fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Fogyasztó / szerek

Minden ember csodálatosan összetett lény, így a legtöbb probléma úgy, mint mi magunk – összetett. A túlsúly legtöbbször olyan életmódbeli szokás következménye, amely nem szüntethető meg hosszútávon anélkül, hogy az azt kiváltó okokat megszüntetnénk vagy kijavítanánk.

Fogyasztó szerek

Minden ember csodálatosan összetett lény, így a legtöbb probléma úgy, mint mi magunk – összetett. A túlsúly legtöbbször olyan életmódbeli szokás következménye, amely nem szüntethető meg hosszútávon anélkül, hogy az azt kiváltó okokat megszüntetnénk vagy kijavítanánk. Ma már rengeteg olyan fogyókúrás készítmény kapható, amely az életmód-változtatás mellett – sőt, sok egyenesen ahelyett – kínál kisebb nagyobb segítséget a testsúlycsökkentésben. A hatalmas túlkínálatban nehéz tisztán látni, sok termék csak üres ígéretekkel kecsegtet, sok pedig az egészségre is veszélyes. Milyen fogyókúrás terméket válasszunk tehát?

Fontos elfogadni azt, hogy nincsen olyan csodaszer, amely végleg megoldja a túlsúly problémát. Vannak hatékony testsúlycsökkentő szerek, de életmódváltozás nélkül csak feleslegesen terheljük a szervezetünket a ciklikus fogyás-hízás “jojóval”.

A zsírégető-készítményeket alapvetően három kategóriába sorolhatjuk:

1. Gyógyszerek

A zsírégető készítmények kétségkívül hatékony eredményeket produkáló csoportja a gyógyszerek. Ezek a készítmények mesterséges molekulákkal, a szervezet természetes folyamataiba beleavatkozva emelik meg az anyagcseresebességet és/vagy a test alap hőmérsékletét, ezzel fogozva a tápanyagfelhasználást. Ezen készítmények használatának veszélyességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy csak orvosi felügyelettel, orvosi előírásra javasolt a felhasználásuk. Annak ellenére hogy néhány országban legálisan, recept nélkül kaphatóak ilyen készítmények, használatuk ilyen módon nem javasolt, már csak azért sem, mert a szervezet hozzászokik a használásukhoz, így abbahagyásukat követően szinte azonnal hízás tapasztalható, valamint ha a használat mellett az életmódon nem változtat az, aki szedi, a leadott súly rövid időn belül kamatostul visszajön.

2. Fogyasztó tápszerek

A fogyasztó tápszerek, turmixok már jobb alternatívát nyújtanak: ki lehet velük váltani egy étkezést, méghozzá folyékony tápanyaggal (ami többnyire shake), ami hamar keresztül megy az emésztésen. Többnyire sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak, amely kiegészülhet zsírégetést fokozó összetevőkkel. A probléma ezekkel a termékekkel az, hogy fogyasztásukat élethosszig kellene alkalmazni, hogy hatásuk megmaradjon (ami a forgalmazóknak kellemes “mellékhatás”, az Ön pénztárcájának viszont kevésbé); valamint hogy életmódbeli változás hiánya miatt az eredmény időszakos, szedést követően a kilók visszajönnek.

3. Fogyasztó / zsírégető étrend-kiegészítők

A természetes összetevőjű tabletták és kapszulák piacán hatalmas zavar van, és sokan halásznak ebben a zavarosban. A túlsúly mára általános népbetegség lett, elég hát egy doboznyi kapszulára ráírni mindenféle csodahatást és mindjárt tízezreket lehet eladni belőle. Mire a hatóságok lépnek, mire a fogyasztó csalódva veszi tudomásul, hogy becsapták, az “elkövető” cég már sokszor nem is létezik. Ha zsírégető tablettát vásárlunk, érdemes olyat választani, melyekben gyógynövények segítik a fogyást, sok herbárium ugyanis mellékhatások nélkül, a természet bölcsességével, hatékonyan támogathatja testsúlycsökkentő programunkat.

Olyan természetes testsúlycsökkentőket nem javasolt vásárolni, amelyek:

  • megkötik az elfogyasztott zsírt. Ezek az egyszerű “zsírcsapdák” megkötik a gyomorba kerülő zsírokat, így azok felszívódás nélkül haladnak keresztül az emésztésen és távoznak. Az első hallásra jónak tűnő mechanizmussal a baj kettős: ezeket is élethosszig kellene szedni (mert a szedés elhagyásával az elfogyasztott zsír ismét felszívódik), valamint ezen élet vége nem is lenne olyan messze, mivel a zsírok megkötésével mindent megkötnek amik a zsírokkal együtt szívódnak fel (pl. zsírban oldódó vitaminok, esszenciális zsírsavak) illetve a teljes hormonrendszer felborulhat megfelelő zsírutánpótlás nélkül.

  • nem adnak hosszútávú megoldást. Azok a termékek, melyek csak szedés alatt történő tanácsokat mellékelik, de életmódbeli változásokra nem ösztönöznek, azok használat alatt hatásosak lehetnek, de utána visszajönnek a kilók, ami egy célt szolgál: ugyanazt a terméket újra meg újra megvenni. Közben szervezetünk tönkremegy a folyamatos fogyás-hízás jojóban.

A legfontosabb tehát ha le kell adnunk a testsúlyunkból, hogy az életmódunkon változtassunk, és ha fogyókúránkat fogyasztószerrel akarjuk támogatni, akkor ne dőljünk be a könnyű ígéreteknek, hanem válasszunk bölcsen.

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér