fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Természetes gyógymódok
A változókor (klimax) tüneteire megoldás lehet az orbáncfű!

A változókor (klimax) tüneteire megoldás lehet az orbáncfű!

Hőhullámok, alvászavar, hangulatváltások, depresszió: ezek mind lehetnek a klimax tünetei. Egy német kutatás az orbáncfű hatását tesztelte mindezekre.

A változókor, vagy más néven klimax, menopauza a legerősebb nőket is megviseli, és akik már átestek rajta, pontosan tudják, milyen lelki és fizikai megterheléssel jár. Ám a tünetek sokkal egyszerűbben megszüntethetőek, mint azt sokan gondolják, ráadásul természetes módon!

A nőknél sokan csak a nemzőképesség végét azonosítják a klimax vagy menopauza kifejezéssel, pedig a „mellékhatásai” ennél sajnos sokkal rosszabbak lehetnek: hőhullámok, vérnyomás-ingadozás, alvászavar, hirtelen hangulatváltások és depresszió.

Az orvosok már 1995-ben felfedezték, hogy az orbáncfű segíthet a változókor tüneteinek enyhítésében, ám hivatalos kísérletet csupán évekkel később folytattak le, Németországban.

Az már korábban is köztudott volt, hogy az orbáncfűvel kezelhető sok esetben a depresszió (erről ide kattintva érheted el cikkünket), ám a német kutatásban konkrét összefüggéseket vizsgáltak, hogy milyen hatással van ez a természetes gyógymód a változókor tüneteit figyelembe véve.

Az eredmény pedig egyértelmű: a változókorba lépő tesztalanyok 76 százalékánál volt megfigyelhető a tünetek enyhülése, sőt, a 12 hétig tartó kutatás végére a 79 százalékuknál fizikai javulás is észlelhető volt.

A német kutatásban összesen 106 nő vett részt, ők 12 héten át napi 135 - 225 milligramm orbáncfű-kivonatot juttattak a szervezetükbe tabletta formájában.

„A kutatás végére szinte a teljes csoport az »enyhe« szóval jellemezte a tüneteit, míg korábban az »érezhető« vagy »jelentős« szóval írták le panaszaikat” – áll a németek összefoglalójában.1

Sőt, ez nem minden, a teszt során az is kiderült, hogy az orbáncfű hatására a nők többsége fizikailag vonzóbbnak érezte magát, és nyolcvan százalékuk mondta azt, hogy javult a szexuális életük a 12 hetes kúra végére.

És ami különösen hihetetlen sokak számára, de igaz, hogy mindezt egy egyszerű, természetes gyógymóddal érték el, hormonkezelések és antidepresszánsok nélkül!

 

Hivatkozás:

1 http://www.herbs.org/current/sjwmeno.htm

Felhasznált irodalom

http://www.herbs.org/current/sjwmeno.htm

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér