fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Női egészség: tudnivalók és tanácsok
Mell önvizsgálat otthon - VIDEÓ

Mell önvizsgálat otthon - VIDEÓ

Miért olyan fontos a mellek rendszeres önvizsgálata és hogyan kell helyesen kivitelezni? Mennyi időnként és mikor érdemes csinálni?

A mellrák a magyar női lakosság leggyakrabban előforduló daganatos betegsége, 5-6000 emlőrákot diagnosztizálnak évente hazánkban. Ezért is fontos nem csak októberben, a "Mellrák elleni küzdelem hónapjában", de egész évben odafigyelnünk magunkra.

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontosak az egészséges életmód mellett a rendszeres szűrővizsgálatok, ha minél kevesebb esélyt szeretnénk hagyni életünkben a betegségeknek. Pláne, ha ennyire komoly dologról van szó, mint a mellrák (vagy bármilyen rákos megbetegedés). Rosszindulatú daganatok esetén kulcsfontosságú az időtényező a sikeres kezelésben: minél előbb észreveszik és elkezdik kezelni, annál jobbak a gyors és sikeres felépülés esélyei.

A mellben kialakuló kóros elváltozások sok esetben könnyen észrevehetők mindenféle bonyolult orvosi eljárás nélkül is, tapintásos (ön)vizsgálattal. Minden 20 év feletti nőnek érdemes havonta egyszer rászánni azt a pár percet, ami alatt a mell önvizsgálatát el tudja végezni. Ez a videó pontos útmutatást ad hozzá!

Tovább a videókra!

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér