fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Szexuális egészség
maca gyökér

Maca gyökér és a szexuális egészség kapcsolata

A maca gyökér csekély szexuális vágy, potenciazavarok esetén természetes megoldást nyújthat. Érdekessége, hogy nőknél is hatásos! Ismerd meg a maca gyökér titkát cikkünkből!

Maca gyökérRégebben az impotenciát az idősebb korosztály problémájának tartották, de manapság a 28-40 éves férfiak is érintve vannak e problémakört illetően. A fizikai tényezők között meg kell említeni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, a zsíranyagcsere-zavarokat, és a dohányzást. A béta-receptor-blokkolók (vérnyomáscsökkentők), az allergiaellenes szerek, az altatók, a pajzsmirigyhormonok, a nyugtatók, a mellékvesekéreg-hormonok, például a kortizon, illetve a köszvény elleni szerek is okozhatnak hasonló problémát.

Sok embernek azonban nem orvosi okra vezethető vissza a betegsége, sokkal inkább lelki okai vannak. Sok „karrierista” férfinak nehézségei adódnak, ha partnerével alszik. Sokan eleve a problémák elől menekülnek a munkába. Amerikában már évek óta dúl az LSD-szindróma. Az LSD a csekély szexuális vágy (Low Sexual Desire) rövidítése, és az élvezet elvesztését jelenti, ami potenciazavarokat és impotenciát idéz elő. A kudarctól, illetve a tartós kapcsolattól, felelősségtől való félelem, valamint az állandó teljesítési kényszer és a munkahelyi stressz sorolható a lelki tényezők közé. A probléma megoldását sokan a természetes gyógymódokban látják.

Hogyan hat a maca gyökér?

A zsázsa a keresztesvirágúak rendjébe és a káposztafélék családjába tartózó nemzetség. Egyik képviselője a maca gyökér nem tartalmaz hormont és nem is avatkozik be a hormonháztartásba, mégis javíthatja a szexuális potenciált. A maca az Andok lejtőin igen viszontagságos körülmények között 3400 méteres magasságban terem. Sok benne a fehérje, a szabad aminosav, a kalcium, de található benne magnézium, kálium, vas is.

A maca gyökérben lévő alkaloidák állatkísérletekben fokozzák a termékenységet, valamint a sperma számot. Embereknél javíthatja a petefészek és a herék működését, de segítheti a mellékvese, hasnyálmirigy és pajzsmirigy működését is. Az általános erőnlétet is fokozhatja, segíthet fáradtság esetén. Mindkét nemnél tapasztalt eredményeket a hipotalamuszra és a hipofízisre gyakorolt hatással magyarázzák, de kísérletek lefolytatására van még szükség. 

Felhasznált irodalom

Dr Earl M.: Vitamin biblia, Glória Kiadó, 1985, 191-192 Kürti G.: Vitamin abc, Pueldo Kiadó, 2004, 102 Zsázsa www.wikipedia.hu Bárdosi, E.: Impotencia Ideál - Reforméletmód magazin Celsus Kft. 2002.07.25 dr. Kovács Z.: Váltson könnyen! – Természetes megoldások változókorra Ideál - Reforméletmód magazin 2006;18(4):56-57 Celsus Kft. 

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Maca Gyökér kivonat kapszula 500 mg
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér