fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Zöldségek és gyümölcsök
Van a tormának káros, vagy éppen gyógyhatása? Itt a válasz!

Van a tormának káros, vagy éppen gyógyhatása? Itt a válasz!

Húsvét alatt és után is gyakran kerül torma az asztalra, de amellett, hogy csípősen finom, van-e valamilyen jó, vagy esetleg rossz hatása szervezetünkre?

Húsvét környékén sűrűbben kerül az asztalra torma, de az év többi részén is fogyasztható, változatos módon. Jellemzően szendvicsek, pácok és köretek készítéséhez szokták még használni, fűszeres és egyedi íze miatt ugyanis sokak kedvence. De milyen hatást fejt ki szervezetünkre a torma? Erre a kérdésre keressük most a választ! Utánajártunk!

A tormát eredetileg gyógynövényként termesztették, csak később vált az étrendünk részévé, ez pedig már sokat elmond arról, érdemes-e vele foglalkozni egyáltalán.

Vegyük a reszelt tormát, ami a növény gyökeréből készül. Ebből egy teáskanál 7.2 kalóriát és 0.1 gramm zsírt tartalmaz, koleszterin pedig egyáltalán nincs benne, ami nagyon ritka szinte bármely ételnél.

Az egyetlen, amire figyelni kell a torma fogyasztásakor, hogy egy ilyen kis adag is 47.1 milligramm nátriumot tartalmaz, a javasolt napi bevitel pedig 2000 mg. Ha nátriumból nagyon sokat juttatunk a szervezetünkbe, az akár magas vérnyomáshoz is vezethet.

A torma viszont nemcsak rostokban gazdag, rengeteg vitamin is található benne, egy teáskanálnyi adag 3.7 milligramm C-vitamint (a napi beviteli érték 5 százaléka), 8.5 mikrogramm folsavat (a napi beviteli érték 4,5 százaléka), 37 milligramm káliumot (a napi beviteli érték 2 százaléka) és 8.4 milligramm kalciumot (a napi beviteli érték 1 százaléka) tartalmaz.

Kijelenthetjük tehát, hogy a torma nagyon egészséges, különösen, hogy friss kutatások szerint ez a legmagasabb glükozinoláttartalmú étel, amit csak ehetünk, azaz ebben találhatóak olyan glükóz tartalmú vegyületek nagy számban, amik a leghatékonyabban megelőzik a tumorok kialakulását.

Azért arra nem árt figyelni, milyen étkezési tormát veszünk le a polcról, hiszen gyakran vannak az egyébként egészséges alapanyagok felhígítva olyan kiegészítővel, amivel már nem is olyan egészséges a torma…javasoljuk, hogy ha teheted, inkább vedd frissen és reszeld le!

Felhasznált irodalom
http://www.livestrong.com/article/416538-is-horseradish-good-for-you/
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Friss és ütős tormakrém variációk
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér