fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Lelki egészség
Lelkünkben ragadt mondatok - Te mit viszel magaddal?

Lelkünkben ragadt mondatok - Te mit viszel magaddal?

lelkunkben_ragadt_mondatok_400_320A mondatok. Vannak köztük olyanok, amelyek a legnagyobb sötétségben is lámpásként világítanak előttünk és sajnos olyanok is, amelyek azokért a bizonyos sötétségért felelősek. Koncentráljunk most azokra, amelyek a fényt hozzák. Megosztom most Veled a mondataim, és arra kérlek gondold át Te is, milyen mondatokat őrzöl a lelkedben. Talán előbukkannak olyan gondolatok, amelyek egyszer már gyógyírt jelentettek – ki tudja, lehet, hogy most is segítenek majd!

Ezek nem egyszerű mondatok, amiket egy könyvben olvastam, vagy álmatlan éjszakákon gondoltam ki. Ezekhez a mondatokhoz emberek kötődnek. Akikre felnézek, akik mindennapjaim részei, de furcsa mód olyanok is, akiket futólag ismertem csak. Egy-egy mondat, amit viszek magammal és néha „előkapom” őket megerősítésként, vagy nyugtatásként, ahogy épp a helyzet kívánja.

1) Minden csak nézőpont kérdése.

Ez nem tűnik egy nagy életbölcsességnek, sőt, már-már a közhely kategória, félig üres vagy félig tele a pohár jelleggel. Mégis, sokszor eszembe jut a nyugodt mosollyal együtt, ami egyfajta erőt adott annak a mondatnak. Egy korábbi munkám során találkoztam valakivel, aki egy háborúk sújtotta országból származott. Ha a munka során konfliktus-helyzet adódott, ő ezzel a mondattal kezdte a megoldásra való terelést. A fegyverropogásoktól hangos városból érkezett férfi mindig a helyzet jó oldalát látta, amiből tanulni lehet, ami visz valami felé. Mert valóban, ha körbejárod a témát, találni fogsz egy olyan pontot, ahonnan egészen másként néz ki, mint korábban hitted.

2) Pörögj rá!

Ha úgy érzed, a végtelen szomorúság magával ránt, ha már napok, akár hetek óta csak robotként létezel, ha nem találod a helyed… pörögj rá valamire! Bármire. Engem számtalanszor kihúzott a bajból ez a gondolat. Pörögj rá arra, hogy most aztán megtanulod, hogyan kell igazán jó kekszet sütni. Vagy arra, hogy végre kiolvasod a Rejtő-összest. Pörögj rá az edzésre! Állítsd rá az agyad egyetlen dologra, fókuszálj minden energiáddal oda, és dobd be magad! Az agyad mindeközben dolgozni fog az aggasztó helyzet megoldásán, ne aggódj. Miközben Te valaminek a mesterévé válsz és a kedved is javul, hidd el, a korábban zavaros kép is lassan tisztulni fog.

3) Van, amit nem vehetnek el tőled.

Az önbecsülésed, egészen pontosan. Az első mondataim egyike. Elkerülhetetlenek az olyan helyzetek, amikor konfliktusba kerülsz valakivel, amikor lehetetlen választás előtt állsz. Ezekben próbálj meg arra koncentrálni, hogy a Te lelkiismereted legyen nyugodt, még ha abban a pillanatban a döntés akár fájdalmas is. Az önbecsülésed mindig Veled marad, akkor is, amikor már talán arra a helyzetre nem is igazán emlékeznél – arra sajnos fogsz, ha Önmagadban csalódtál.

4) Saját magad vagy az, akire mindig számíthatsz.

Ez egy igazán szomorú mondatnak hangzik, pedig nem az. Azért fontos önmagaddal egy harmonikus kapcsolat kiépítésére törekednek egész életeden át, mert Te valóban mindig ott leszel saját magadnak, bármi is történjen. Ebben a mondatban összeér sok másik: minden nézőpont kérdése, nézheted úgy is, hogy adott pillanatban magányos vagy, de úgy is, hogy számtalan lehetőség áll előtted – és itt jön a másik mondat, pörögj rá! :)

5) Szeretlek.

A mondat, amire mindenkinek szüksége van. Nem csak hallani, hanem kimondani is. Erőt ad ugyanis az érzés, hogy szívből mondhatod valakinek.

+1 Olyan még nem volt, hogy sehogy se lett.

Az első repülőutam előtt rettenetesen féltem és ezt mindenki tudta is. Rengetegszer végighallgattam, hogy „ne aggódj, még egy repülő sem maradt fent!”(egyébként ha valahol kérvényezni lehetne ennek a mondatnak a törlését az emberek tudatából, elsőként írnám alá).

Ez a +1 mondat is hasonló kategóriájú lehetne, de mégsem az. Sokszor eszembe jut, kilátástalannak tűnő helyzetben. Tűnő, mert mindig arra jutok, igazából nincs kilátástalan helyzet. Egyszer, így vagy úgy mindennek vége lesz, a világ nem fog megállni és megfagyni. Ezért jobb, ha minél inkább megpróbálod kezedbe venni a dolgokat, hogy részed legyen abban, milyen lesz az adott út vége.

A „nyugtató erejű mondatok” mindig részei voltak kultúránknak. Hívjuk őket imának, fohásznak, mantrának, varázsigének vagy egyszerű költeménynek. Életed építőkövei ezek, kedves emlékek, naponta felidézett sorok. Kapaszkodj beléjük és ha úgy érzed, oszd meg őket másokkal is!

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér