fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
1000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Lelki egészség
Életed végén ez az 1 dolog fog számítani

Életed végén ez az 1 dolog fog számítani

A boldogság mindenkinek célja, mégis kevesen mondhatják el életük végén hogy boldogok voltak. Vajon miért? Személyes gondolatok Pétertől.

eleted_vegen_mire_fogsz_emlekezniMire teszed fel az életedet? Pénz, hatalom, szórakozás, népszerűség, szakmai siker, élvezetek, utazás? Életed végén csak 1 dolog fog számítani.

A boldogság mindenkinek célja, mégis kevesen mondhatják el életük végén hogy boldogok voltak.

Miért?

Vörösmarty Mihály a Merengőhöz című versében van egy részlet:

“Mi az, mi embert boldoggá tehetne?

Kincs? hír? gyönyör? Legyen bár mint özön,

A telhetetlen elmerülhet benne,

S nem fogja tudni, hogy van szívöröm.”

A költő ezzel fején találja a szöget: a boldogság nem ott lakik ahol a legtöbben keresik. Nem anyagi javak megszerzésében, hírnévben vagy élvezetekben. Kétség kívül ezek mind jól esnek az embernek - egy darabig. De mi van utána?

Ahogy figyelem az idős embereket magam körül és olvasom bölcsek írásait az élet dolgairól, egy dolog nyilvánvalóvá válik: életünk végén ezek a dolgok amiket azért teszünk hogy magunkat - az egónkat - kényeztessük: semmit nem fognak érni. Minden, amit célzottan azért teszünk hogy magunkat boldoggá tegyük, be fog csapni minket, és mint a homok az ujjaink között, úgy fog elszökni a boldogság. Szorongathatjuk, de kicsorog a kezünkből és a végén ott állunk, üres kézzel.

A boldogság ugyanis olyan cél, amit nem lehet direkt módon elérni. A boldogság a helyesen élt élet “mellékhatása”.

masokon_segiteni_boldogsagA boldog ember egy dolgot csinál, amit a boldogtalan nem: segít a körülötte lévő embereken. Legyen ez család, gyerek, vagy vadidegen rászoruló. És az élet legnagyobb csavarját ők értik csak meg: amíg idejüket azzal töltik hogy másokat akarnak boldoggá tenni, közben valahogy ők maguk lesznek boldogok.

Életed végén, ha számot kell vetned a dolgaidról, az elért sikereid, pénzed, hírneved semmit nem fognak érni. Egy dolog fog számítani: segítettél-e élni másoknak? Kit tettél boldoggá?

Mi a Netaminnál abban hiszünk, hogy az egészséges életmód sem egy cél. Mert hogy te jól táplálkozol, mozogsz, pihensz, természetes kiegészítőkkel tartod magad a toppon, ez fontos és jó dolog, de ez nem cél. Ez eszköz!

Mert a kérdés nem az, hogy mennyire vagy egészséges, hanem hogy mire használod az egészségedet? Önmagadat imádod, vagy boldoggá teszel másokat? Futsz a tömeggel és elpazarlod az életedet, vagy a bölcseket követed és valódi boldogságra lelsz?

2 tanácsom van Neked:

1. Élj úgy, hogy életed végén arra emlékezz vissza, hogy másokon segítettél. És akkor garantálom: boldogan tekinthetsz majd vissza.

2. Élj egészségesen, hogy minél több ilyen emléked legyen, és minél később történjen ez a visszatekintés!

Szeretettel:

Benkovics Péter

életmód-tanácsadó

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
2 lehetőség, 1 döntés. Ezen múlik a boldogság?
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér