fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Természetes gyógymódok
Az ital, ami nélkül ne menj ki a napra nyáron!

Az ital, ami nélkül ne menj ki a napra nyáron!

Felmérések szerint a védőkrémmel bekent napozók kétharmada is leég általában. Kutatások bizonyították, hogy egy itallal tovább fokozható a bőröd védelme nyáron!

Itt a nyár, a hőség, amit két módon lehet elviselni: vagy a klímában, esetleg ventilátor előtt, vagy a vízparton hűsölve. De mi van, ha még ilyen forróságban is a napon kell lennünk, esetleg napozni támad kedvünk? Akkor sem kell megijedni az ijesztő szalagcímektől, van ugyanis egy tuti tippünk, amivel a leégés, és a nap minden ártalmas hatása csökkenthető! És csak inni kell hozzá.

Sokan azt gondolják, hogy ha magukra kennek egy kis naptejet, már nincs mitől aggódniuk, és a nap a legjobb barátjuk lesz azonnal. Ez azonban sajnos nem fedi a valóságot, ugyanis egy felmérés szerint még a védőkrémmel bekent napozók kétharmada is leég általában.

És akkor még nem beszéltünk azokról, akik nem is foglalkoznak a leégéssel, mert úgy vannak vele, az autóban vagy az irodában az ablak mögött úgysem lehet olyan káros a sugárzás. Pedig sajnos ez sem igaz, ők is ugyanolyan veszélyben vannak.

De akkor mi lehet a megoldás? Egy plusz kiegészítő, amivel extrán bebiztosíthatjuk a védelmet!

A kutatók ugyanis évek, sőt évtizedek óta bizonygatják, a zöld tea a tökéletes kiegészítő segítség a nap káros hatásai ellen, mivel a teában található, úgynevezett polifenol képes megvédeni az emberi szervezetet az UV-sugárzás hatásaitól.

Egy 2004-es kísérletben egereken tesztelték azt, hogyan reagálnak, ha az ivóvizükbe zöld tea-kivonatot kevernek. Az eredmény önmagáért beszél, a kísérleti állatok sokkal jobban reagáltak az UV-sugarakra, és a szervezetük kialakított egyfajta védőmechanizmust a teának köszönhetően.

Ami viszont ennél is érdekesebb, hogy a szakemberek arra is rájöttek, a zöld tea rendszeres fogyasztása nemcsak átmenetileg véd a nap ellen, hanem segíthet a bőrrák megelőzésében is.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a zöld teánál ne arra gondoljunk, amit a kisboltok polcain is megtalálunk akár félliteres vagy másfél literes üvegben!

A kísérletek alapján egy felnőttnek 250-400 mg zöld tea kivonatra van szüksége naponta ahhoz, hogy érezhető legyen a jótékony hatás. Ez legegyszerűbben úgy érhető el, ha étrend-kiegészítőként, kivonat formájában visszük be szervezetünkbe. Másik alternatíva, ha főzünk egy sűrű tea-esszenciát, azaz 3-4, erős csészényire elegendő teafüvet (nem filteres, hanem szálas teát) nagyon kevés vízzel leforrázunk, majd miután leszűrtük, felhígítjuk 2 liter vízzel és ezt iszogatjuk nap közben. Ennek a megoldásnak egyetlen hátránya, hogy nem határozható meg pontosan, hogy milyen mennyiségű hatóanyagot juttattunk így a szervezetünkbe.

Érdekel a napvédelem, bőröd egészsége? Akkor feltétlenül olvasd el ezt a cikkünket is, ide kattintva!

Felhasznált irodalom
https://www.t-nation.com/supplements/tip-drink-this-to-prevent-sun-damage
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
EGCG: a zöld tea fő hatóanyaga, bámulatos képességekkel!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér