fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Fogyás
Kockahas mítosz – Egy hazugság örök üzleti sikere

Kockahas mítosz – Egy hazugság örök üzleti sikere

Nap mint nap találkozhatunk olyan hirdetésekkel, melyek minimális erőfeszítéssel ígérik, hogy a használójának rövid időn belül kockahasa lesz. Ez a valami (gép, tabletta, akármi) általában borsos árért adja nagy ígéretét, amiről végül mindig kiderül: ügyesen megtervezett becsapás volt.

Fit Man Measuring His WaistNap mint nap találkozhatunk olyan hirdetésekkel, melyek minimális erőfeszítéssel ígérik, hogy a használójának rövid időn belül kockahasa lesz. Ez a valami (gép, tabletta, akármi) általában borsos árért adja nagy ígéretét, amiről végül mindig kiderül: ügyesen megtervezett becsapás volt.

Üdvözlöm a mesék világában! Kerüljön csak beljebb! Kockahasat szeretne? De változtatni nem szeretne semmin az életmódjában? Ó, semmi gond, megoldjuk! Napi pár perc ezzel a kis izével, és maga is így fog kinézni, mint ez a valaki a képen! Ja hogy ő élsportoló, esetleg hetente hatszor két órát edz és szigorú diétát folytat? Hogy ő is csak a fotózásra tudott ilyen szálkás lenni? És hogy egy kis photoshop is besegített? Ó, ez csak véletlen, ezzel magának nem kell törődnie, csak adja ide a pénzét, és ez az izé majd valóra váltja minden álmát! Ha meg mégsem, akkor úgysem mondja el senkinek hogy milyen hülyét csináltunk magából, nemde? Naugye. Viszlát. Következőőő!

Most lehet, hogy megmosolyogjuk a fenti soraimat, de elképesztő, hogy milyen elpusztíthatatlanul sikeres ez a fenti hazugság. Amióta nyomtatott sajtó létezik, ilyen hazugságokkal csapnak be nagyon sok jó szándékú, fogyni vágyó embert.

Sokan hiszik még mindig azt, hogy létezik az, hogy csak bizonyos testrészekről fogyni. Az igazság azonban az, hogy sajnos a zsír tárolásának és eltávolításának módja nem kívánságműsor. Szervezetünk meghatározott sorrendben tölti fel hízáskor – és tünteti el fogyáskor - a zsírszöveteket. Ez egyénileg változik, a nők azonban főképp először fenékre és combra híznak, míg a férfiak zsigeri és hasi hízásra hajlamosak. Higgyék el, tudom, milyen szerencsétlen adottságokkal rendelkezni, mert én például előszeretettel hízom a fejemre. Bárhogy is legyen, a fitt embernek mindenhol ugyanolyan kevés feleslege van!

A műtéti zsírleszívás az egyetlen módszer a célzott zsírégetésre, a többi humbug. Ha hasizomra edzünk – ami nagyon dicséretes dolog – csodás hasizmunk lesz a zsír alatt. A hasizom akkor látszik ki (azaz lesz kockás) ha testzsírszázalékunk lecsökken bizonyos szint alá. Egy középkorú hölgy normál testzsírszázaléka 32 – 33% között van, a férfiaké 8 – 19 % között. A kockahas jelenséghez a hölgyeknek 19% alá, a férfiaknak 10% alá kell vinni a testzsírszázalékot. Ez nem könnyű feladat, és a filmvásznon szereplő színészek is többnyire csak korlátozott ideig tudják fenntartani.

Elsősorban egészségesebb életmódra kell törekedni, főleg a táplálkozási és folyadékfogyasztási szokásokat kell felülvizsgálni, valamint rendszeres testmozgást iktatni az életünkbe hetente legalább háromszor. A testsúly csökkenése a helyes szokások természetes következménye, ami egyúttal a közérzet, az energiaszint növekedésével jár. Ha eközben hasizmainkat is erősítjük, akkor egy szép napon kirajzolódnak azok a kockák is.

Lehet tehát kockahasunk a valóságban is, de a szokásrendszerünk felülvizsgálatát – és a szükséges módosításokat – nem lehet megúszni. Próbálkozhatunk persze a csodaizékkel is, de attól csak egy dolog lesz laposabb, még pedig a pénztárcánk.

Szeretettel és üdvözlettel:

Benkovics Péter

életmód-tanácsadó

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Lapos hasra vágysz? Ezeket tartsd be hozzá!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal