fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Fogyás
kiegyensúlyozott nappalokért és a nyugodt éjszakákért

Aludd magad fitté!

Ebben a cikkben egy olyan tippet osztok meg, mely pszichikai muníciót ad a sikeres fogyáshoz. Mert mint olyan sok minden az életben, a sikeres testsúlycsökkentés is fejben dől el, hogy sikerül-e megvalósítani. A be nem tartott elhatározások semmit sem érnek, tehát nekünk elsősorban arra kell fókuszálnunk, hogy valóban változtassunk.

Young happy smiling woman waking upEbben a cikkben egy olyan tippet osztok meg, mely pszichikai muníciót ad a sikeres fogyáshoz. Mert mint olyan sok minden az életben, a sikeres testsúlycsökkentés is fejben dől el, hogy sikerül-e megvalósítani. A be nem tartott elhatározások semmit sem érnek, tehát nekünk elsősorban arra kell fókuszálnunk, hogy valóban változtassunk.

FOGYÁSTIPP: Aludd magad fitté!

Érdekesen hangzik, de több kutatás is bizonyította: a nem megfelelő mennyiségű alvás túlsúlyhoz vezet. A Harvard Egyetem 16 éven keresztül, 60 000 olyan hölgyet vizsgált, akik közül a kutatás elején senki nem volt túlsúlyos. A vizsgálat végére egyértelművé vált: akik 5 órát alszanak csak, azoknak 30%-kal magasabb eséllyel lesz 15 kg túlsúlyuk mint azoknak, akik 7 órát.

A Stanford Egyetem kutatói két hormonszint változásával magyarázzák a kevés alvás hizlaló hatását. A grelin nagyban fokozza az éhségérzetet, kialvatlanság esetén ebből több van a szervezetben. Minél több a grelin, annál éhesebb az ember. A leptinből pedig csökken a mennyiség, ha nem alszunk eleget, ami viszont azt a jelzést adja a szervezetnek, hogy növelni kell a zsírtartalékokat. A kutatók itt azt találták, hogy kialvatlanság esetén mind a grelin, mind a leptin a túlsúlyt okozó irányba változik kb. 15%-ot. Tehát a grelin nő – azaz 15%-kal éhesebb leszel, a leptin pedig csökken – azaz 15%-kal erősebben akar a tested zsírszövetet növelni.

Aludjunk legalább 7 órát minden nap! Az alvásigény egyénileg eltérő lehet, de ha nagyon nehezen kelünk fel, akkor szinte biztosan nem alszunk eleget! Ha mindig ugyanakkor kelsz, akkor onnan tudhatod, hogy eleget alszol, hogy ébresztőóra nélkül is könnyen felébredsz.

Kevés ilyen kellemes fogyástipp létezik, mint az alvás, kár lenne kihagyni!

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin „Jó éjt, plusz kilók!” válogatáscsomag
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér