Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Fogyás
A túlsúly pszichológiája

A túlsúly pszichológiája

A túlsúly hazánkban is egyre nagyobb probléma. Azt mindenki tudja, hogy a plusz kilók rontják a megjelenést és számos egészségügyi problémát okozhat, sokan azonban nem tekintenek a túlsúly valódi jelentőségére és kezelésének fontosságára.

A túlsúly hazánkban is egyre nagyobb probléma. Azt mindenki tudja, hogy a plusz kilók rontják a megjelenést és számos egészségügyi problémát okozhatnak, sokan azonban nem tekintenek a túlsúly valódi jelentőségére és kezelésének fontosságára.

Mi állhat a túlsúly hátterében?

A túlsúly ugyanis pszichológiai oldalról tekintve szinte minden esetben a jéghegy csúcsa. Nem a valódi probléma, hanem egyéb problémák következménye. Ezért van az, hogy sokan neki gyürkőznek a különböző fogyókúráknak és aztán kudarcot vallanak. Sokan időszakos sikereket érnek el, de aztán a kilók idővel visszajönnek. Érdemes mélyebben elgondolkodnunk azon, hogy miért is van ez, meg kell keresnünk a probléma gyökerét, valódi okát.

Amikor elhízunk, az igazán nagy probléma valójában az, hogy az akaratunk ellenőrzése alól kicsúsznak dolgok, melyeknek nem kellene. Akár az legyen a gondunk, hogy nem tudjuk abbahagyni az evést amikor tudjuk, hogy kellene (akaratgyengeség), akár keressünk az evésben boldogság-pótlékot (függőség), akár teljesen figyelmen kívül hagyjuk az egészséges táplálkozást (felelőtlenség), akár képtelenek legyünk rávenni magunkat a rendszeres sportra (lustaság) – a túlsúly már annak a következménye, hogy nem uralkodunk – és sokszor már nem is hisszük, hogy uralkodni tudnánk – a gyengeségeinken. Ha pedig a testsúlyunk kapcsán nem tudjuk kontrollálni az életünket, más területeken miért tudnánk?

A boldogságról alkotott elképzeléseink különbözhetnek, abban azonban szinte mindenki egyet ért, hogy csak az lehet boldog ember, aki felismeri a problémáit, azokkal tudatosan szembefordul, a megoldásra tervet készít és azt végrehajtja. A túlsúly a legtöbb esetben arra mutat rá, hogy az életünk valamelyik területén rossz úton járunk, változtatnunk kell.

Hogyan kezdj el változtatni, ha túlsúlyos vagy?

Ahhoz hogy bármin is változtatni tudjunk, elsősorban arra van szükségünk, hogy elhiggyük: képesek vagyunk rá. Sok túlsúlyos ember itt adja fel. Ennek az az oka, hogy nap mint nap szembesülnie kell a gyengeségével – amikor a tükörbe néz, amikor többet eszik mint kellene, amikor nem tud ellenállni annak, aminek kellene. Ilyenkor az önbizalom elillan, és az abba vetett hit is, hogy az életünknek valóban urai lehetünk. Néhányan az élet más területein próbálnak kompenzálni, de ez a menekülés sosem sikeres: elég egy tükörbe pillantani, és visszanéz a kudarc.

A valóban hatékony fogyókúra egy fájdalmas számvetéssel kell, hogy kezdődjön, mely során fel kell ismernünk, hogy mik azok a dolgok, amelyek jogtalanul uralkodnak rajtunk. Az édesség dönt és nem én? A lustaság az úr és nem én?

Felejtsük el az önmagunkat mentegető szövegeket, és nézzünk szembe a valósággal! Félelmetes dolog, de utólag nagyon hálásak leszünk érte ha megtesszük! Keressük meg a problémák gyökerét melyek a túlsúlyunkat okozták, és változtassunk! A hatékony fogyás életmódváltással történik – a boldogabb életnek is ugyanez a receptje!

Egy őszinte önvizsgálat, egy konkrét terv életmódunk változtatására és annak végrehajtása hamar meghozza a sikereket a fogyásban. A siker pedig visszaadja majd a hitet, hogy képes vagy változtatni és uralni az életedet. Mert a valódi szabadság az, ha visszaszerzem a valódi döntési lehetőséget az élet minden területén. És akkor nem vagyok a külső körülmények, csapongó érzelmek, vagy szokások rabja.

A Netamin csapata szeretne neked minden segítséget megadni ehhez: külön rovatban gyűjtjük azokat a cikkeket, amelyek segíthetnek, motiválhatnak, elindíthatnak az utadon egy kiegyensúlyozottabb életmód felé, testsúly-csökkentés céljával.

Ezeket a cikkeket >ide kattintva< találod.
Ha túlsúllyal küzdesz, határozd el még ma, hogy változtatsz az életeden!
Nem csak a kinézeted, nem csak az egészséged – végső soron a boldogságod a tét!

Sikerülni fog! Mi hiszünk benned!

Kapcsolódó termékek
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér