fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Fáradtság, depresszió
8 hiba reggel, ami miatt rosszul indul a napod

8 hiba reggel, ami miatt rosszul indul a napod

Te is morcos vagy ébredés után (még egy ideig)? A reggelnek nem kell feltétlenül rossznak lennie: íme, néhány tipp, amivel szebben és hatékonyabban indulhat a napod!

A reggeli felkelés nem egyszerű dolog. Mindenkinek megvan a maga rutinja, ám mikor reggelente felszállunk a buszra, vagy csak nézelődünk a kocsiban a reggeli dugóban, láthatjuk a sok ásítozó, életunt embert, akik közé néha sajnos mi is „becsatlakozunk”. Pedig a reggelnek nem kell feltétlenül rossznak lennie: íme, néhány tipp, amivel szebben és hatékonyabban indulhat a napod!

1. A „szundi” gombot felejtsd el

Mind ismerjük a „Még öt perc…” fogalmát reggelente, mikor megnyomjuk a telefonunkon a „szundi” gombot az ébresztőnél. Pedig kutatásokkal bizonyított tény, hogy ha minden este nagyjából ugyanakkor alszunk el, és minden reggel ugyanakkor kelünk, sokkal kipihentebbek leszünk. Bármennyire is nehéz ezt elmagyarázni a félálomban lévő önmagadnak, az a plusz öt perc nemhogy segít, sokszor ront a helyzeten…

2. Távozz, sötét

Csábító lehet reggelente az elhúzott függöny, vagy lehúzott redőny mögött készülődni, de ha sötétben indítod a napodat, azzal többet ártasz magadnak, mint gondolnád. A reggeli nap sugarai ugyanis segítik beindítani a szervezetedet, és ha ezt megvonod magadtól, garantáltan nehezebben indul majd a reggel!

3. Ne rohanj!

Ahogy az első pontnál írtuk, nem szerencsés, ha húzzuk az időt, és megpróbálunk még néhány perc alvást kifacsarni magunkból, ennek azonban az ellenkezője sem tesz jót, azaz az sem szerencsés, ha ébredés után öt másodpercen belül már rohangálunk a lakásban a dolgainkat keresve. Ha felpattansz a több órás fekvés után, a szervezeted nem tud elég gyorsan reagálni, leesik a vérnyomásod, és el is szédülhetsz. Ülj fel, és adj magadnak néhány másodpercet, ha késésben vagy, ennyi már úgysem számít!

4. Ne felejts el (jókor) fogat mosni!

Éjszaka, alvás közben a fogakon képződik egy lepedékréteg, amelyet, ha nem távolítasz el reggelente fogmosással, letelepedik a fogakon, majd fogfájáshoz és vérző ínyhez vezethet. Ha pedig kávézol reggelente, figyelj arra, hogy ne közvetlenül a kávézás után moss fogat, ekkor a kávéban található sav ugyanis meggyengíti a fogzománcot, amiben a közvetlen fogmosással akár kárt is tehetsz…

5. Ne nézd meg a telefonod

Ha rendszeresen nézed az e-mailjeidet, vagy akár a közösségi médiát, rutinná válhat egy idő után, hogy a reggeled is azzal indul, hogy előveszed a telefonodat. Ezzel azonban csak azt éred el, hogy sokkal hamarabb megjelenik a napi gondok nyomása. Adj egy kis időt magadnak reggelente, mikor kizárod a külvilágot a telefonodon keresztül, hidd el, nyugodtabban fog indulni tőle a napod!

6. Tervezz!

Ha nem tudod, aznap mit szeretnél, vagy mit kell csinálnod, azt érezheted, olyan, mintha nem is lenne értelme annak a napnak. Mindegy, hogy a munkáról, a családról vagy csak egy átlagos napról van szó, mikor pihensz, érdemes mindig tervezni, hogy tudd, mi fontos igazán!

7. Értékeld a jót!

A legnagyobb gondunk a mai, rohanó világban, hogy egyszerűen nem tudjuk értékelni a jót. Problémái mindenkinek vannak, de ha sosem állsz meg egy pillanatra, hogy átgondold, milyen szerencsés helyzetben is vagy valójában, túlnőnek rajtad a problémák. Reggel ülj csendben néhány percet, lélegezz mélyeket és gondold át, mennyi minden van, amiért hálás lehetsz az életben!

8. Reggelizz!

A végére maradt talán a legfontosabb dolog, amit a nagy rohanásban sajnos a legtöbben „szeretünk” elfelejteni: a reggeli. Bármilyen apróságnak is tűnik, a reggelire nem véletlenül mondják, hogy a nap legfontosabb étkezése. Ha ugyanis rendszeresen reggelizel, gyorsabban és jobban fog működni az agyad, és könnyebben elkerülheted a cukorbetegséget és a szívbetegséget. Szintén fontos, hogy reggelire ne valami cukros péksüteménnyel tömd tele magad. Reggelizz egészségesen és rendszeresen, és akkor elmondhatod, hogy mindent megtettél azért, hogy jól induljon a reggeled!

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Édes, mégis egészséges: egy tápláló reggeli receptje
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér