Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Jótékonyság
beteg otthon ápolás

Adomány idősek részére - köszönjük Neked, hogy adhattunk!

Év végi adományunk az Eleki Idősek Szociális Otthonához került, neked is köszönhetően! Köszönjük, hogy nálunk vásárolsz, így tudunk támogatni fontos munkát végző szervezeteket és rászorulókat! Ne feledkezzünk meg az idősekről az év egyetlen napján se!

Kedves Netaminosok!

Fantasztikus közösség vagytok! Nemrég írtam nektek egy e-mailt, amiben arra kértelek titeket, ha ismertek olyan szervezetet, vagy családod, ahol nagy szükség lenne idén karácsonykor egy kis plusz hozzájárulásra, akkor írjátok meg nekünk. Sokan válaszoltatok, amelyből készítettünk is egy listát a jövőre való tekintettel, ám most ki kellett választanunk egyet, ami nem volt egyszerű...

Idén év végén az Eleki Idősek Szociális Otthona kap Nektek is köszönhetően Netamin-támogatást. Ez az otthon egy speciális jogi helyzet miatt nehézségekkel küzd, ezért úgy gondoltuk, idén őket támogatjuk.

A mai nappal 120 000 Ft pénzadományt és 35 000 Ft értékű Netamin terméket indítottunk útnak a netamin.hu adományaként.

Köszönjük hogy adhatunk, ezt Ti teszitek lehetővé azzal, hogy nálunk vásároljátok vitaminjaitokat!

Miért pont idősek otthona?

Az idősek iránti tisztelet kiveszőben van a világból, ami nagyon szomorú dolog. Minden olyan kultúrában ami valamire is vitte, alapvető erkölcsi törvény volt az idősek tisztelete. A Tízparancsolat a Bibliában az emberi élet 10 legfontosabb dolga közé sorolja az apák és anyák - azaz az idősek - tiszteletét (2Móz 20,12).

De kinek is van szüksége az idősek tiszteletére?

beteg otthon ápolásBármennyire is furán hangzik, első sorban nekünk, fiatalabbaknak. Michael Greger író a legújabb könyvében (címe: How not to die) annak járt utána, kik élnek a legtovább a világon most. 3 népcsoportot talált, és kereste köztük a hasonlóságot. Az egyik titka a hosszú életnek az volt, hogy mindannyian tisztelettel bántak az idősebbekkel.

Ami a testnek az egészség, az a léleknek az igazságosság.” mondta Platón. Az az ember, aki nem hajt fejet egy olyan ember előtt aki már túl van sok küzdelmen és nehézségen; aki fölényesen elutasítja egy olyan idős ember hasznos tapasztalatait és tanácsait, aki nála már sokkal többet megélt; aki minden embert éppen aktuális hasznossága alapján tart értékesnek vagy értéktelennek; aki legalább azért tisztelné az idősebbet mert majd ha ő maga idős lesz, neki is szüksége lenne rá, de mégsem teszi - az az ember nem igazságos, tehát nem lehet boldog sem. És ahogy a kutatásokból kiderült - nem fog sokáig élni sem.

Nekünk, fiatalabbaknak van a legnagyobb szükségünk arra, hogy megbecsüljük az idősebbeket, hogy tiszteljük életük tapasztalatát, megbecsüléssel bánjunk velük és mindent megtegyünk azért, hogy életüket jobbá tegyük!

Ezért támogatjuk az idei év végén lehetőségeinkhez mérten az időseket.

De ne feledjük, hogy ez nem év végi feladat, ennek az életünk alapjába kell beépülnie! Végülis, ez a mi magunk legjobban felfogott érdeke is.

Szeretettel és üdvözlettel:

Benkovics Péter

életmód-tanácsadó

 

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér