fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Te kire vársz? És Rád vajon ki vár éppen?

Te kire várszA tavaszi napsütésben hirtelen minden olyan könnyűnek és romantikusnak tűnik. De mi történik akkor, ha épp pár nélkül éled át ezeket a napokat? Ha csak a puszta statisztikai adatokra támaszkodunk, akkor is elmondható: jelentősen megnőtt az egyedülállók száma az elmúlt tíz évben. Nem világviszonylatban, Magyarországon. Nem az üzletekben boldogan vásárolgató magabiztos szingliké, hanem a kitartóan párt keresőké.

Igazából nem is kell adatokat bújni, elég elmenni egy baráti eseményre, vagy csak véletlenül elcsípni egy beszélgetést valahol. Szinte biztos, hogy elhangzik majd egy ehhez hasonló mondat: olyan jó volna, ha lenne valakim, aki… és innentől végtelen számú befejezéssel helyettesíthető:

- kiegészít engem

- megért és látja a valódi énemet

- motivál, inspirál, ihletet ad

- olyannak szeret, amilyen vagyok

- mindig mellettem áll

- egyszerűen csak szeret

Így rajzolódik ki előttünk az ideális társ, akit a legtöbben megállás nélkül keresnek, mert változást remélnek tőle.

De gondoljunk bele ebbe a helyzetbe jobban. Megismerünk valakit, akire azonnal óriási terhet rakunk: tőle várjuk el a boldogságot. Lehet-e ekkora súlyt pakolni valakire, szinte ismeretlenül?

A helyzet az, hogy általában két kép társul az egyedülállóság fogalmához: a már említett, függetlenségében fürdőző szingli és a kétségbeesett párkereső. Óriási szakadék tátong a kettő között és egyik sem igazán reális, árnyalt kép. Feltétlenül magányos-e az, aki amúgy egyedülálló? Nem. Határozottan nem. Van-e abban bármi elítélendő, ha valaki szeret egyedül lenni? A válasz ugyanaz, nincs.

Egyik helyzet sem áll a másik fölött, ahogy attól sem lesz valaki több, hogy kapcsolatban él. Ellenben minden szituációban van egy közös pont: TE.

Tetszik, vagy sem, de Te vagy az az ember, akire biztosan számíthatsz. Születésedtől az utolsó pillanatodig. Elbírod ennek a súlyát? Tudsz az az ember lenni, aki motiválja, megérti és olyannak szereti magát, amilyen?

Nézzük meg a kérdést másik oldalról is. Valószínűleg nem vagy egyedül ezekkel a gondolatokkal és vágyakkal, tehát mások is hasonló tulajdonságokat keresnek. Így van, Benned is. Valaki majd Rád szeretne támaszkodni és tőled várja a megerősítést. Készen állsz erre?

A boldogságot rendkívül sokan azonosítják a szerelemmel, sőt, attól függővé teszik. Csíkszentmihályi Mihály az egyike azoknak, aki a boldogság kérdésével tudományos alapokon is foglalkozott. A vizsgálatai során megalkotta a flow-(vagyis áramlat) élmény fogalmát. Ennek átélésekor teljesen átadjuk magunkat valaminek, elmerülünk benne és közben energiával töltődünk fel. Ebben az állapotban képesek vagyunk valamire maximálisan koncentrálni úgy, hogy nem érezzük megterhelőnek, és közben végtelen nyugalmat, vagy óriási örömöt érzünk.

Ezek az élmények teljesen hétköznapi szituációkban is velünk vannak. Lehet, hogy te akkor vagy harmóniában önmagaddal és a világgal, amikor épp csokis kuglófot sütsz. Vagy sportolsz. Elmélyülsz a zenehallgatásban. Megvarrsz egy kiszakadt ruhát.

Keresd ezeket a pillanatokat, amikor elkap az „áramlat”. Gondold végig, mikor érzed azt, hogy egységben vagy, a fejedet nem nyomasztó gondolatok, hanem az az egy aktuális tevékenység tölti ki?

Ha most tanácstalanul ülsz és semmi sem jut eszedbe, akkor itt az idő: próbálj ki olyan dolgokat, amiket mindig is szerettél volna! Nem tudsz hegedülni pedig régi vágyad? Gyerekként balerina akartál lenni? Indiai ételeket szeretnél főzni? Ki, vagy mi akadályoz most meg?

Tölts minél több aktív időt azzal az emberrel, akire mindig számíthatsz: saját magaddal. Keresd a flow-pillanataidat, adj időt és teret arra, hogy kibontakozhass, megerősödj, Önmagad által.

Ezek után érzed ugye, hogy le kell írnom a világ legnagyobb közhelyét: koncentrálj az élményeidre és céljaidra, és hidd el, majd akkor jön Valaki, amikor nem számítasz rá. Kell, hogy legyen alapja ezeknek a mondatoknak, nem véletlenül koptattuk őket elcsépeltté.

Amikor harmóniában vagy önmagaddal, aktív vagy, amikor rendszeresen érnek a „flow”-élmények mások számára is vonzóbbá, akár követendő példává válhatsz. Lehetsz épp egyedülálló, vagy párban: az Önmagaddal való stabil kapcsolatod mindig biztos és jó táptalaja lesz a másokhoz fűződő kötelék kialakításának.

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér