fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Ízületek, porcok egészsége
5 fontos tudnivaló az MSM hatásáról

Az 5 legérdekesebb kutatási eredmény az MSM-ről

Mi pontosan a metil-szulfonil metán, ismertebb nevén MSM? Mi a hatása, miért van rá szüksége szervezetünknek? Mi az MSM szerepe az ízületek egészségében? Mit mondanak róla a kutatások? Ezekről írtunk cikkünkben!

5 fontos tudnivaló az MSM hatásárólA kén az emberi testben legnagyobb mennyiségben előforduló elemek között a nyolcadik. Nélkülözhetetlen számos fontos fiziológiai folyamat megfelelő működéséhez, vizsgálatok alapján mégis úgy tűnik, hogy a népesség jelentős hányada, különösen az idősebb korosztály, nem jut elegendő mennyiségű kénhez. Erre a problémára kiváló megoldást jelent a metil-szulfonil metán (MSM), egy szerves kénvegyület, amely jelen van minden élő organizmusban.

Mi az az MSM?

Az MSM megtalálható bizonyos gyümölcsökben, zöldségekben, gabonafélékben, és állati eredetű táplálékokban, valamint étrend-kiegészítő formájában is beszerezhetjük. A zöldségek közül a jellegzetesen kellemetlen szagú zöldségek az elsődleges kén-források, pl. brokkoli, káposzta, hagyma, fokhagyma. Az MSM kéntartalma segíti a metionin és cisztein aminosavak képzését, melyek a test szöveteinek legfőbb szerkezeti elemeit jelentő fehérjék építőkövei. Az MSM antioxidáns és gyulladáscsökkentő képességgel rendelkezik, és pótlásával nagyon sok egészségügyi állapot javítható.

5 izgalmas tudományos eredmény az MSM-ről

1. A kén egyik jelentős forrása

Mivel az MSM természetes forrása a biológiailag hasznosítható kénnek, ezért lényegében katalizátora minden olyan jótékony hatásnak a szervezetben, ami a kénhez köthető. Például: a kénnek fontos szerepe van a glutation előállításában, ami egy rendkívül fontos antioxidáns és méregtelenítő molekula. A kén az emberi test valamennyi sejtjében megtalálható, szó szerint több száz élettani folyamatnak fontos eleme.

2. Segíthet az ízületi fájdalmak, gyulladások kezelésében

Kénre szükség van a kötőszövetek kialakulásához és kimutatták, hogy ízületi gyulladás esetén a porcban csak harmadannyi kén található, mint az egészséges porcban. Több tanulmány is igazolta már, hogy az MSM-kiegészítés segíthet az ízületi gyulladás tüneteit javítani. Egy 2011-es kutatás arra jutott, hogy az MSM 12 héten át történő szedése jelentősen több javulást eredményezett az osteoarthritis (ízületi kopás) okozta térdfájdalom és a fizikális funkció terén, mint a hatóanyagmentes placebo.

3. Enyhítheti az allergiás tüneteket

A Journal of Alternative and Complimentary Medicine című szaklap oldalain publikáltak egy tanulmányt, amiben kutatók az MSM-et a szezonális szénanátha kezelésére alkalmazták. Az eredmények szerint napi 2600 mg MSM szedése 30 nap alatt képes volt csökkenteni az allergiás tüneteket. A szerzők ez alapján még további vizsgálatokat javasoltak ezen a területen.

4. Támogatja a haj, bőr és köröm egészségét

Az MSM-ről kimutatták, hogy elősegíti a kollagén és a keratinszint növelését, két tápanyagot, amelyek rendkívül fontos építőkövei a haj szerkezetének. További jó hír, hogy ezen hatásmechanizmus révén az MSM nem csak a haj, de a bőr és a köröm egészségét is támogathatja, ugyanis ezeknek is szüksége van kollagénre és keratinra, hogy erősek és élettel teliek maradjanak.

5. Segíthet az edzés utáni regenerációban

A testmozgás nagymértékben megnöveli a szabad gyökök keletkezésének sebességét, illetve gyulladást vált ki a szervezetben (ez okozza az izomlázat is). Az edzésnek természetesen sokkal több pozitív hatása van, mint negatív, a kellemetlen „mellékhatásokat” pedig antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatóanyagokkal mérsékelhetjük. Az MSM pontosan ilyen hatóanyag: kutatások kimutatták, hogy csökkenti az oxidatív stresszt, az izomkárosodást, az izomfáradtságot és az izomlázat is.

Felhasznált irodalom
https://universityhealthnews.com/daily/nutrition/5-benefits-of-msm-for-your-heatlh/ https://draxe.com/msm-supplement/ https://www.umm.edu/health/medical/altmed/supplement/sulfur
Kapcsolódó termékek
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér