fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Természetes gyógymódok
Immunerősítés ősszel, természetesen. Otthoni praktikák, gyógynövények, vitaminok.

Gyógynövény az ŐSZI hónapokra: szibériai ginzeng

Mi veti vissza leginkább a kedvünket ősszel? A fáradtság és az állandó kisebb-nagyobb megbetegedések. Van egy gyógynövény, ami mindkét esetben segít!

Immunerősítés ősszel, természetesen. Otthoni praktikák, gyógynövények, vitaminok.

Mindenki ismeri a borongós őszi és téli hónapokban jelentkező, szinte állandósuló fáradtságérzetet. A nappalok rövidülnek, egyre hamarabb sötétedik, és egyre több időt töltünk ilyenkor a négy fal közé zárva. Nem csoda, hiszen az időjárás sem kedvez annak, hogy ebben az időszakban sokat legyünk a szabad levegőn. Szerencsére a természet az adaptogén gyógynövényekkel segít bennünket a fáradtság leküzdésében. Egyik legjobb ilyen adaptogén növény a szibériai ginzeng, ami kutatások szerint nem csak energizál, de az immunrendszer működését is fokozhatja!

A szibériai ginzeng (Eleutherococcus senticosus) egy Távol-Keleten őshonos cserje, melynek sajátossága, hogy csak árnyékban tud nőni. Távoli rokona a koreai és amerikai ginzeng fajtáknak, ugyanakkor valamivel enyhébb és ebből kifolyólag kíméletesebb a hatása azoknál. Pozitív tulajdonsága, hogy ezért akár huzamosabb ideig is szedhető, anélkül hogy túlságosan megterhelné a szervezetet.

A szibériai ginzeng két fontos hatással bír, melyek miatt kifejezetten hasznos az őszi és téli hónapokban:

Fáradékonyság csökkentése

edzés, testmozgás ősszelA szibériai ginzenget évszázadok óta használják Oroszországban és Kínában a szellemi funkciók javítására, az energia fokozására és stresszellenes anyagként. Része az úgynevezett adaptogén növények egyedülálló csoportjának, melyek segítik a szervezet szélsőséges fizikai és szellemi terheléshez való alkalmazkodását (idegen szóval: adaptálódását).

Több mint 100 publikáció áll rendelkezésünkre a szibériai ginzeng stressz- és fáradtságellenes hatásáról. Az egyik ilyen szakcikk több mint 35 különböző klinikai vizsgálat eredményeit összegezte, melyekben összesen kb. 6000 kutatási alany vett részt (19 és 72 év közöttiek). Normál és stresszes körülmények között is végeztek vizsgálatokat. A szerzők megállapították, hogy a szibériai ginzeng szedésétől minden esetben a fizikai és szellemi teljesítőképesség növekedése volt megfigyelhető.

Immunrendszer erősítése

Megfázás, nátha, torokfájás kezelése otthonA szibériai ginzeng a klinikai vizsgálatok során úgynevezett immonumoduláns aktivitást mutatott, vagyis hatással volt az emberi immunrendszer működésére. Egy németországi kutatásban a kísérleti alanyok szibériai ginzeng kivonatot vagy pedig placebót kaptak, 4 héten át. Az eredmények szerint a ginzeng hatására megemelkedett az immunsejtek, illetve a természetes ölősejtek száma a szervezetben, valamint fokozódott az immunreakciókhoz nélkülözhetetlen T-limfociták aktivitása.

A szibériai ginzeng tehát egy olyan gyógynövény, ami számtalan alkalommal kiállta már a tudományos megmérettetés próbáját. Fizikai és szellemi teljesítményre, valamint immunrendszerünkre gyakorolt pozitív hatásai miatt kiemelt helyet érdemel az őszi „fegyvertárban”!

Felhasznált irodalom
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3991026/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2963645 http://adaptogensbook.com/the-monographs-eleuthero/
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér