fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Természetes gyógymódok
Így néz ki a ginkgo biloba levele

Ginkgo Biloba - hogyan hat az elménkre?

A ginkgo biloba egyedülálló növény: túlélte a jégkorszakot és minden nagy földi katasztrófát. Köztudott, hogy idős korban segíthet a szellemi funkciók frissen tartásában, de más esetben is hasznos. Tudd meg a részleteket!

A ginkgo biloba egy valóban egyedülálló növény. Több száz millió éve változatlan formában jelen van bolygónkon, vagyis már a dinoszauruszok idején is létezett. Túlélte a jégkorszakot és minden nagy földi katasztrófát. A II. világháborút követően a hirosimai atomtámadás után az első növény, ami kihajtott a ginkgo fa volt. Nem meglepő hát, hogy elődeink is igazi varázserőt tulajdonítottak neki. Ha egészségesebben, boldogabban, és hosszabban szeretnél élni, akkor talán itt az ideje, hogy te is kipróbáld a ginkgo bilobát. Miért mondjuk ezt? A cikkünkből minden kiderül!

A ginkgo biloba agyi vérkeringésjavító hatása évszázadok óta ismertMi az a Ginkgo biloba?

A páfrányfenyő, tudományos nevén ginkgo biloba, egy nagyon ősi növényfaj. Több mint 270 millió éve létezik. Az akár 30 méteres magasságot is elérő növény a földtörténeti őskorban fejődhetett ki, természetes élőhelye Kína. Az egyik leghosszabb életű fa; ezer évnél idősebb példányok is ismeretesek.

A ginkgo biloba flavonoidokat (kvercetint, kempferolt) és terpenoidokat tartalmaz, melyek antioxidáns hatásúak. A ginkgofa levelét a keleti gyógyászat évszázadok óta alkalmazza: az első feljegyzések gyógyhatásairól 1436-ból származnak, 1505-ben pedig már az agy jótevőjeként, s a hasmenés egyik leghatásosabb ellenszereként tartották számon. Li Shizen 1596-ban megjelent Gyógyszereskönyve a növényt az étvágygerjesztők, emésztési zavart javítók, központi idegrendszert serkentő anyagok közé sorolja, külsőleg pedig a hályog kezelésére is javasolja.

A Ginkgo Biloba segíthet hosszú és egészséges életet élni

A hosszú boldog élethez szellemi frissesség is szükségesEgy 2007 márciusában megjelent francia tanulmány szerint a Ginkgo Biloba szedése segíthet javítani az idős emberek életminőségét, sőt, akár meghosszabbíthatja az élettartamot. A 13 éven át tartó kutatásban több mint 3500 65 év feletti férfi és nő vett részt. A kutatás végére a résztvevők közül, akik ginkgo bilobát szedtek, közel 20%-kal kevesebben haltak meg, mint azok, akik másfajta memóriajavítót kaptak.

Több kutatás is arra mutat, hogy a ginkgo biloba javítja az agy vér- és oxigénellátását, ennek köszönhetően javul a memória és a kognitív működés. A ginkgo biloba antioxidáns vegyületei révén segít ellensúlyozni az öregedés hatásait: segíthet az időskori memóriaromláson, megszüntetheti a szellemi és fizikai fáradékonyságot, lassíthatja az agyi érelmeszesedés folyamatát.

A Ginkgo Biloba csökkenti a depressziós tüneteket

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) adatai szerint körülbelül 350 millió embert, vagyis a világ népességének nagyjából 4 százalékát érinti a depresszió, az egyik leggyakoribb mentális zavar. A beteget szorongás, tartós és szélsőséges szomorúság, döntésképtelenség jellemzi, érdektelenséget érez a világ dolgai iránt.

Egy 2007-ben, a Filotherapy Research nevű szakmai folyóiratban közzétett kutatási eredmény kimutatta, hogy a ginkgo biloba levelének kivonatában található lipofilnek antidepresszáns és stresszoldó hatása van. Egy szintén 2007-es, a Journal of Psychiatric Research című pszichiátriai szaklapban közzétett kutatás szerint a ginkgo biloba hatásosabbnak bizonyult a szorongás tüneteinek csökkentésében, mint a vényre kapható nyugtatók és antidepresszánsok.

 

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Ginkgo Biloba 300mg tabletta
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér