fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Minden korttyal közelebb önmagadhoz! De mi lehet ez a csodaital?

Van úgy, hogy egyszerűen semmi se jó. Éjszaka nem tudunk aludni, vagy ha mégis akkor egy akció-horror-szürrealista művészfilm képei gyötörnek minket. Reggel persze már menne a pihenés, de akkor meg kíméletlenül pittyeg az ébresztő. A karikás szemek és a sápadt bőr jelzőtáblaként mutatja mindenki másnak is: igen, ma sem aludtam jól! A fejfájás pedig a reggeli kávé ellenére is igen hamar beköszön.

vizivasVan úgy, hogy egyszerűen semmi se jó. Éjszaka nem tudunk aludni, vagy ha mégis akkor egy akció-horror-szürrealista művészfilm képei gyötörnek minket. Reggel persze már menne a pihenés, de akkor meg kíméletlenül pittyeg az ébresztő. A karikás szemek és a sápadt bőr jelzőtáblaként mutatja mindenki másnak is: igen, ma sem aludtam jól! A fejfájás pedig a reggeli kávé ellenére is igen hamar beköszön.

Az enyhülést, javulást ígérő módszer pedig mindennap előttünk van. Leírni is mulatságos, de tényleg így van: a víz az. Lehet ásvány, lehet csap, lehet tisztított, a lényeg, hogy víz legyen.

Nem szabható meg és jelenthető ki, hogy X liter vizet kötelező meginni egy nap, hiszen ez egyénenként változó lehet kor, nem, életmód függvényében. A lényeg az, hogy folyamatos legyen a folyadékbevitel, ne este próbáljuk meg pótolni az egész napos „lemaradást” egy üveg víz lehúzásával. Hogy miért? Mert a folyamatos vízivással...

- legyőzhetjük a fáradtságot és a fejfájást! Egy bostoni egyetem kutatásai szerint a fáradtság a dehidratált állapot – vagyis nem kellő folyadékbevitel, a kiszáradás– első jele! Már akkor is, ha a szervezetünk normál vízháztartása 1-2%-kal csökken, nehezebbé válik a koncentráció és az új gondolatok sem születnek túl könnyedén. A fejfájás hátterében is sok esetben ez a jelenség áll: próbálj meg előbb 2 pohár vizet inni, mielőtt rögtön fájdalomcsillapítóért nyúlnál.

- életerővel töltjük meg bőrünket is! Azt nem mondjuk, hogy pár liter víz és másnapra nyoma sincs a ráncoknak, de tény, hogy bőrünk fiatalon tartásában, a száraz foltok megszüntetésében jelentős szerepe van a megfelelő mennyiségű vízivásnak.

- nagyobb lehet a kontrollunk a súlyunk felett! Sok esetben amikor ételhez nyúlunk a szervezetünknek valójában folyadékra volna szüksége. Az egész napos munka közben a szomjúságot észre sem vesszük, hamarabb nyúlunk nassolnivaló után. A vízivással nemcsak gyorsítjuk az anyagcserét, segítjük a vitaminok és tápanyagok hatékonyabb felszívódását, de a kínzó éhségérzetet is csökkentjük.

Elég meggyőző érvek? Ezek az állítások nem csak kutatásokon alapulnak, mi magunk is tapasztaljuk őket, ezért is osztjuk meg most Veled. Minden korty víznél gondolj arra, mennyi jót teszel most a szervezeteddel! Adunk két tippet is, amiknek segítségével gondoskodhatsz arról, hogy ne feledkezz meg a folyamatos folyadékbevitelről.

- Ébresztőóra. Állíthatunk be magunknak legalább fél óránként figyelmeztetést akár a telefonunkon, akár más eszközön. Kérdéses persze, hogy a családtagok, kollégák mennyire örülnek ennek, de ez is egyszerűen megoldható: mondjuk, hogy akkor innentől Te vagy a vízfelelős és az ő egészségük felett is őrködsz! Léteznek erre a célra okostelefon applikációk is (bár elsősorban angol nyelven), így azzal is megoldhatod a rendszeres figyelmeztetést.

- Jelölések az üvegen. Rovátkázd be magadnak a vizes palackodat és csinálj fejben egy ütemtervet, hogy bizonyos időközönként melyik vonalig kell eljutnod. Ér csalni az elején, aztán majd úgyis belejössz!

A folyamatos vízivás segít rendszert is vinni az életedbe, ennek pedig sok más pozitív hozadékát is érezheted rövid időn belül! Most, hogy végigolvastad ezt a cikket, ugye tudod, mi következik? Bizony, egy nagy pohárral! Egészségedre!

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Ma nincs kedved „sima” vizet inni? Ízesítsd természetesen!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér