fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Fogyás
Fehér fűz – az éhségnél is nagyobb úr

Fehér fűz élettani hatásai– A fogyókúrában is segíthet!

Mire alkalmazható a fehér fűz kérge? Felgyorsítja az anyagcserét és fokozza más zsírégető gyógynövények hatását is! Tudj meg róla többet!

A nyugati társadalmakban folyamatosan növekvő probléma a túlsúly. Egyre több ember cipel magán egyre több felesleges zsírt, ami nem csupán számos betegség rizikófaktorát növeli, de a helyes önértékelést, az egészséges énképet is rombolhatja. Az ilyen esetekben a szükséges életmódbeli változtatások mellett érdemes a természet által nyújtott megoldásokhoz, a gyógynövényekhez nyúlni. Fogyókúrák, diéták esetén segítségünkre lehet a fehér fűz, mely zsírégető hatásáról is ismert. Cikkben megtudhatod, milyen gyógyhatásai vannak még!

Mit kell tudni röviden a fehér fűzről?

A Fehér fűz (salix alba) Ázsiában és Európában honos faféle, évszázadok óta használják gyógynövényként. Akár 25 méter magasra is megnőhet, lehántott kérgét hasznosítják. A fűzfa kérgét Hippokratész idejében láz és gyulladás csökkentésére alkalmazták, a kérgét megrágva. Az első fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógyszer, ami az aszpirin hatóanyagához hasonló szalicilt tartalmaz, ezért használja a népi gyógyászat láz- és fájdalomcsillapításra a mai napig. Az 1800-as években pedig az aszpirin kifejlesztésére használták.

A fűzfakéreg a szalicil mellett számos más összetevőt, polifenolokat és flavonoidokat tartalmaz, melynek köszönhetően fertőtlenítő és immunerősítő tulajdonságokkal is bír.

Gyógynövénytudósok szerint az alábbi állapotok kezelésében is hasznos lehet a fehér fűzkéreg, ám további kutatásokra van szükség

 • Fejfájás
 • Derékfájdalom
 • Osteoarthritis
 • Menstruációs görcsök
 • Láz
 • Influenza
 • Inhüvelygyulladás

Hogyan segíthet a fehér fűz a fogyásban?

Ami talán váratlan ezzel a növénnyel kapcsolatban, hogy kisebb mennyiségben gyakorlatilag minden csúcstechnológiájú zsírégető termék elmaradhatatlan összetevője. A fehér fűz ugyanis megemeli az anyagcsere sebességét, tehát a szervezetet több kalória elégetésére serkenti. Megfelelő diétával ezeket a plusz kalóriákat a szervezetünk a zsírpárnák rovására használja fel. Ezen gyógynövény fő hatása azonban nem önmagában rejlik, hanem abban, hogy roppant hatékony szinergikum, azaz más zsírégető gyógynövények hatását fokozza a szinergia hatását erősítve.

Az egyes gyógynövény-összetevők eredményessége ugyanis már önmagában is nagy segítséget jelenthet a fogyásban, a fehér fűz azonban a szinergia hatásával ezeket felerősíti.

Mi az a szinergia?

A szinergia hatásmechanizmusa abból áll, hogy amennyiben van két különböző összetevőnk, amelyek mindegyike 1 egységnyi pozitív hatást gyakorol egy bizonyos folyamatra szervezetben, és a két öszetevő egymással szinergikus viszonyra képes, akkor amennyiben a két összetevőt a megfelelő mennyiségi arányban alkalmazzuk, azok együttes hatása nem a várt 2 egységnyi lesz – melyre a kétszer 1 egység összeadásából következtetnénk – hanem magasabb.

A szinergia törvényének kiaknázásához azonban nagyon fontos tudnunk, hogy komoly kutatás-fejlesztés tárgyát kell, hogy képezze a megfelelő, egymással szinergikus reakcióba lépő összetevők megtalálása, azok a szinergia hatásának minél hatékonyabb kiaknázását lehetővé tevő mennyiségi, anyagszerkezeti, elegyítési arányainak megtalálása.

Ezért találhatjuk ezt az összetevőt csak a valóban hatékony, komoly fejlesztéseket maga mögött tudó zsírégető termékekben, nem pedig az egyszeri vevőkre hajtó, de végül csak a pénztárcánkat fogyasztó “csodaszerekben”. A profi fejlesztők ugyanis tudják, hogy egy készítmény eredményességét nem csupán az összetevők, hanem leginkább az összetevők közötti lehetséges szinergia kiaknázásának hatékonysága jelenti.

A fehér fűz tehát gyorsítja a zsírégetést, erősíti a többi fogyasztó gyógynövény hatását, és emellett még egy nagyon hasznos hatása van, ami fájdalomcsillapító hatásával függ össze: növeli az éhséggel szembeni tűrőképességet. Sok fogyókúra azon “vérzik el”, hogy a fogyni vágyó nem tudja betartani minden értelmes súlycsökkentő program alapját: a vacsora elhagyását és az egy napon belül evett étel mennyiségének csökkentését. 

Vannak-e mellékhatásai a fehér fűznek?

Mellékhatásai többnyire enyhék. Túladagolása bőrkiütést, gyomorgyulladást, hányingert, hányást, vesegyulladást, fülzúgást okozhat.

Kiknek nem ajánlott a szedése?

 • Mivel a fűzfa kérge szalicint tartalmaz, így a szalicilátokra (például aszpirinre) allergiások vagy arra érzékenyek nem fogyaszthatják.
 • Kutatók javaslata alapján szedését kerülni kell az asztmában, cukorbetegségben, köszvényben, gyomorhurutban, hemofíliában szenvedőknek illetve a vese- vagy májproblémákkal küzdőknek is.
 • Szedése 16 éves kor alatt nem ajánlott.
 • Terhesség és szoptatás alatt a szalicilátok szedése nem javasolt.


Amennyiben túlsúlyosak vagyunk, nem érdemes hát tovább várnunk, hanem szánjuk rá magunkat egy jól felépített fogyókúrás programra és akkor a siker sem maradhat el! Az alapvető életmódbeli változtatások mellett – mint az étkezések változtatása és a sport – használjunk biztonságos forrásból származó, gyógynövényeket tartalmazó zsírégető készítményt, hogy az eredmény minél hatékonyabb legyen!

 

Felhasznált irodalom
mountsinai.org/health-library/herb/willow-bark
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
HERBAL zsírégető tabletta
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér