fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
25 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Zöldségek és gyümölcsök
Fogadjunk, nem gondolnád: életet menthet pár szem dió!

Fogadjunk, nem gondolnád: életet menthet pár szem dió!

Egy felmérés szerint 4.4 millió ember életét menthette volna meg csupán napi 20 gramm dió vagy mogyoró. Miért van ilyen hatással a dió az egészségre? Olvasd el!

4.4 millió élet – egy friss kutatás adatai szerint ennyit menthettek volna meg a világon 2013-ban. És ehhez csak egy kis diót vagy mogyorót kellett volna elrágcsálni…

Dr. Dagfinn Aune, a londoni Imperial Egyetem közegészségügyi kutatócsoportjának vezetője a dió- és mogyorófélék hatását elemezte annak fényében, hogyan hatnak az egészségre. És érdekes összefüggésre bukkant.

A járványtan, onkológia és dietétika norvég doktora állítja, felmérésük szerint 4.4 millió ember életét menthette volna meg csupán napi 20 gramm dió vagy mogyoró.

A kutatásaink során egyértelmű összefüggéseket találtunk, a dió- és mogyorófélékkel számos betegség kockázata csökkenthető. Kijelenthetjük, már állandó, kis mennyiség fogyasztásával is jelentős hatás érhető el” – írja tanulmányában a londoni egyetemen kutató professzor.1

A tanulmány kimutatta, a dió- és mogyorófélék magas rost- és magnéziumtartalmának köszönhetően csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, valamint a koleszterinszintet.

A dióban és pekándióban pedig olyan magas az antioxidánsok száma, hogy nemcsak az immunrendszert erősítik, a kutatás szerint még a rák kockázatát is csökkentik!

És ez még nem minden! A sokak által kedvelt, Amerikában napi szinten fogyasztott mogyoróvaj különösen jó hatással van az egészségre. Igaz, Aune elismeri, a hozzáadott cukor valamelyest csökkent a hatékonyságon, de még így is olyan reakciókat vált ki a szervezetből, amelyekkel akár éveket adhatunk az életünkhöz. (A mogyoróvaj otthon, házilag is könnyedén elkészíthető, felesleges adalékanyagod nélkül: ide kattintva találod mogyoróvaj receptünket.)

A norvég és brit egyetem közös kutatásában közel egymillió ember vett részt, a végkövetkeztetés pedig egyértelmű a professzorok szerint: a dió- és mogyorófélék napi 20 gramm körüli fogyasztása kiemelkedően jó hatással van az egészségre, és rengeteg betegség megelőzhető vele!

 


1 Dagfinn Aune, NaNa Keum, Edward Giovannucci, Lars T. Fadnes, Paolo Boffetta, Darren C. Greenwood, Serena Tonstad, Lars J. Vatten, Elio Riboli and Teresa Norat: Nut consumption and risk of cardiovascular disease, total cancer, all-cause and cause-specific mortality: a systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies, 2016,

Felhasznált irodalom
http://www.nutraingredients.com/Research/A-handful-of-nuts-a-day-reduces-major-disease-risk-Review

https://bmcmedicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12916-016-0730-3

http://www3.imperial.ac.uk/newsandeventspggrp/imperialcollege/newssummary/news_2-12-2016-16-19-37
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal