Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Természetes gyógymódok
Memória és agyműködés javítása természetesen

Időskori demencia: japán kutatás szerint az astaxanthin szerepéről

Japán kutatók fantasztikus megállapításra jutottak az astaxanthin és az időskori demencia kapcsolatát illetően. Ők azt mondják, ez igazi áttörés. Részletek a cikkben!

Az Astaxanthin jótékony hatásáról hosszú évek óta cikkeznek a tudósok, ez a szupererős antioxidáns segít a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzéséhez, csökkenti a stressz által kiváltott nem kívánt hatásokat a szervezetben. Ám egy friss kutatás szerint nem csak ennyit tud!

Az Astaxanthin egy természetben előforduló vegyület, amely többek közt arról ismert, hogy a vörös színével megfesti a lazacokat, amelyek pont ezért olyan rózsaszínűek.

Azzal senki sem vitatkozik, hogy ez az antioxidáns – amely több százszor erősebb, mint például egy átlagos C-vitamin – jó hatással van az emberi szervezetre, egy friss japán kutatás azonban megállapította, még többre képes az Astaxanthin, mint gondolták volna!

A teszt során három csoportot hoztak létre a tudósok. Mindháromban 50 és 69 év közötti alanyok voltak, köztük véletlenszerűen időskori demenciával (azaz a szellemi képességek hanyatlásával) küzdők és egészségesek. Az egyiknek napi 12 mg, a másiknak napi 6 mg Astaxanthint adtak szájon át, míg a harmadik csoport placebót kapott.

A kísérlet 12 héten át tartott, a japánok pedig egyértelmű következtetésre jutottak: az Astaxanthinnal kezelt egyéneknél egyértelmű javulás mutatható ki az agyi képességeiket illetően!

Egészen elképesztő eredményeket értünk el már tizenkét hét alatt, ami megdöbbentő, hiszen ez egy nagyon rövid időtáv egy ilyen komoly betegség kezelésére – fejtette ki a kutatás vezetője, Kiyotaka Nakagawa. 1

Bár, mint látszik, még a tudósokat is meg tudja lepni, milyen sok mindenre hasznos lehet az Astaxanthin fogyasztása, abban mindenki egyetért, ez lehet a jövő.

Hivatkozás:

1 http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Astaxanthin-shows-potential-for-brain-health-Human-study

Felhasznált irodalom
http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Astaxanthin-shows-potential-for-brain-health-Human-study http://www.netamin.hu/tudasbazis/cikkek/Astaxanthin-a-termeszet-legerosebb-antioxidansa/
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Astaxanthin+E-vitamin kapszula
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér