fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Lelki egészség
a nagy kérdés

Tedd fel magadnak ezt a kérdést, és talán az egész életed megváltozik!

Úgy érzed, valami nincs rendben az életeddel? Szeretnél változtatni, de valami visszatart, hogy megtedd? Ez az egyszerű történet a cikkben talán felnyitja a szemed. Légy magaddal őszinte, és válaszolj a kérdésre!

a nagy kérdésÚgy érzed, elakadtál? Vagy esetleg azt, hogy sosem leszel képes elérni az álmaidat? Nincs időd magadra? Így érezte Matthew McEwan is, aki ezután úgy döntött, feltesz magának néhány kérdést, amire nagyon őszintén kell válaszolnia. És akkor még nem is gondolta, mekkora változást hoz ez majd az életében…

Mindennap, mikor hazaértem, hullafáradtnak éreztem magam. Nem volt energiám nyelvet tanulni, amit mindig is szerettem volna, nem tudtam rávenni magam, hogy elmenjek futni, amit mindig tervezek. Minden energiámat felemésztette a munkám, amit annyira nem is szerettem…” – kezdi blogbejegyzését Matthew McEwan1, aki nagyon sokaknak segített már azzal, hogy megosztotta tapasztalatait, és azt, nála mi segített – ezért jutottam arra, lefordítom én is a gondolatait, hogy minél többekhez eljuthasson.

Egyetlen dologban voltam biztos: ennél többre vágyom, és többet akarok kihozni az életemből. A célom az volt, hogy eljussak egy olyan szintre, ahol azzal foglalkozhatok, ami a legjobban érdekel, és ami a legboldogabbá tesz.” – írja McEwan.

A fenti gondolatokkal valószínűleg nagyon sokan tudnak azonosulni, ám a legtöbben elakadnak ennél a pontnál. Mert bár tudják, mit szeretnének, a következő lépést – kideríteni, hogy hogy juthatnak el odáig – nagyon nehéz megtenni.

A bejegyzést író McEwan célja az volt, hogy fel tudjon kelni korán reggel, és a legaktívabb időszakában magára tudja fordítani az energiáját.

Minden reggel hajnalban kelni? Mégis hogy lehetne ezt megoldani? Sehogy… Őrültség, ugye? Teljesen át kellene akkor alakítani az életemet. Ezzel el is döntöttem, nincs értelme az egésznek. Aztán egy nap beszélgettem a témáról az egyik kollégámmal, aki feltette nekem a kérdést: »Miért, mi történne, ha tényleg megcsinálnád?«

És ez az a pont, ami mindent megváltoztatott. Ha ugyanis valaki megáll egy pillanatra, és elgondolkozik a válaszon, rájön, hogy sokszor nem is tudja, mi lenne más, hiszen sosem próbálta még.

Mi lenne tehát más? McEwan példáját nézve, ő arra a következtetésre jutott, hogy nincs mese, tényleg nem tudja, mi történne, így ki kell próbálnia.

Másnapra tehát beállította az ébresztőjét hajnali négyre, és várta, mi sül ki ebből…

A fenti kérdés feltétele után nem történik varázslat. De ha tényleg elhatározod magad, hogy megkeresd rá a választ, az óriási segítség lehet. Nálam tökéletesen bevált, végre a számomra fontos dolgokat a munkám elé tudtam helyezni, és azokkal tudtam foglalkozni, amik engem érdekelnek, még a saját weboldalam is el tudtam indítani. Nekem ez a kérdés megváltoztatta az életemet.

Végül a projektből négy kérdés született, amely segíthet, ha úgy érzed, elakadtál. A szabály csak annyi, hogy nagyon őszintén kell válaszolnod magadnak.

Mi történik, ha megcsinálom?

Mi történik, ha nem csinálom meg?

Mi nem történik, ha megcsinálom?

Mi nem történik, ha nem csinálom meg?

Matthew McEwan példája csak egy a sokból, és persze pontosan tudjuk, hogy egy bloggal nem lehet életeket megváltoztatni.

Azt azonban el kell ismerni, hogy a kérdések, amelyeket felírt magának a bejegyzésben, sokunk életére illenek tökéletesen, és megmutatják, sokszor csak azért nem cselekszünk, mert bele sem merünk gondolni abba, mit hozhat az ismeretlen.

De ha az álmodról van szó, annyit biztosan megér a dolog, hogy válaszolj magadnak egy-két kérdésre…


Hivatkozás:

1 tinybuddha.com/blog/one-question-change-life-better/

Felhasznált irodalom
tinybuddha.com/blog/one-question-change-life-better/
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
„Ej, ráérünk arra még!” – avagy a halogatás művészete
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér