fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
1000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Női egészség: tudnivalók és tanácsok
7 természetes segítség a klimax tüneteinek enyhítésére

7 természetes segítség a klimax tüneteinek enyhítésére

Összegyűjtöttünk hat olyan természetes módszert, amelyek kutatások által is bizonyítottan hatásosak lehet a klimax kezdetén jelentkező tünetek enyhítésében.

A menopauza vagy hormonális átállás előbb-utóbb minden nőt elér, átlagosan 50 éves kor körül. A tünetek kínzóak lehetnek, enyhítésükre pedig rengeteg különböző gyógymód kering az interneten, ám ezek közül sok köszönőviszonyban sincs a valósággal. Most összegyűjtöttünk hat olyan természetes segítséget, amely valóban hatásos lehet a változókorban!

1. Lenmag az éjszakákra

Az éjszakai verítékezés szinte állandó tünete a menopauzának, ám erre tökéletes megoldást nyújthat a lenmag, amely a női hormonok kiegyensúlyozását segíti a szervezetben, így megszabadítva az éjszakai forgolódástól.

2. Kalcium a csontritkulásra

A menopauza és a csontritkulás sajnos „kéz a kézben jár”, az alacsony hormonszint ugyanis kihat a csontokra is, amelyek így meggyengülnek, ezzel pedig megnő a törése kockázata. Épp ezért nagyon fontos a megfelelő kalciumbevitel – figyelni kell rá, hogy a megfelelő mennyiség 50 éves kor felett már 1200 milligramm naponta!

4. D-vitamin a csontoknak

A D-vitamin fontosságát sem szabad félvállról venni, különösen, hogy e nélkül a szervezetünk képtelen hasznosítani a kálciumot, azaz megint a csontjainkat sodorhatjuk veszélybe. Az sajnos tévhit, hogy a napfénytől már megfelelő mennyiségű D-vitamin jut a szervezetünkbe, így a változókorban különösen fontos a pótlása!

5. Barátcserje a hormonok helyett

A barátcserje világszerte népszerű különféle hormonháztartással kapcsolatos problémák kezelésénél, így például a klimax tüneteinek enyhítésénél is. A hormonterápiák természetes alternatívája lehet ez, mivel hasonlóan hat, mint a gyógyszerek, azaz kiegyensúlyozza a női- és férfihormonok szintjét a szervezetünkben. Ezt természetes úton éri el, anélkül hogy hormonokat tartalmazna!

6. Ginzeng a vidámabb napokért

A ginzeng különösen hasznos lehet a menopauza tüneteinek enyhítésére, ugyanis a jobb állóképesség, magasabb szellemi teljesítőképesség mellett ez a gyógynövény képes arra, hogy elviselhetőbbé tegye a változókor minden tünetét, és javítsa a kedélyállapotot összességében!

7. Maca gyökér a libidócsökkenésre

Sok nő számol be például a szexuális étvágy csökkenéséről. Szerencsére erre is van természetes gyógymód: a maca gyökér! Ez a gyógynövény sikerrel alkalmazható a női nemi működés támogatására, a szexuális vágy segítésére.

Felhasznált irodalom
http://www.webmd.com/menopause/ss/slideshow-menopause
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Klimax gyógynövénykapszula csomag
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér