsejteket. A szilimarin egyedülálló módon gyógyítja, újraéleszti a sérült sejteket.

Gyulladáscsökkentés

A máj gyulladásos megbetegedését leggyakrabban a túlzott alkoholfogyasztás és a krónikus vírushepatitis (B és C) okozzák. A máriatövis hatóanyaga csökkenti a gyulladást és a visszafordíthatatlan májkárosodást (cirrózist, azaz májzsugort) is segít megakadályozni.

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Máriatövis komplex kapszula
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér