fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Miért elavult "fogyókúrázni", mit jelent az életmódváltás?

A sikeres fogyás titkaMegvan az oka annak, hogy a diéták 95%-a kudarcba fullad, és az emberek nagy többsége 1-5 éven belül visszaszedi magára a leadott súlyt. Ez pedig elsősorban az, hogy a hagyományos értelemben vett fogyókúra koncepciója ósdi, elavult, ráadásul (jogosan) negatív képzetek élnek róla a fejekben. Ezért a legjobb megoldás, ha a „fogyókúra” szót egy az egyben kitörlöd a szótáradból! Miért fog ez a drasztikusan új szemléletmód a fogyásban segíteni?

Íme az a 3 legfőbb ok, amiért a hagyományos fogyókúrák nem működnek:

1) Viselkedésbeli visszaesés, avagy élet a fogyókúra után

Fogyókúrázni időszakosan szokás, például a nyári bikiniszezon előtt, vagy éppen újévi fogadalomból. A szó maga is utal a koncepció jellegére: kúraszerűen, ideig-óráig, néhány hétre vagy hónapra megvonsz magadtól bizonyos mennyiségű táplálékot. Ezzel az a baj, hogy nem kötelezed el magad a hosszú távú egészséges életforma mellett, nem változtatsz a szemléleteden, a fogyókúra végeztével pedig könnyedén visszaesel a régi hibákba, ami bűntudattal, szorongással jár.

ideális diéta a fogyáshoz2) Koplalás, egyoldalú étkezés...és szenvedés

A legtöbb fogyókúra szigorú kalóriamegvonást ír elő, és szinte mindegyik tiltólistára helyez bizonyos ételeket vagy ételcsoportokat. A koplalás szomorúsággal, gyötrődéssel, levertséggel jár, ezért alig várod, hogy vége legyen, és újra ehesd kedvenc finomságaidat, anélkül hogy úgy éreznéd, bűnözöl. Mondani sem kell, hogy a koplalás nem eredményez hosszabban fenntartható változásokat, az egyoldalú étkezéssel pedig saját egészséged is veszélyezteted – kialakulhat bizonyos vitaminok és nyomelemek hiánya.

3) Fogyókúra nem terjed ki a teljes életmódra

Ahogy már szóba került, a fogyókúra csak ideiglenes változást jelent, ráadásul szabályrendszere az étkezésen kívül nem terjed át az élet más területeire. Ez óriási hiba! Az egészséges testsúly csak része egy nagyobb képnek, amit életmódnak hívunk – ez fizikai, szellemi és lelki vetületekkel is bír. Tudtad például, hogy a pihentető alvás a fogyásban is segít? A táplálkozáson kívül tehát számos más területe is van az életmódnak, ami támogathat a felesleges kilók leadásában. Egy fogyókúra ezeket figyelmen kívül hagyja.

AKKOR MI A MEGOLDÁS?

Ne gondolj a fogyásra „kúraként”, átfogó módon változtasd meg a szemléletedet! Hozz tudatos döntéseket, táplálkozz változatosan, fogyassz sok gyümölcsöt és zöldséget, és ne feledkezz meg a mozgásról sem!

Támogathatod tested folyamatait gyógynövényekkel és ásványi anyagokkal, hiszen ezeket évezredek óta arra használják az emberek, hogy normalizálják a test folyamatait! Pontosan erre van szükséged Neked is: ha tested folyamatai megfelelően működnek, akkor az egyenes utat jelenthet az ideális testsúlyhoz, a vágyott alakhoz!

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Tuti Fogyás Program Könyv
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér