Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Téli egészségvédelem
8 praktikus tipp a téli egészségért

8 praktikus tipp a téli egészségért

Csokorba szedtem 8 egyszerű tippet, melyek segítségével megóvhatjuk egészségünket a téli hónapokban is. Miért is kéne minden télen legalább egyszer megfázni? Nem kell. Lássuk, hogyan!

Couple Walking Along Snowy Street In Ski ResortCsokorba szedtem 8 egyszerű tippet, melyek segítségével megóvhatjuk egészségünket a téli hónapokban is. Miért is kéne minden télen legalább egyszer megfázni? Nem kell. Lássuk, hogyan!

1. „Puskaport szárazon, lábakat melegen!”

Állítólag az első világháború során ezt a jelszót skandálták a katonák, ez volt a legfontosabb a téli túlélés érdekében. Szerencsére puskaporral nem kell törődnünk, ellenben a megfelelő, meleg cipő megválasztása alapvető fontosságú, nem csak a meleg-érzet megtartása, de a teljes hőháztartásunk miatt.

2. Meleg satyesz

Tudom, a téli sapka nem menő, de az influenza még kevésbé. A kopaszodás meg még annál is inkább. Télen a legtöbb hőt a fejünkön veszítjük, ezt érdemes egy jó meleg sapkával megakadályozni. Sapka nélkül a véráramlás a fejbőrben vészesen lecsökken, ami a hajhullásnak kedvez.

3. Víz, víz és víz!

A hidegben a szomjúságérzet nem olyan erős, ezért ha nem figyelünk oda, hamar ki tudunk száradni. A kiszáradt szervezet pedig kevésbé ellenálló a betegségekkel szemben. Naponta legalább 8 nagy pohár víz legyen meg!

4. Izzadás

Szervezetünk méregtelenítésének jelentős része a bőrön keresztül történik. Télen azonban nem izzadunk annyit, mivel a hideg hatására a hajszálerek összeszűkülnek a bőrfelszínen. Ha tehetjük, szaunázzunk rendszeresen, vagy menjünk időnként hazánk egyedi különlegességeit kihasználva termálfürdőbe! A rendszeres, izzasztó edzés persze ezeket megelőzően, különösen fontos ilyenkor!

5. „Minden nap egy alma!”

Nyáron, a sok szezonális zöldség és gyümölcs idejében könnyebb biztosítani a nyers zöldség- és gyümölcsbevitelt. Ez télen is nagyon fontos, nem csak a vitaminok és ásványi anyagok, de a rostok miatt is! A tél által kínált lehetőség a déligyümölcsökben rejlik!

6. Ne futkossunk pólóban sehova!

Nagyon csábító tud lenni, hogy a sarki boltba kiugorjunk megfelelően meleg öltözet nélkül, de ne tegyük, mert nagyon könnyen lebetegszünk! Rendesen felöltözni pár perc, betegen otthon feküdni legalább egy hét! Számoljunk!

7. Téli álom

Télen hosszabbak az éjszakák és rövidebbek a nappalok, melyhez a szervezetünk is alkalmazkodott hosszú évezredek alatt. Éves ciklusunk igényli azt, hogy télen különösen figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű alvásra – mely igényét az elektromosság széles körben való elterjedésééig meg is kapta. Adjuk meg neki mi ennek ellenére is!

8. „Hagymát eszem hagymával!”

A Hyppolit a lakáj című klasszikus magyar filmben hangzott el Kabos Gyula híres mondata, mely az erős immunrendszer egyik titka télen. A hagyma és a fokhagyma különösen jó immunerősítők, és megfelelő tárolással télen is jó minőségűek. Fogyasszuk bátran! Azért legyünk tekintettel a körülöttünk lévőkre is: lehetőleg munkaidő után együk őket! Aki a kellemetlen lehelet nélkül szeretne részesülni a fokhagyma áldásos hatásaiból, az fogyaszthat szagmentes fokhagyma kapszulát is.

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Az 5 legfontosabb táplálék-kiegészítő a téli hónapokra
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér