fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
25 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Női egészség: tudnivalók és tanácsok
7 természetes segítség a klimax tüneteinek enyhítésére

7 természetes segítség a klimax tüneteinek enyhítésére

Összegyűjtöttünk hat olyan természetes módszert, amelyek kutatások által is bizonyítottan hatásosak lehet a klimax kezdetén jelentkező tünetek enyhítésében.

A menopauza vagy hormonális átállás előbb-utóbb minden nőt elér, átlagosan 50 éves kor körül. A tünetek kínzóak lehetnek, enyhítésükre pedig rengeteg különböző gyógymód kering az interneten, ám ezek közül sok köszönőviszonyban sincs a valósággal. Most összegyűjtöttünk hat olyan természetes segítséget, amely valóban hatásos lehet a változókorban!

1. Lenmag az éjszakákra

Az éjszakai verítékezés szinte állandó tünete a menopauzának, ám erre tökéletes megoldást nyújthat a lenmag, amely a női hormonok kiegyensúlyozását segíti a szervezetben, így megszabadítva az éjszakai forgolódástól.

2. Kalcium a csontritkulásra

A menopauza és a csontritkulás sajnos „kéz a kézben jár”, az alacsony hormonszint ugyanis kihat a csontokra is, amelyek így meggyengülnek, ezzel pedig megnő a törése kockázata. Épp ezért nagyon fontos a megfelelő kalciumbevitel – figyelni kell rá, hogy a megfelelő mennyiség 50 éves kor felett már 1200 milligramm naponta!

4. D-vitamin a csontoknak

A D-vitamin fontosságát sem szabad félvállról venni, különösen, hogy e nélkül a szervezetünk képtelen hasznosítani a kálciumot, azaz megint a csontjainkat sodorhatjuk veszélybe. Az sajnos tévhit, hogy a napfénytől már megfelelő mennyiségű D-vitamin jut a szervezetünkbe, így a változókorban különösen fontos a pótlása!

5. Barátcserje a hormonok helyett

A barátcserje világszerte népszerű különféle hormonháztartással kapcsolatos problémák kezelésénél, így például a klimax tüneteinek enyhítésénél is. A hormonterápiák természetes alternatívája lehet ez, mivel hasonlóan hat, mint a gyógyszerek, azaz kiegyensúlyozza a női- és férfihormonok szintjét a szervezetünkben. Ezt természetes úton éri el, anélkül hogy hormonokat tartalmazna!

6. Ginzeng a vidámabb napokért

A ginzeng különösen hasznos lehet a menopauza tüneteinek enyhítésére, ugyanis a jobb állóképesség, magasabb szellemi teljesítőképesség mellett ez a gyógynövény képes arra, hogy elviselhetőbbé tegye a változókor minden tünetét, és javítsa a kedélyállapotot összességében!

7. Maca gyökér a libidócsökkenésre

Sok nő számol be például a szexuális étvágy csökkenéséről. Szerencsére erre is van természetes gyógymód: a maca gyökér! Ez a gyógynövény sikerrel alkalmazható a női nemi működés támogatására, a szexuális vágy segítésére.

Felhasznált irodalom
http://www.webmd.com/menopause/ss/slideshow-menopause
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Klimax gyógynövénykapszula csomag
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal