fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Női egészség: tudnivalók és tanácsok
Mell önvizsgálat otthon - VIDEÓ

Mell önvizsgálat otthon - VIDEÓ

Miért olyan fontos a mellek rendszeres önvizsgálata és hogyan kell helyesen kivitelezni? Mennyi időnként és mikor érdemes csinálni?

A mellrák a magyar női lakosság leggyakrabban előforduló daganatos betegsége, 5-6000 emlőrákot diagnosztizálnak évente hazánkban. Ezért is fontos nem csak októberben, a "Mellrák elleni küzdelem hónapjában", de egész évben odafigyelnünk magunkra.

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontosak az egészséges életmód mellett a rendszeres szűrővizsgálatok, ha minél kevesebb esélyt szeretnénk hagyni életünkben a betegségeknek. Pláne, ha ennyire komoly dologról van szó, mint a mellrák (vagy bármilyen rákos megbetegedés). Rosszindulatú daganatok esetén kulcsfontosságú az időtényező a sikeres kezelésben: minél előbb észreveszik és elkezdik kezelni, annál jobbak a gyors és sikeres felépülés esélyei.

A mellben kialakuló kóros elváltozások sok esetben könnyen észrevehetők mindenféle bonyolult orvosi eljárás nélkül is, tapintásos (ön)vizsgálattal. Minden 20 év feletti nőnek érdemes havonta egyszer rászánni azt a pár percet, ami alatt a mell önvizsgálatát el tudja végezni. Ez a videó pontos útmutatást ad hozzá!

Tovább a videókra!

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Mellfájdalom nőknél: 10 ok és amit tehetsz ellenük
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér