fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
1000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Várandósság
Baba fejlődése hétről hétre

A gyermek pszichológiai fejlődésére is hatással lehet a folsav

Az mára már közismert, hogy a folsav szedése a terhesség elején komolyan hozzájárul bizonyos fejlődési rendellenességek megelőzéséhez. De mi történik, ha az édesanyák 9 hónapon át szedik a folsavat? Izgalmas kutatási eredmény!

Baba fejlődése hétről hétreHosszú évek óta köztudott, hogy a folsav szinte elengedhetetlen a magzat megfelelő fejlődéséhez a terhesség alatt, egy friss kutatás azonban kimutatta, még annál is nagyobb szükség van rá, mint eddig gondolták!

A folsav/folát nem véletlenül szerepel a terhes nők számára szükséges 7 legfontosabb tápanyag közt, ugyanis egyértelmű kapcsolatot mutattak ki egy nagyon gyakori fejlődési rendellenesség (velőcsőzáródási rendellenesség) és a folsavhiány közt.

Az tehát eddig is ismert volt, hogy az első trimeszterben szinte kötelező a folsav fogyasztása, egy brit kutatása azonban bebizonyította, megeshet, hogy eddig rosszul használtuk a folsavat.

Szinte minden várandós anyuka tudja, hogy a folsav az első trimeszterben elengedhetetlen a magzat megfelelő fejlődéséhez, a mi kutatásunk azonban arra is fényt derített, hogy milyen hatásai vannak a folsavnak akkor, ha végig szedik a kismamák a terhesség alatt!” – mondta Professzor Tony Cassidy, a kutatás vezetője.1

A brit kutatócsoport beszámolója szerint ugyanis egyértelmű összefüggés van a gyermek agyi, pszichológiai fejlődése és a folsav szedése közt.

A kísérlet során – melyben 39 várandós anyuka vett részt – két csoportra osztották a hölgyeket, 22 kismama a teljes kilenc hónap alatt szedte a folsavat, míg 17 csupán az első trimeszterben. 7 év elteltével pszichológusok mélyinterjút készítettek a részt vevő édesanyákkal, amelyben a gyerekek személyiségéről kérdezték őket, komoly részletességig, illetve meg is figyelték a gyermekek viselkedését.

Az eredmény megdöbbentő volt: azon anyukák gyermekei, akik várandósságuk teljes ideje alatt szedtek folsavat, magasabb érzelmi intelligenciával rendelkeztek, azaz könnyebben létesítettek kapcsolatot másokkal, nyugodtabbak voltak, valamint rugalmasabbak az élet minden területén.

Ennél egyértelműbb bizonyíték nem kellhet arra, hogy nem csak a gyermek tervezésekor és a terhesség kezdetén, hanem a teljes terhesség alatt szüksége van a magzatnak a folsavra!

Hivatkozás:

1 http://www.nutraingredients.com/Research/Prenatal-folic-acid-could-benefit-children-s-psychological-development-Study

Felhasznált irodalom
http://www.nutraingredients.com/Research/Prenatal-folic-acid-could-benefit-children-s-psychological-development-Study https://psychcentral.com/news/2017/05/07/folic-acid-through-entire-pregnancy-may-boost-childs-emotional-intelligence/120145.html
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Pocaklakó© terhesvitamin
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér