fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Lelki egészség
1 perces teszt – Mennyire vagy pozitív ember?

1 perces teszt – Mennyire vagy pozitív ember?

Mindannyian tudjuk, hogy a boldogság egyik legfőbb tényezője a pozitív beállítottság. Az alábbi, 1 perces tesztből megtudhatja, miért is különösen fontos, hogy Ön is úgy lássa, a pohár félig tele van, és nem pedig félig üres!

Positive attitudeMindannyian tudjuk, hogy a boldogság egyik legfőbb tényezője a pozitív beállítottság. Az alábbi, 1 perces tesztből megtudhatod, miért is különösen fontos, hogy Te is úgy lásd, a pohár félig tele van, és nem pedig félig üres!

Szeretném, ha lassan elszámolnál magadban tízig, és közben alaposan felmérnéd a környezeted ahol most éppen tartózkodsz, és megjegyeznéd minden tárgyat ami kék színű! Megvan? Akkor most szeretném megkérni, hogy anélkül, hogy a képernyőről felnéznél, csukd be a szemed, és idézz fel minden olyan tárgyat a környezetedben ami sárga színű! Nem elírás, a sárga színű dolgokat idézd fel! Több mint valószínű, hogy most nevetve azt mondod magadnak: nem tudom. Pedigm ha alaposan körbenézel, minden bizonnyal nagyon sok sárga színű dolog van most is körülötted.

A jelenség magyarázata az agyunk működési mechanizmusából fakad: ha a figyelmünk egy adott téma vagy jelenség köré koncentrálódik, akkor figyelmen kívül hagy minden mást, az oda nem illő” dolgokat. Ilyen az ember figyelme. Ha a kéket keressük, nem látjuk meg a sárgát. Az ember nagyon sok dolog felett nincs hatalommal, sok minden ér bennünket, jó és rossz külső hatások egyaránt. A boldogságunk nagyban múlik azon, hogy hogyan viszonyulunk ezekhez a bennünket érő dolgokhoz, amiken nem tudunk változtatni.

Csak a rossz dolgokat vesszük észre? Miről beszélgetünk az ismerőseinkkel? Hogy már megint milyen rossz az idő? Hogy ki és milyen rosszat tett megint? Ha a rossz dolgokra koncentrálunk, nem fogjuk észrevenni a bennünket érő jó dolgokat, és menthetetlenül boldogtalanok és depressziósak leszünk.

Sokszor nem tudjuk kivonni magunkat a negatív dolgokból, de ne időzzünk velük többet, mint amennyit a kezelésükhöz és megoldásukhoz feltétlenül szükséges! Vegyük észre a pozitív dolgokat, és foglalkozzunk azokkal!

Fegyelmezzük gondolatainkat és beszédünket!

Tűzd ki célul, hogy a nap hátralévő részében nem mondasz senkire semmi rosszat! Második feladat, hogy a legapróbb jó dolgokat is észrevedd! Meg fogod látni, hogy sokkal több jó dolog ér valójában, amiket eddig észre sem vettél. Visszamosolyog a boltos? Ránk nevet egy kisgyerek? Érdeklődik utánunk egy barátunk? Őszbe öltözik a természet? Szép a naplemente? Van mit ennünk és van mibe öltöznünk?

Meg fogod látni, hogy sokkal több ajándékot kapunk minden nap, minthogy meg tudnánk számolni.

Szeretettel és üdvözlettel:

Benkovics Péter

életmód tanácsadó

netamin.hu

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
2 lehetőség, 1 döntés. Ezen múlik a boldogság?
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal