fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Természetes gyógymódok
A változókor (klimax) tüneteire megoldás lehet az orbáncfű!

A változókor (klimax) tüneteire megoldás lehet az orbáncfű!

Hőhullámok, alvászavar, hangulatváltások, depresszió: ezek mind lehetnek a klimax tünetei. Egy német kutatás az orbáncfű hatását tesztelte mindezekre.

A változókor, vagy más néven klimax, menopauza a legerősebb nőket is megviseli, és akik már átestek rajta, pontosan tudják, milyen lelki és fizikai megterheléssel jár. Ám a tünetek sokkal egyszerűbben megszüntethetőek, mint azt sokan gondolják, ráadásul természetes módon!

A nőknél sokan csak a nemzőképesség végét azonosítják a klimax vagy menopauza kifejezéssel, pedig a „mellékhatásai” ennél sajnos sokkal rosszabbak lehetnek: hőhullámok, vérnyomás-ingadozás, alvászavar, hirtelen hangulatváltások és depresszió.

Az orvosok már 1995-ben felfedezték, hogy az orbáncfű segíthet a változókor tüneteinek enyhítésében, ám hivatalos kísérletet csupán évekkel később folytattak le, Németországban.

Az már korábban is köztudott volt, hogy az orbáncfűvel kezelhető sok esetben a depresszió (erről ide kattintva érheted el cikkünket), ám a német kutatásban konkrét összefüggéseket vizsgáltak, hogy milyen hatással van ez a természetes gyógymód a változókor tüneteit figyelembe véve.

Az eredmény pedig egyértelmű: a változókorba lépő tesztalanyok 76 százalékánál volt megfigyelhető a tünetek enyhülése, sőt, a 12 hétig tartó kutatás végére a 79 százalékuknál fizikai javulás is észlelhető volt.

A német kutatásban összesen 106 nő vett részt, ők 12 héten át napi 135 - 225 milligramm orbáncfű-kivonatot juttattak a szervezetükbe tabletta formájában.

„A kutatás végére szinte a teljes csoport az »enyhe« szóval jellemezte a tüneteit, míg korábban az »érezhető« vagy »jelentős« szóval írták le panaszaikat” – áll a németek összefoglalójában.1

Sőt, ez nem minden, a teszt során az is kiderült, hogy az orbáncfű hatására a nők többsége fizikailag vonzóbbnak érezte magát, és nyolcvan százalékuk mondta azt, hogy javult a szexuális életük a 12 hetes kúra végére.

És ami különösen hihetetlen sokak számára, de igaz, hogy mindezt egy egyszerű, természetes gyógymóddal érték el, hormonkezelések és antidepresszánsok nélkül!

 

Hivatkozás:

1 http://www.herbs.org/current/sjwmeno.htm

Felhasznált irodalom

http://www.herbs.org/current/sjwmeno.htm

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal