fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Lelki egészség
1500 pár tapasztalatai alapján ez a kapcsolatok 10 alapszabálya

1500 pár tapasztalatai alapján ez a kapcsolatok 10 alapszabálya

Mark Manson, a New York Times újságírója, elhatározta, hogy megtalálja a sikeres párkapcsolat titkát. Ehhez 1500 olyan párt hívott segítségül, akik több mint tíz éve házasok, és ráadásul még boldogok is! Leggyakoribb tanácsaikat összegezte - „Mi a jó kapcsolat titka?”

1500 pár tapasztalatai alapján ez a kapcsolatok 10 alapszabályaMark Manson a New York Times munkatársa, aki az újságírás mellett bestsellereket is ír, blogot vezet, és tele van jó ötletekkel. A legutóbbi ötletével pedig az volt a célja, hogy megoldást találjon a legáltalánosabb párkapcsolati problémákra!

„A legjobb kapcsolati tanácsadó, ami végez minden kapcsolati tanácsadóval!” – kapta a találó címet Manson legutóbbi anyaga, amely ezzel el is árulta, mit is szeretne elérni.

A New York Times újságírója nem aprózta el, úgy gondolta ugyanis, a nagy számok törvénye itt is érvényes, ezért közel 1500 olyan párt hívott segítségül, akik több mint tíz éve házasok, és ráadásul még boldogok is!

Ami igazán meglepte a cikk szerzőjét az az volt, hogy rengeteg volt az átfedés a válaszok közt. Épp ezért az 1500 boldog pár leggyakoribb tanácsát gyűjtötte ki, amik tökéletes segítségül szolgálhatnak azoknak, akik azon tűnődnek: „Mi a jó kapcsolat titka?”

1. Csak azért legyél valakivel, mert tényleg vele akarsz lenni!

Elég egyszerűnek tűnik a tanács, a kivitelezése mégsem olyan egyszerű. Rengeteg oka lehet annak, hogy az ember egy olyan kapcsolatba lép, amelyről a lelke mélyén tudja, nincs jövője.

Lehet az a szülők, barátok nyomása. Lehet, csak azért kell valaki, mert már túl régóta „szingli” az ember, és vágyik a közelségre, romantikára. Az okok száma végtelen.

Egy dolog azonban biztos: ha nem a megfelelő okokból kerülsz össze valakivel, a kapcsolatotok sosem lesz sikeres.

2. Legyenek reális elvárásaid!

Bármennyire nehéz is feldolgozni, sajnos be kell látnunk: az élet nem egy Disney-mese! Jól hangzanak a „Boldogan éltek, míg meg nem haltak…” és hasonló mondatok, de ha valaki ezeken alapuló elvárásokkal érkezik egy kapcsolatba, és várja a fehér lovon a szőke herceget, garantáltan csalódni fog.

A „jóban-rosszban, gazdagságban-szegénységben, egészségben-betegségben” már sokkal jobban passzol.

3. Nem a kommunikáció a legfontosabb alap, hanem a kölcsönös tisztelet!

Gyakran hallani, hogy egy kapcsolat legfontosabb alapköve a kommunikáció. A 10, 20, 30 éve vagy akár még több ideje együtt lévő párok azonban azt mondják, a legfontosabb a tisztelet.

Hogy mit is jelent a tisztelet, azt mindenkinek magának kell felismernie, de olyanokra gondolnak az itt megkérdezett párok, mint hogy soha ne mondj rosszakat a partneredről, inkább mindig beszéld meg vele, ha baj van; tiszteld, hogy vannak dolgok, amikben nem értetek egyet, és vannak dolgok, amiket nem kell együtt csinálnotok; tiszteljétek egymást annyira, hogy mindkettőtöknek legyen beleszólása a kapcsolat alakulásába; és ami a legfontosabb: ne legyenek titkaitok egymás előtt!

4. Beszélj nyíltan!

Rengeteg olyan dolog van, ami egy párkapcsolatban az egyik félnek csak apróság, a párja viszont úgy a szívére veszi, hogy évekig emlékszik majd rá.

Ha valami problémád van, ne tartsd magadban, hanem mondd el, lehetőleg minél érthetőbben, beszéljetek róla nyíltan és őszintén!

1500 pár tapasztalatai alapján ez a kapcsolatok 10 alapszabálya5. Egészséges emberek tudnak egészséges párt alkotni!

Szintén fontos már a kapcsolat kezdete előtt tisztáznunk magunkban: nem a párunk feladata, hogy boldoggá tegyen!

Mert egészséges párkapcsolat csak egészséges, boldog emberek közreműködésével születhet.

6. Adjatok egymásnak teret!

Fél-fél mondattal már korábban is előkerült ez a pont, de fontos konkrétan is kimondani: egy egészséges párkapcsolat egyik legfontosabb alapja, hogy teret engedjünk a másiknak!

Ha nincs saját életed, a közös élet sem fog úgy működni, ahogy szeretnétek, igenis szüksége van mindenkinek arra, hogy például egyedül, vagy a saját barátaival kapcsolódjon ki néha.

7. Fogadjátok el a változásokat!

A hosszú kapcsolat azzal is jár, hogy együtt élitek át azt, hogy változtok. Hit, politika, hajszín, zenei ízlés – kismillió dologban változik mindenki az évek alatt.

Ettől ne ijedjetek meg, hanem bátran vállaljátok fel, és fogadjátok el ezeket!

8. Ne ijedjetek meg a veszekedéstől!

Minden baráti társaságban, családban előbb-utóbb feltűnik egy pár, amelyben mindkét fél állítja, ők sosem veszekednek, és ezért tökéletes a kapcsolatuk. Majd két hónappal később közlik, hogy sajnos szakítottak, mert mégsem működött a dolog.

A veszekedés a kapcsolat része, nem kell megijedni, csak tudni kell a határokat, hogy nehogy olyan sebet ejtsünk a másikon, amit nem tud begyógyítani az idő.

9. Tudjatok megbocsájtani!

Mindenkinél máshol van a határ, de nagyon fontos, hogy a kapcsolatban képesek legyünk megbocsátani.

Mindenki hibázik, ez természetes része az életnek, ha azonban tényleg szeretsz valakit, és hosszú távra tervezel vele, képes kell, hogy legyél a megbocsátásra.

10. Az apró dolgok teszik igazán naggyá a pillanatot!

Csak odasúgni, hogy „Szeretlek!”, egy szál virág, csak úgy, egy este, amikor csak egymással foglalkoztok – bizony ezek az apróságok rengeteget segíthetnek, hogy boldoggá tegyenek egy kapcsolatot hosszú távon.

Persze, nem egyszerű a hétköznapi rohanásban időt szakítani ezekre az apróságokra, de ha igazán fontos számodra valaki, megtalálod a megoldást!

Felhasznált irodalom
markmanson.net/relationship-advice
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal