fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Vércsoport diéta - A véredben lenne a megoldás?

Dr. D‘Adamo, a vércsoport diéta feltalálója azt figyelte meg, hogy a különféle tápanyagok eltérő hatással vannak különböző emberekre. A kutatásai arra vezették, hogy az eltérő vércsoportú nők és férfiak másképpen dolgozzák fel a tápanyagokat, és más-más ételekhez vonzódnak.

Experiment in Science Research LabA diéta általános leírása

Dr. D‘Adamo, a vércsoport diéta feltalálója azt figyelte meg, hogy a különféle tápanyagok eltérő hatással vannak különböző emberekre. A kutatásai arra vezették, hogy az eltérő vércsoportú nők és férfiak másképpen dolgozzák fel a tápanyagokat, és más-más ételekhez vonzódnak.

Feltételezése abból indul ki, hogy a vércsoportokat meghatározó, a vörösvértestek felületén található fehérjeláncok esetlegesen reagálhatnak az ételek elbontása során szabaddá váló fehérjemolekulákkal.

Elgondolása szerint génkészletünk, amely meghatározza a vércsoportunkat is és élethossziglan nem változik, meghatározza az ízlésünket, amely a nekünk jól hasznosítható élelmiszereket teszi vonzóvá számunkra. A beidegződések és a rossz szokások ugyanakkor összezavarják az ösztönös választásokat.

A vércsoport diétának nem közvetlen szándéka a fogyasztás, de mint egészséges táplálkozásra szoktató étrend, elmondása szerint hozzásegít az ideális testsúly eléréséhez és megtartásához. A doktor úr minden vércsoportnak konkrétan meghatározta a nyugodt szívvel fogyasztható ételeket és italok, valamint azokat is, amelyeket ajánlatos elkerülni. A leírás kitér a fűszerekre, a gyógynövényekre, olajokra, olajos magvakra is.

Előnyei

  • Minden diéta hatékony valamilyen szinten, de erről nem a diéták tehetnek, hanem egy egyszerű pszichológiai „mellékhatás”: táplálkozási döntéseink 90%-ról nem hozunk tudatos döntéseket, hanem szokás alapján tesszük. Mikor diétázunk, ezen döntések jelentős részét tudatos szintre emeljük, és ilyenkor tűnik fel számunkra, mikor és mennyit is eszünk valójában. Ha odafigyelünk, jelentősen kevesebbet eszünk – és ez tesz szinte minden diétát valamilyen szinten hatékonnyá.
  • Pontosan meghatározott a fogyasztható ételek köre, nem kell kalóriákat számolgatni vagy kategóriákat nyomon követni. A számunkra ideális ételek listája hamar elsajátítható, és ezekből kreatívan változatos étrendet kreálhatunk.
  • A természetes étrendre, egészséges ételek fogyasztására buzdít – ami vércsoporttól függetlenül egészséges.

Hátrányai

  • Az elgondolás minden tudományos alapot nélkülöz. Ez még nem volna gond, de sajnos ellent mond számos olyan tudományos ténynek, melyek bizonyítottak.
  • Sajátos logikája csak a szerző levezetését követve tűnik értelmesnek, a biológiával és az élettannal már köszönőviszonyban lévő ember vizsgálata során nagyon hamar elvérzik az elmélet (mindegy, milyen vércsoportú...). A vércsoportoknak jól ismert immunológiai szerepe van a szervezetben, mellyel a vércsoport-szerológia foglalkozik. Ez egy jól kidolgozott tudományág, úgyhogy itt nem nagyon lehet a zavarosban halászni. Hogy a vércsoport határozza meg a táplálkozásunkat ez legalább annyira lehet igaz, mint ha a szemünk színe, lábunk nagysága, vagy fülünk formája szerint diétáznánk – biztos le lehet vezetni úgy, hogy értelmesnek tűnjön, mégis butaság.

Mi a Tuti Fogyás Program?

A Tuti Fogyás Program egy 42 napos életmód-átalakító fogyókúrás rendszer, amely kimondottan a hazai viszonyokra lett kifejlesztve. A Tutifogyásprogram.hu csapata eddig több mint ötvenezer embernek segített leszámolni a túlsúllyal. A tanácsadók által irányított Tuti Fogyás Programokban résztvevők 94%-a elégedett volt a programmal; az akár 15 kg-os fogyás mellett pedig 86%-uknak javult az önbecsülése, 93%-uknak pedig a közérzete is.

A Tuti Fogyás Program könyvváltozata rávilágít azokra a törvényszerűségekre és életmódtanácsokra, melyek a tartós és egészséges fogyáshoz szükségesek. Az olvasó a komplex program 42 napja alatt olyan életmódbeli változtatásokat tud az életében megvalósítani, melyekkel egy életre leszámolhat a túlsúllyal. A program minden napjára egy-egy motivációs levelet is talál a könyvben, amelyek külön segítenek abban, hogy valóban élete leglátványosabb átalakulásán menjen át.

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér