fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Természetes gyógymódok
Gyorsítsd a fogyásod zöld teával

A zöld tea tényleg zsírégető?

Sokan tartják, hogy a zöld tea a távol-keleti nők karcsúságának titka. Vajon alátámasztja-e ezt tudományos kutatás is? Zöld tea hatása a fogyásra cikkünkben!

Gyorsítsd a fogyásod zöld teávalA zöld tea a világ egyik legegészségesebb gyógynövénye. Igen gazdag antioxidánsokban és egyéb hasznos anyagokban, ezért fogyasztása rendkívül jó hatást gyakorol a szervezetünkre. Nagyon sokan fogyókúrás fegyverként vetik be, nem véletlenül: rengeteg kutatás támasztja alá fogyasztó, zsírégető hatását. Cikkünkben összefoglaljuk, hogy a zöld tea miként segíthet számodra a fogyásban!

Fontos megjegyezni, hogy a zöld tea jótékony hatásai egyformán érvényesülnek ital és étrend-kiegészítő (zöld tea-kivonat) formájában is – utóbbi viszont koncentráltan, sokkal nagyobb mennyiségben tartalmazza a hatóanyagokat. A cikkhez felhasznált kutatások többsége kivonatot használt.

A zöld teában lévő hatóanyagok segítik a fogyást

A zöld tea sokkal több egy finom italnál – tele van rendkívül hasznos, egészséges tápanyagokkal. A legismertebb ezek közül a koffein, aminek stimuláns hatása közismert, és számos kutatás bizonyítja zsírégető tulajdonságát. Egy csésze zöld tea 24-40 mg koffeint tartalmaz, ami jóval kevesebb egy hagyományos kávé koffeintartalmához (100-200 mg) képest, de ahhoz elég, hogy a kívánt hatást elérje.

A zöld tea legfőbb ereje azonban nem is a koffeinben, hanem az antioxidánsokban rejlik – egészen pontosan a katekin vegyületekben. Ezek közül a legfontosabb az EGCG (epigallocatechin-gallát), mely képes felgyorsítani az anyagcserét.

tanácsok és módszerek fogyókúrázóknak zsírégetéshezA zöld tea mobilizálja a zsírokat

A sikeres zsírégetéshez arra van szükség, hogy a zsírsejteken belüli zsír lebontódjon, majd a véráramba jusson, ahonnan a szervezet anyagcseréje elégetheti. A zöld tea aktív hatóanyagai serkentik bizonyos zsírégető hormonok működését.

A zöld tea fő hatóanyaga, az EGCG blokkolja azt az enzimet, amely a norepinefrin nevű hormont lebontja. Ennek hatására a norepinefrin mennyisége megnövekszik a szervezeten belül. Ezt a hormont az idegrendszer a zsírsejtek aktiválására használja, jelezve nekik, hogy több zsírt bontsanak le. Több norepinefrin = több lebontott zsírsav.

A szakértők sejtése szerint a koffeinnek is szerepe lehet ebben a folyamatban, az EGCG és a koffein tehát közösen szinergisztikus hatást fejthet ki, egymást felerősítve.

A zöld teától több kalóriát égetsz el, akár edzés nélkül is

A zöld tea igazán csodálatos gyógynövény, mert specifikusan a zsírsejteket támadja meg. Mostanra számtalan tanulmány igazolta, hogy a zöld tea és a testmozgás kombinációja rendkívül hatékony zsírégető hatással bír.

Ám ami ennél is meglepőbb, hogy a zöld tea anyagcsere-serkentő hatásától testünk még nyugalmi állapotban is több kalóriát éget el! A kutatási eredmények alapján a zöld tea 3–8%-kal képes megnövelni a kalóriafelhasználást. Ez átlagosan napi 50-100 plusz kalóriát jelent, ami természetesen nem óriási mennyiség, de hosszú távon nagyon is sokat segíthet.

így fogyj le a hasadrólA zöld tea leszámol a hasi zsírral

A kutatási eredmények eltérőek abban a tekintetben, hogy a zöld tea segítségével konkrétan mennyi zsírt tud egy ember elégetni. De talán érdemesebb is a mennyiségnél egy jóval fontosabb tényezőre koncentrálni: a zsír típusára.

Nem minden zsír egyforma. A veszélytelenebb a bőr alatti zsír, ami elsősorban esztétikai probléma. A másik, a hasi zsír azonban nem csak esztétikailag nemkívánatos, de súlyosan veszélyeztetheti az ember szív- és érrendszerét, illetve általános egészségét. Többek között szorosan összefügg az infarktus és a cukorbetegség kialakulásával.

Kutatások szerint a zöld tea különösen a hasi tájékon lerakódott zsír mennyiségét képes csökkenteni, ezzel nem csak a karcsúbb forma elérésben segít, de hosszabb és egészségesebb életet is biztosít.

Felhasznált irodalom
https://authoritynutrition.com/green-tea-and-weight-loss/ http://www.nutritionexpress.com/article+index/authors/jeff+s+volek+phd+rd/showarticle.aspx?id=330
Ezt láttad már?
HERBAL zsírégető tabletta
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér