Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Zöldségek és gyümölcsök
almapektin az egészséges emésztésért

Mi köze az almapektinnek a fogyáshoz és az emésztéshez?

Az almapektin egy természetes anyag. Tudd meg miért érdemes cukorbetegeknek, emésztési zavarokkal küzdőknek, fogyókúrázóknak fogyasztaniuk! Tudományos eredmények a cikkben!

Az almapektin egy nagyon sokoldalú anyag, amely jótékony hatással van egészségünkre, támogatja az emésztést, sőt, fogyókúrás céljaink elérésben is segíthet minket. Teljesen természetes, veszélytelen, fogyasztásának előnyeit pedig már jó pár tudományos kutatás bizonyította. Nézzük meg közelebbről, hogy mire is képes az almapektin!

Mi az almapektin?

almapektin az egészséges emésztésértAz almapektin és általában a pektin egy vízben oldódó rost, ami minden növényi sejtfalban és szövetben megtalálható. Vízzel keverve kocsonyaszerű, sűrű anyagot képez. Mint élelmi rost, a pektin segíti az emésztőrendszer egészséges működését. A pektinek fehér, formátlan komplex szénhidrátok csoportja, melyek érett gyümölcsökben és bizonyos zöldségekben fordulnak elő. A barack, az alma, a ribizli és a szilva mind különösen gazdagok pektinben.

Egy gyümölcsben található pektin mennyisége részben attól függ, hogy az adott gyümölcs mennyire van megérve. Az éretlen gyümölcsben úgynevezett protopektin található, ami érés során átalakul pektinné. Az almapektin a friss alma héjában, illetve húsában található meg, de étrend-kiegészítővel, koncentráltabb formában is bevihető a szervezetbe.

Az almapektin természetes rostok forrása

Az élelmi rostokat két csoportra oszthatjuk: vízoldékony és vízben nem oldódó rostokra. A vízoldékony rostok folyadékkal érintkezve ragadós állagú géllé alakulnak. Ha például a zabkását vagy zabpelyhet sokáig vízben hagyod, ezt a gélszerű anyagot láthatod benne. Az almapektin gazdag forrása a vízoldékony rostoknak, melynek fontos szerepe van különféle betegségek megelőzésében és kezelésében. Tanulmányok szerint a magas rostbevitel 40 százalékkal csökkentheti a szívbetegség kockázatát, valamint jelentős mértékben csökkenti a „rossz” koleszterin szintet.

Az almapektin a metabolikus szindróma egyik ellenszere?

A metabolikus szindróma több, egymással összefüggő anyagcserezavar együttes fennállását jelenti. Olyan rizikófaktorok csoportja, melyek hozzájárulnak a szívbetegségek, a stroke és a magas vércukorszint kialakulásához. Ilyen rizikófaktor a magas vérnyomás, a magas vércukorszint, a magas vérzsírszint, a magas koleszterinszint és a hasi elhízás.

Egy 2008-as állatkísérletben igazolták, hogy az almapektin képes lehet csökkenteni a vércukorszintet, a teljes koleszterinszintet, a vérzsírszintet és a testsúlyt. Ezen faktorok egyikének vagy mindegyikének csökkenése egyúttal a vérnyomás csökkenését is okozza. A kutatók „bámulatosnak” nevezték a pektin koleszterinre gyakorolt hatását és azt feltételezik, hogy az almapektin a jövőben a metabolikus szindróma egyik kezelési módszerévé válhat.

irritábilis bél szindróma ibs természetes megoldásAlmapektinnel a jó emésztésért

Az egészséges emberi béltraktusban jó és rossz baktériumok egyaránt találhatóak, optimális esetben a hasznos baktériumok száma jócskán meghaladja a rosszakét. A bélrendszerben élő baktériumok segítenek az étel megemésztésében, a tápanyagok felszívódásában és a káros vírusok és baktériumok elleni védekezésben. Egy 2010-ben publikált kutatás szerint az almapektin fogyasztása javítja az emésztést, tisztítja a beleket, így elősegítve a bélflóra egyensúlyának fennmaradását.

Almapektin a fogyókúrás program részeként

Az almapektin fontos részét képezheti a fogyókúrának is. A gyomorba érve megköti a vizet, megnő a térfogata és gélszerű masszává alakul – ez növeli a teltségérzetet, támogatva a hatékonyabb fogyást. De ezzel még nincs vége! Mivel a pektin bevonja a vékonybél falát, így lassítja a cukor felszívódását, stabil marad a vércukorszintünk és az inzulintermelésünk. A vércukorszint stabilizálásával mérsékelhető a farkaséhség, a cukros ételek iránti vágy, illetve fokozható az anyagcsere.

Felhasznált irodalom
http://www.livestrong.com/article/117341-apple-pectin-benefits/ http://www.livestrong.com/article/314710-pectin-weight-loss/
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér