fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Természetes gyógymódok
Galagonya a szív erősítője

Klinikai eredmény a galagonya szívre gyakorolt hatásáról

A galagonya szívre gyakorolt hatását 132 pangásos szívelégtelenséggel küzdő beteg bevonásával vizsgálták egy német kutatásban. Az eredmény elképesztő!

Galagonya a szív erősítője„A szív kenyere” - így jellemzi a galagonyát a népi gyógyászat, és ha kicsit körülnézünk a tudományos szakirodalomban, rögtön látható, hogy méltán érdemelte ki ezt a nevet. A galagonya számos okból fontos a szívnek: most egy olyan klinikai vizsgálatról lesz szó, ami megállapította, hogy szívelégtelenség esetén is nagy segítséget nyújthat.

A galagonya hosszú idők óta ismert szívgyógyító

Az első feljegyzés arról, hogy a galagonya jót tesz a szív egészségének az 1. századból származik, méghozzá a görög katonaorvos, Dioszkoridész tollából. Később a svájci származású orvostudós, Paracelsus (1493-1541) hasonló megfigyeléseket rögzített. A növény a 19. század végén vált népszerűvé Európa-szerte, amikor is széles körben használták a különböző szívbetegségek gyógyítására.

Galagonya szerepe a szívelégtelenség kezelésében

A pangásos szívelégtelenség (krónikus szívelégtelenség), azt jelenti, hogy a szív nem képes a szervezet tápanyag és oxigén igényét kielégítő mennyiségű vért pumpálni. Az elnevezés arra utal, hogy a szív elégtelen pumpáló tevékenysége miatt a vér főleg az alsó végtagokban, a májban, a hasban, valamint a tüdőben „pang” – így nem tud visszaáramlani a szívbe.

1994-ben került publikálásra egy tanulmány a Münchener Medizinische Wochenschrift című német orvosi szaklapban, ami a galagonya pangásos szívelégtelenségre gyakorolt hatását vizsgálta meg. A kísérletben 132, közepesen súlyos pangásos szívelégtelenséggel (NYHA II. stádium) küzdő beteg vett részt. Két csoportra osztották őket: egyik felük napi 900 mg galagonya-kivonatot szedett, másik felük egy kaptopril nevű szintetikus hatóanyagot tartalmazó szívgyógyszert.1

A kísérlet kettős vak volt, ilyenkor sem a kezelőorvos, sem a beteg nem tudja, hogy melyik csoportba tartozik. Emellett multicentrikus is volt, ami azt jelenti, hogy több, egymástól független centrumban is végzik a vizsgálatot, és a kapott eredményeket központilag értékelik ki.

A kutatás 8 hétig tartott, az eredmények pedig azt mutatták, hogy a galagonya-kivonat ugyanannyira hatékony volt a szívelégtelenség tüneteinek javításában, mint az alacsony dózisú kaptropril.

 

Hivatkozás:

1 https://www.researchgate.net/publication/292638817_Effectiveness_of_the_hawthorn_extract_LI_132_compared_with_the_ACE_inhibitor_captopril_Multicentre_double-blind_study_with_132_NYHA_stage_II_heart_failure_patients

Felhasznált irodalom
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/10/24/hawthorn-berry-benefits.aspx https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2754502/ https://www.researchgate.net/publication/292638817_Effectiveness_of_the_hawthorn_extract_LI_132_compared_with_the_ACE_inhibitor_captopril_Multicentre_double-blind_study_with_132_NYHA_stage_II_heart_failure_patients
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Galagonya-kivonat kapszula 400 mg
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér