fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
1000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Jótékonyság
Segítsünk együtt a koraszülött gyerekek egészséges életre való esélyeinek növeléséért!

Segítsünk együtt a Koraszülöttek Világnapján!

November 17-e a koraszülöttek világnapja. Mitől lesz valaki koraszülött, mik a koraszülés kockázatai és hogyan segíthetsz a koraszülötteken? Kiderül cikkünkből!

Segítsünk együtt a koraszülött gyerekek egészséges életre való esélyeinek növeléséért!Egy új élet érkezése mindig öröm, ám a gyermekvárás boldog időszaka igazi rémálommá válhat, ha idő előtt indul meg a szülés. Az orvostudomány folyamatos fejlődése ellenére a koraszülés még mindig nagy számban van jelen és Magyarországon kifejezetten magas arányban.

November 17-e a Koraszülés és a Koraszülöttek Világnapja, ez alkalomból írunk mi is a témáról, felhívva a figyelmet egy fontos szakmai szervezetre is.

Mit nevezünk koraszülésnek?

Egy magzat kihordási ideje normális esetben a fogantatástól számított 37-42. hétig tarthat. Koraszülésnek azt nevezzük, ha valaki a 37. terhességi hét előtt hozza világra gyermekét. A koraszülésnek vannak rizikófaktorai, úgy, mint…:

-    dohányzás (aktív és passzív egyaránt) alkohol, vagy kábítószer fogyasztása a terhesség alatt

-    az édesanya életkora (18 év alatti, 40 év feletti)

-    rossz szociális körülmények, az anya nem megfelelő táplálkozása

-    nőgyógyászati betegségek, rendellenességek

-    túlzott stressz

-    ikerterhesség

Ám a teljes igazság az, hogy a koraszülések majdnem felénél ezek egyike sem áll fenn, ennek ellenére sajnos mégis bekövetkezik.

Mik a veszélyei annak, ha valaki koraszülött?

Bár a koraszülöttek életben maradási lehetőségei jelentősen javultak, még mindig a közvetlen életveszély az első számú rizikófaktor, hiszen fejlődési folyamataik, szerveik állapota még nem eléggé érettek.

Ez az „éretlen idegrendszer” okozza légzési és táplálkozási nehézségeiket, jóval gyengébb az immunrendszerük, nagyobb az agyvérzés kockázata és a májműködés éretlensége miatt gyakoribb a sárgaság, de jelentős probléma az ún. koraszülött-vakság is.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy egy koraszülött gyermek sorsa már a születésekor megpecsételődött. Az erre a területre specializálódott szakorvosok, majd a szülők és gyógypedagógusok kitartó munkájával nagy eséllyel utolérik azokat a társaikat, akik „időben” születtek. Ehhez azonban a legfontosabb a gyorsaság, hogy már a szülés megindulásakor felkészülten várják az idő előtt érkező gyermeket.

65 000 megmentett élet! Segíts, hogy még több lehessen!

A „Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért” közhasznú szervezet már 27 éve végzi erőn felüli munkáját. A koraszülött, vagy beteg és azonnali beavatkozásra szoruló újszülöttek sürgős, akut orvosi ellátásával, szükség szerint élesztésével, szállításával, mint mentőszolgálat.

A közhasznú szervezet szakmai csapata úgy működik, mint egy „mozgó intenzív-osztály”, így helyzettől függően minden életmentő beavatkozást el tudnak végezni, napi 24 órában. Ennek köszönhetően már több, mint 65 000 kis életet mentettek meg! Létrehoztak egy külön „Csecsemő-Szem-Mentő” programot is, melynek segítségével esélyt adnak a legkisebbeknek arra, hogy elkerüljék a koraszülött vakságot, vagy megelőzzék a későbbi látáscsökkenést.

A szervezet gépparkjának egy része azonban lassan egyidőssé válik magával a szervezettel, ezért ideje, hogy egy kis figyelmet kapjanak…

[caption id="attachment_8364" align="aligncenter" width="300"]A Peter Cerny Alapítvány szakemberei a koraszülöttek megmentésén dolgoznak A Peter Cerny Alapítvány szakemberei munka közben[/caption]

Számunkra az egyik legfontosabb cél, hogy munkánkkal egy egészségesebb jövőt építhessünk, ezért támogatjuk a Koraszülöttek Világnapján 100 000 Ft adománnyal „Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért” közhasznú szervezetet. Te is csatlakozhatsz hozzánk, 3 egyszerű módon:

-    2015. november 17-én vásárlásoddal a netamin.hu-n már jótékonykodtál is! Minden vásárlás végösszegének 10%-át a Peter Cerny Alapítvány kapja.

-    Utalhatsz nekik közvetlenül is, a következő számlaszámra: UniCredit Bank 10900028-00000014-34030012 (Kedvezményezett neve/Számlatulajdonos: Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért Közhasznú szervezet)

-    A 13600/04-en hívható „Adhat vonalon” keresztül hívásonként 250 Ft-al támogathatod őket

Fogjunk össze mi, Netaminosok és segítsünk együtt, hogy minél több koraszülött csecsemő kaphassa meg az életéhez, egészséges jövőjéhez szükséges azonnali orvosi segítséget!

[caption id="attachment_8365" align="aligncenter" width="300"]Egy boldog, időben megmentett koraszülött csecsemő Az egyik apróság, a megmentett 65 000 boldog baba közül[/caption]

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Köszönjük, hogy Te is segítettél velünk a Koraszülöttek Világnapján!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér