fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Gyerekek egészségéről felnőtteknek
Gyerekek egészségre nevelése: tedd játékossá!

Gyerekek egészségre nevelése: tedd játékossá!

Ha már gyermekkorban életünk részét képezi a rendszeres testmozgás és megtanuljuk, hogy mit miért és hogyan érdemes enni, akkor ezek egyszerűen „jönnek velünk” a felnőtt létbe is, észrevétlenül. De kérdés, hogy ki tanítja meg mindezt a gyerekeknek?

Happy childrenFelnőttként kisebb-nagyobb sikerekkel, de tudatosan próbálunk tenni egészségünkért. Valaki azért, hogy felvegye a harcot egy már meglévő problémával, mások megelőzésként, vagy az egészséges megjelenésért. Igyekszünk helyet szorítani a mozgásnak, odafigyelni az étkezésre, de mindez sok esetben inkább egy megoldandó feladat, mint valódi életmód. Ha már gyermekkorban életünk részét képezi a rendszeres testmozgás és megtanuljuk, hogy mit miért és hogyan érdemes enni, akkor ezek egyszerűen „jönnek velünk” a felnőtt létbe is, észrevétlenül. De kérdés, hogy ki tanítja meg mindezt a gyerekeknek és hogyan?

Kétségtelenül fontos az iskola szerepe és szerencsére egyre nagyobb teret kap az egészségre nevelés az oktatási intézményekben is. Ám a szülők mintája, az otthon megszokott tevékenységek fontossága ettől még változatlan. Úgy érzed, még Te magad sem igazán állsz készen egy új életmódra és így elképzelhetetlen, hogy tőled kapja meg csemetéd ezt az útravalót? Ne gondold! Az is nagy móka lesz, ha együtt tanuljátok meg az alapokat! Alakítsatok ki egy saját rendszert, családként, mintha csak egy játékot játszanátok együtt.

3 tipp, hogyan erősítsük "észrevétlenül" a gyermekek immunrendszerét!

1) Mit kíván a szem?

A szükségesnél nagyobb mennyiségű cukor igazi negatív láncreakciókat indíthat be mindannyiunk szervezetében. Egyes források szerint egy kanál tiszta cukor kb 4 órára gyengíti meg a gyermekek immunrendszerét! Sok esetben a gyerekeknek eszébe sem jutna az édesség-vágy, ha nem lenne épp a szemük előtt a csábító csokoládé – mint például az élelmiszerüzletek kasszáinál. Ha erre különösen érzékeny csemeténk, akkor vonjuk be aktívabban a vásárlás folyamatába: segítsen nekünk keresni a bevásárló listán szereplő dolgokat, pakoljuk ki vele együtt a termékeket, ha már nagyobb, próbáljuk meg vele megtippelni, mennyi lesz a bevásárlás végösszege, addig sem a polcokon mosolygó csokoládékat figyeli. Sőt, akár egy finom, de egészséges desszert alapanyagainak felkutatása is lehet az ő külön kis feladata.

Healthy children2) Mondjuk el, hogy mit miért!

A „nemszeretem” minden idők egyik legbosszantóbb mondata. „Nemszeretem” azt, amit egy hete még megevett, „nemszeretem”, amit még soha életében meg sem kóstolt. Próbáld meg elmagyarázni neki, hogy most éppen mit miért esztek! Tanulmányozzátok együtt az emberi test működését, olvassatok együtt vitaminokról, zöldségekről és gyümölcsökről, aztán beszéljétek meg, miért is fontos most ebédre éppen spenótot enni.

3) Étrend-kiegészítés, hogy biztosan mindent megkapjon!

Sajnos több kutatás is rávilágított már arra a tényre, hogy a modern mezőgazdaság következtében drasztikusan csökkent az élelmiszerek vitamin-és ásványianyag tartalma. Így étrend kiegészítők nélkül szinte lehetetlen mindenből a napi szükséges és megfelelő vitamin-és ásványi anyag mennyiséget biztosítani. A vitamin lehet finom és könnyen fogyasztható, hogy ne a gyógyszer kategóriába kerüljön a gyermekek szótárában. Fontos, hogy speciálisan nekik készült terméket válasszunk, hogy ne terheljük feleslegesen szervezetüket.

Ilyen a Netamin gyerekvitamin is, egy egyedi formula, amely csakis kifejezetten a gyermekek fejlődéséhez szükséges vitaminokat tartalmaz, a megfelelő arányban. Az A-,C-,D-,E- és B-vitaminok kombinációja mellett folát is van benne, ami elengedhetetlen a gyors növekedés időszakában, mivel a sejtek képződésében van fontos szerepe. A finom, gyümölcsízű, állatfigurás tablettákat ráadásul könnyű elszopogatni, így nem kell külön harcot vívnunk csemeténkkel azért, hogy bevegye. Napi egy tablettával már rengeteget tehetünk azért, hogy gyermekünk energikusan, jókedvűen és egészségesen élvezhesse élete egyik legfelhőtlenebb időszakát. Legyen emlékezetes a gyerekkor, egészségesen boldog a felnőttkor!

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Multivitamin+vas JUNIOR rágótabletta Echinaceával
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér