fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

A kalcium, mint fogyókúrás fegyver? Igen!

Fogyás kalciummalA megnövelt kalciumbevitel segíthet a súlyfelesleg leadásában – az elmúlt évtizedekben készített kutatások eredményei alapján.

Több nyomós érvet is fel lehet sorolni, ami miatt napi szinten érdemes kalciumban gazdag ételeket fogyasztani, ezek közül talán egyik legfontosabb csontjaink egészsége. Szervezetünknek minden nap szüksége van kalciumra, és ha nem biztosítjuk a kellő mennyiséget, akkor a csontjainkban tárolt kalcium kerül felhasználásra.

A statisztikák alapján egyre többen vannak, akik nem visznek be elég kalciumot étrendjükkel, a diétázók pedig, akik a tejtermékeket magas zsírtartalmuk miatt általában szinte teljesen elhagyják, még másoknál is nagyobb veszélynek vannak kitéve.

A kutatások szerint azonban a kalcium nem csak az ép és egészséges csontok miatt lehet fontos, hanem zsírégető hatással is bírhat. Egy dán tanulmány például azt mutatta, hogy a megnövelt kalciumbevitel, átlagos fehérjebevitel mellett, akár napi 350 kalória elégetésében is segíthet. Egy másik kutatás elhízott alanyokat vizsgált, akik szigorú kalóriamegvonás alatt voltak. A magas kalciumtartalmú étrend (1200-1300 mg naponta) nagyobb súly- és zsírvesztéssel járt, mint az alacsony kalciumtartalmú (400-500 mg naponta).

A kalcium zsír ellen indított támadási mechanizmusa kettős. Egyrészt megköti a bevitt zsírt, amiből így kevesebb raktározódik a szervezetedben. Másrészt pedig szabályozza az anyagcserét; minél több kalcium van egy sejtben, az annál több zsírt fog elégetni.

Étrend-kiegészítővel való kalcium-pótlás esetén figyeljünk oda a megfelelő adagolásra! Túl sok ebből az ásványi anyagból ugyanis szívritmuszavart, veszélyesen alacsony vérnyomást és veseelégtelenséget is okozhat. Túladagolás csak ritkán alakul ki, napi 2-3000 mg rendszeres bevitele esetén.

A kalcium elsődleges természetes forrásai a tejtermékek (sajtok, tej, túró, joghurt, kefir), de a spenótban, salátában, zellerben, brokkoliban, a retek zöldjében és szezámmagban is fellelhető.

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Organikus Kálcium tabletta 500 mg
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér