fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
25 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Természetes gyógymódok
Így néz ki a ginkgo biloba levele

Ginkgo Biloba - hogyan hat az elménkre?

A ginkgo biloba egyedülálló növény: túlélte a jégkorszakot és minden nagy földi katasztrófát. Köztudott, hogy idős korban segíthet a szellemi funkciók frissen tartásában, de más esetben is hasznos. Tudd meg a részleteket!

A ginkgo biloba egy valóban egyedülálló növény. Több száz millió éve változatlan formában jelen van bolygónkon, vagyis már a dinoszauruszok idején is létezett. Túlélte a jégkorszakot és minden nagy földi katasztrófát. A II. világháborút követően a hirosimai atomtámadás után az első növény, ami kihajtott a ginkgo fa volt. Nem meglepő hát, hogy elődeink is igazi varázserőt tulajdonítottak neki. Ha egészségesebben, boldogabban, és hosszabban szeretnél élni, akkor talán itt az ideje, hogy te is kipróbáld a ginkgo bilobát. Miért mondjuk ezt? A cikkünkből minden kiderül!

A ginkgo biloba agyi vérkeringésjavító hatása évszázadok óta ismertMi az a Ginkgo biloba?

A páfrányfenyő, tudományos nevén ginkgo biloba, egy nagyon ősi növényfaj. Több mint 270 millió éve létezik. Az akár 30 méteres magasságot is elérő növény a földtörténeti őskorban fejődhetett ki, természetes élőhelye Kína. Az egyik leghosszabb életű fa; ezer évnél idősebb példányok is ismeretesek.

A ginkgo biloba flavonoidokat (kvercetint, kempferolt) és terpenoidokat tartalmaz, melyek antioxidáns hatásúak. A ginkgofa levelét a keleti gyógyászat évszázadok óta alkalmazza: az első feljegyzések gyógyhatásairól 1436-ból származnak, 1505-ben pedig már az agy jótevőjeként, s a hasmenés egyik leghatásosabb ellenszereként tartották számon. Li Shizen 1596-ban megjelent Gyógyszereskönyve a növényt az étvágygerjesztők, emésztési zavart javítók, központi idegrendszert serkentő anyagok közé sorolja, külsőleg pedig a hályog kezelésére is javasolja.

A Ginkgo Biloba segíthet hosszú és egészséges életet élni

A hosszú boldog élethez szellemi frissesség is szükségesEgy 2007 márciusában megjelent francia tanulmány szerint a Ginkgo Biloba szedése segíthet javítani az idős emberek életminőségét, sőt, akár meghosszabbíthatja az élettartamot. A 13 éven át tartó kutatásban több mint 3500 65 év feletti férfi és nő vett részt. A kutatás végére a résztvevők közül, akik ginkgo bilobát szedtek, közel 20%-kal kevesebben haltak meg, mint azok, akik másfajta memóriajavítót kaptak.

Több kutatás is arra mutat, hogy a ginkgo biloba javítja az agy vér- és oxigénellátását, ennek köszönhetően javul a memória és a kognitív működés. A ginkgo biloba antioxidáns vegyületei révén segít ellensúlyozni az öregedés hatásait: segíthet az időskori memóriaromláson, megszüntetheti a szellemi és fizikai fáradékonyságot, lassíthatja az agyi érelmeszesedés folyamatát.

A Ginkgo Biloba csökkenti a depressziós tüneteket

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) adatai szerint körülbelül 350 millió embert, vagyis a világ népességének nagyjából 4 százalékát érinti a depresszió, az egyik leggyakoribb mentális zavar. A beteget szorongás, tartós és szélsőséges szomorúság, döntésképtelenség jellemzi, érdektelenséget érez a világ dolgai iránt.

Egy 2007-ben, a Filotherapy Research nevű szakmai folyóiratban közzétett kutatási eredmény kimutatta, hogy a ginkgo biloba levelének kivonatában található lipofilnek antidepresszáns és stresszoldó hatása van. Egy szintén 2007-es, a Journal of Psychiatric Research című pszichiátriai szaklapban közzétett kutatás szerint a ginkgo biloba hatásosabbnak bizonyult a szorongás tüneteinek csökkentésében, mint a vényre kapható nyugtatók és antidepresszánsok.

 

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal