fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Férfi egészség: tudnivalók és tanácsok
A férfi egészség legfőbb veszélyforrásai

A sebezhetetlennek hitt férfitest gyenge pontjai

A férfiak – főleg, amíg fiatalok és egészségesek – legyőzhetetlennek vélik testüket, pedig a statisztikák éppen ezzel ellentétes tényeket mutatnak. Az már közismert tény, hogy Magyarországon a nők átlagosan 7 évvel tovább élnek, de ezen túlmenően is számos adat bizonyítja a férfi egészség sebezhetőségét.

photodune-2330643-beautiful-adult-doctor-examining-a-men-sA férfiak – főleg, amíg fiatalok és egészségesek – legyőzhetetlennek vélik testüket, pedig a statisztikák éppen ezzel ellentétes tényeket mutatnak. Az már közismert tény, hogy Magyarországon a nők átlagosan 7 évvel tovább élnek, de ezen túlmenően is számos adat bizonyítja a férfi egészség sebezhetőségét.

A szív, mint gyenge pont

A szív- és érrendszeri megbetegedések a férfi halálozások leggyakoribb okozói. Ezt pedig többnyire azoknak a rizikófaktoroknak köszönhetik, amelyeket felhalmoztak az évek során: magas vérnyomás, alkoholfogyasztás, dohányzás, kevés mozgás, helytelen táplálkozás, túlsúly. Lerakódások az érfalakon rugalmatlanná teszik és szűkítik az ereket. A 35. életévtől ajánlott a rendszeres szív- és érrendszeri vizsgálat a rizikófaktoroknak kitett férfiak számára (a már említetteken kívül idetartoznak az olyan anyagcsere-zavarok is, mint a cukorbetegség).

A megelőzéshez ajánljuk a SZÍV egészsége csomagunkat >>>

Potenciazavar

Erekciós zavar lehet a szívinfarktus vagy a stroke (gutaütés) első jele. A pénisz hajszálerek hálózatával van tele, így az érszűkület ott érezteti leghamarabb hatását. Világszerte 150 millió férfit érint az ún. erektilis diszfunkció. A szexuális élet területén is igaz azonban, hogy a rendszeres testmozgás és a tudatos táplálkozás az évek előrehaladtával kifizetődik. Továbbá törekedni kell a rizikófaktorok (dohányzás, túlzott mértékű alkoholfogyasztás) mérséklésére.

A Netamin ajánlata a Xerex férfiaknak potencia kapszula >>>

„Változó kor”

Létezik ilyen a férfiaknál is? Motiválatlanság, erőtlenség, depresszív hangulat, a szexuális vágy csökkenése – mind-mind a tesztoszteronhiányról árulkodnak. A 40. életévtől a legfontosabb nemi hormon évente 1%-kal csökken, ami így lassú, természetes folyamat, ugyanakkor egészségtelen életmóddal felgyorsítható. Különösen a túlsúly, az alkoholfogyasztás és a dohányzás ártalmasak.

Ismerd meg a Férfierő csomagunkat >>>

Haj-jaj

Érdekes a férfihajhullás és kopaszodásért meg éppenséggel a tesztoszteron jelenléte a szervezetben a felelős. A hajmirigyek ugyanis érzékenyen reagálnak a tesztoszteron egyik bomlástermékének, ezáltal a hajhagymák zsugorodnak, és egy idő után elhalnak. Megfelelő orvosi diagnózis mellett létezik gyógyszeres terápia.

Prosztata-nagyobbodás

Ugyanaz a tesztoszteron bomlástermék, ami a hajhagymákat zsugorítja, lentebb a prosztata nagyobbodását váltja ki. Mivel ez a változás fokozatosan szűkíti a húgycsövet, igencsak fájdalmas betegséggé válhat. 50 éves kortól a változás kimutatható. Gyakoribb vizelési inger, csökkenő vizeletmennyiség és csökkenő vizeletsugár azonban már előre jelezhetik a bajt. Ne kerüljük el az orvosi vizsgálatot, ami tapintással vagy ultrahanggal megállapíthatja a bajt. A terápiás megoldások a gyógynövénykivonatoktól a műtéti beavatkozásig terjednek.

Megelőzéshez vagy tünetek enyhítéséhez ajánljuk a PROSZTATA egészsége csomagunkat >>>

Rákveszély

A második leggyakoribb halálozási ok a férfiaknál valamilyen daganatos megbetegedés. Tüdőrák, prosztatarák és végbélrák. 50 éves kortól ajánlott a megelőzés. Pl. egy végbéltükrözés nem hangzik ugyan csábítóan, de életmentő lehet, ha felfedezik a polipokat még ártalmatlan formájukban.

A megelőzés önmagában nem elegendő. A férfiaknál is nagy szerepet játszik az „emberi tényező”: egy egészséges és stabil partneri kapcsolat 40 éves kortól jótékony hatású az egészségre, és jobban védi a férfiakat, mint a nőket. A férfiak társadalmi hálója ugyanis meglehetősen vékony, mivel általában munkájuk és hobbijuk alapján definiálják magukat.

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Férfierő vitamincsomag
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér