fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Női egészség: tudnivalók és tanácsok
Változókor/Menopauza/Klimax – tünetek és természetes kezelésük

Változókor/Menopauza/Klimax – tünetek és természetes kezelésük

A változókor – más néven menopauza – egy olyan esemény, amely minden nő életében bekövetkezik. Ennek a folyamatnak lehetnek kellemetlen kísérői, melyekre a természet kínál enyhítő megoldásokat.

Menopausal WomanA változókor – más néven menopauza – egy olyan esemény, amely minden nő életében bekövetkezik. Ennek a folyamatnak lehetnek kellemetlen kísérői, melyekre a természet kínál enyhítő megoldásokat.

A változókor, azaz a menopauza legkellemetlenebb tünetei a hőhullámok és az éjszakai izzadás. A menopauza az európai nőknél általában 50 éves kor körül jelentkezik, és kellemetlen tüneteit 2-5 évig kell elszenvedniük a hölgyeknek. Egy brit kutatás eredményei arról tanúskodtak, hogy a vizsgált nők 89,6 százaléka tapasztalta a két legjellemzőbb tünetet, amelyek még 3 évvel a menopauza kezdete után is jelentkeztek. A kísérlet tanúsága szerint alkoholfogyasztás, dohányzás, tartós stressz, korán elmaradó menstruáció, depresszióra való hajlam és a méh korábbi műtéti eltávolítása esetén a tünetek erőteljesebben jelentkeztek. A vizsgált nők felénél a tünetek még tíz év után is tapasztalhatók voltak.

Hormonpótlás helyett

Mivel a változó kor tüneteinek okozója a női nemi hormon termelődésének csökkenése, a problémák kezelése általában hormonpótlással zajlik. A hölgyek egy része azonban ezt a lehetőséget nem szívesen veszi számításba, hiszen félnek az erőteljes beavatkozásoktól. Számukra jelenthetnek jó megoldást a természetes módszerek. Életmódváltással sokat tehetünk a tünetek enyhítéséért. Szintén segít, ha lelkiismeretesen sportolunk, rendszeresen szellőztetjük a lakást, viszonylag hűvösben alszunk, megpróbáljuk kezelni a stresszt, illetve kerüljük a dohányzást, az alkoholfogyasztás és az erősen fűszeres ételeket.

Hatékony gyógynövények

A megfigyelések szerint a szója izoflavon kiegészítő szedése csökkenti a változókori tüneteket nőknél és csökkenti a csontritkulás sebességét. A japán nők – akik sok szóját fogyasztanak - mintegy 100-szor annyi izoflavont ürítenek a vizelettel, mint az amerikai nők, változókori tüneteik is jóval enyhébbek, reproduktív életszakaszuk is hosszabb időtávon át tart. Segíthet a változókori súlycsökkentésben is. A nyugati államokban az izoflavon-bevitel jelentősen elmarad a javasolt értékektől, ezért hasznos lehet kiegészítő formájában bejuttatni, a szervezet védelme érdekében, különösen középkorú, változó- és időskorú nők esetében.

Hasonlóan jótékony lehet a maca gyökér, a barátcserje is és a ligetszépe is, amelyek szintén az olyan nem kívánt tünetek enyhítésében segítenek, mint a hőhullámok és a hangulatingadozás.

Szeretettel és üdvözlettel:

Benkovics Péter

életmód tanácsadó

netamin.hu

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Klimax gyógynövénykapszula csomag
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér