Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Zöldségek és gyümölcsök
„Naponta egy alma, a testem karbantartja.” - Dr. Alma

„Naponta egy alma, a testem karbantartja.” - Dr. Alma

Az alma az egyetlen olyan gyümölcs, amelyet más ételekkel együtt is fogyaszthatunk anélkül, hogy erjedés lépne fel a gyomorban. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének. Ha odafigyelünk a tárolására, egészen addig eláll, amíg a tavaszi friss gyümölcsök meg nem jelennek a piacon.

Dr. Alma Az almát már az ókorban is a gyümölcsök királynőjének nevezték. Ha odafigyelünk a tárolására, egészen addig eláll, amíg a tavaszi friss gyümölcsök meg nem jelennek a piacon, így az alma, mint természetes vitaminforrás egész évben rendelkezésünkre állhat.

Sokak által nem ismert, hogy kizárólag almán is el lehetne élni hosszú ideig. Több mint 1000 almafajta ismert a világon. Mindegyikben található fehérje, rostanyag, keményítő, sók, almasav, cukor, csersav, pektinek. Magas a foszfor-, a vas-, és C-vitamin-tartalma. 1 közepes alma kb 95 kalória, ráadásul nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk, ezért szinte azonnal energiát nyerhetünk belőle. Magas foszfortartalmának köszönhetően főleg azoknak lehet komoly segítség a fogyasztása, akik szellemi munkát végeznek.

Mint bármilyen más gyümölcsöt, főétkezésként is fogyaszthatjuk, sőt, kifejezetten ajánlott lehet havonta 1-1 "almanapot" tartani, méregtelenítés céljából. A gyümölcsök rendszeres fogyasztása általában véve is kiváló hatással van a szervezet méregtelenítői folyamataira, de ez különösen igaz az almára. Segíthet a reuma és a köszvény esetén, mivel sói oldják a húgyköveket, de kíméletesen és hatékonyan segít székrekedés esetén is.

Az édes alma rendszeres fogyasztása ajánlott mindazoknak, akik vérszegények, a savanykásabb mindazok számára, akik esetleg túlsúllyal, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek. Minden fajtájú alma hatásos vértisztító, nagyon hasznos mindazoknak, akik érelmeszesedésben szenvednek vagy gyenge a szívműködésük, esetleg aranyerük van.

Az alma fogyasztása terhesség alatt is ajánlott, tapasztalatok szerint még a várandósság alatti hányingert is le lehet küzdeni segítségével.

Lehetőleg csak egészséges, lédús és érett almát együnk, egyszerre mindig azonos fajtákat fogyasztva, ugyanis minden almának más-más a savassági foka. Ne keverjük a különböző fajta almákat egymással. Az almát lehetőleg mindig teljes egészében, héjával együtt fogyasszuk.

 

Felhasznált irodalom
nyitottszemmel.hu https://www.healthline.com/nutrition/foods/apples#section4
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Útifű maghéj + almapektin tabletta
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér