Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Étrend
A dinnye hasznos méregtelenítéshez

Megújulás, felüdülés, boldogság - Netamin tavaszi böjt

A legtöbb világvallásban találkozhatunk a böjt fogalmával, emellett napjainkra a tudomány is felfedezte ennek az egyszerű, de remek módszernek az egészségre gyakorolt pozitív hatásait. Bizonyos elvek mentén ha egy ideig megvonunk magunktól dolgokat, az testünk és lelkünk számára is esélyt adhat a felfrissülésre, megújulásra.

Fruits compositionA legtöbb világvallásban találkozhatunk a böjt fogalmával, emellett napjainkra a tudomány is felfedezte ennek az egyszerű, de remek módszernek az egészségre gyakorolt pozitív hatásait. Bizonyos elvek mentén ha egy ideig megvonunk magunktól dolgokat, az testünk és lelkünk számára is esélyt adhat a felfrissülésre, megújulásra. Ezért különösen aktuális a böjt tavasszal.

A böjtölés gyakorlatilag a szervezetünk méregtelenítését jelenti, ennek időszaka alatt megszabadulhatunk a testünkben lévő méreganyagoktól és kitisztulhatunk, felfrissülhetünk. Télen a salakanyagok jobban megtapadnak szervezetünkben, mert anyagcserénk lelassul. Már az ókori Egyiptomban is böjtöltek az emberek, de még az állatok is. Utóbbiak ösztönösen, ha betegek voltak mindennemű káros ételt megtagadtak, hogy testük a betegségük leküzdésére koncentrálhasson, ne pedig a rengeteg étel emésztésére. Nem csak a vallásos emberek böjtölhetnek. Ennek a méregtelenítő folyamatnak rengeteg fajtáját választhatjuk akár csak egy napra, vagy egy hétre.

A Netamin böjt tippje:

Válassz ki egy napot előre, és tisztítsd ki tested-lelked azzal, hogy aznap csak és kizárólag tiszta vizet iszol és almát eszel. Az almát eheted cikkekre vágva, reszelve vagy egészben. Ez nem azt jelenti, hogy almalevet - amelyeknek nagy részében a lehető legalacsonyabban tartják a gyümölcstartalom százalékát, de cukorral jól felöntik - lehet szürcsölgetni. Nem lehet. A legtöbb gyümölcsöt és zöldséget amúgy is minél többször nyersen kellene fogyasztanunk, hiszen minél többször van feldolgozva egy alapanyag, annál több jótékony tulajdonságát veszti el, köztük a magas vitamin-, rost- és ásványianyag-tartalmát.

Tudjuk, hogy első hallásra nehéznek tűnik akár egy napot böjtölni, de csak próbáld meg! Adj neki egy esélyt és meglátod, nem fogsz csalódni. Sokkal fittebb leszel, beindul az anyagcseréd és rengeteg letapadt méreganyagtól is megszabadulsz. Ha bejött, ismételd meg, de maximum havonta egyszer. Ha az almát nem szereted, helyettesítheted vagy kiegészítheted más gyümölccsel, zöldséggel is (de csak nyerssel!). Nyáron például megpróbálhatod görögdinnyével ugyanezt, amelynek alacsony a kalóriatartalma, egyszerre oltja a szomjat és az éhséget, valamint erős vízhajtó hatása van, ami még egy fogyókúrához is jól jöhet.

A Netamin EXTRA tippje bármilyen böjthöz: ne csak testi megújulás legyen a böjt! Vess számot a dolgaiddal, rendezd el konfliktusos kapcsolataidat, segíts valakin körülötted! A böjt alatt olvass felemelő, elgondolkodtató dolgokat! Így teljes lényed megújulhat és új energiákkal feltöltődve térhetsz vissza a mindennapokba!

Kellemes tavaszi megújulást!

Ezt láttad már?
Tavaszi méregtelenítés TIPPek I. - Mit egyek?
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér