fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

10 ok, amiért érdemes funkcionális trénerrel edzeni

Szeretnél fitt és egészséges lenni? Tudtad, hogy van egy olyan univerzális eszköz, ami gyakorlatilag egy hordozható fitneszteremnek felel meg? Olvass tovább!

Fitness TRX training exercises at gym woman and manSzeretnél fitt és egészséges lenni? Tudtad, hogy van egy olyan univerzális eszköz, ami gyakorlatilag egy hordozható fitneszteremnek felel meg? Funkcionális trénerrel tulajdonképpen bármilyen erősítő gyakorlat végezhető – evezés, fekvőtámasz, vállból nyomás, tricepsz és bicepsz nyújtás, akár guggolás is – anélkül, hogy nehéz súlyzókra vagy gépekre lenne szükség hozzá. Az elvégezhető gyakorlatok száma több száz. Ha még nem próbáltad, akkor elsőre talán el sem hinnéd, hogy mennyi előnye van a funkcionális trénerrel történő edzésnek. Pedig mint oly sok esetben, most is igaz, hogy a legegyszerűbb megoldás egyben az egyik leghatékonyabb is! Nézzük, miért is érdemes funkcionális trénert használni!

1. Bámulatosan költséghatékony

Egy funkcionális tréner rendkívül pénztárcakímélő megoldás a drága fitneszgépekhez képest, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy mennyire sok különböző gyakorlat végezhető vele.

2. Nem igényel fitnesz tapasztalatot

Legyen szó az edzés terén kezdőről vagy éppen tapasztalt „vén rókáról”, a funkcionális tréner mindenki számára ideális sporteszköz. Állíthatod a kötélhosszt és te magad szabályozod, hogy milyen intenzitású edzést végzel, ezért nemtől, életkortól függetlenül bárki használhatja, egyéni igényeihez szabva.

3. A már ismert gyakorlatok is végezhetőek vele

Egy funkcionális trénerrel akár az olyan hagyományos gyakorlatok is elvégezhetők, mint például a bicepsz nyújtás vagy a fekvőtámasz – sőt, még nehezebbé tehetőek a keményebb edzés érdekében!

4. Egész testet átmozgatja

Funkcionális tréner segítségével olyan edzés végezhető, ami az egész testet, annak gyakorlatilag minden nagyobb izomcsoportját alaposan megdolgoztatja.

5. Kis helyen tárolható

Szinte semmi helyet nem foglal, vagyis ideális edzőtárs azok számára is, akik helyhiány miatt nem tudnak nagyobb fitneszgépet vásárolni. Miután végeztél az edzéssel, csak tedd be a szekrénybe addig, amíg újra szükséged nem lesz rá!

6. Utazhatsz vele

Kis súlyú és könnyedén hordozható. Csak tedd be a bőröndbe, amikor utazol, így a nyaralás alatt sem kell lemondanod az edzésről. Használd a hotelszobában, a tengerparton vagy bárhol a szabadban!

7. Sokoldalúan használható

Az izmok gyorsan képesek hozzászokni a gyakran ismételt mozdulatokhoz, ezért fontos, hogy változatos edzéseket végezz, mindig új és új kihívások elé állítva szervezetedet. A funkcionális tréner egyik legnagyobb előnye, hogy egy adott izomcsoportra számtalan gyakorlatot kínál, a lehetőségek szinte végtelen tárháza.

8. Egyedül is biztonságosan edzhetsz vele

Szabadsúlyos edzéseket kizárólag edzőpartnerrel lehet biztonságosan végezni. Az azonban téves elképzelés, hogy csak hatalmas súlyok megmozgatásával lehet hatékonyan edzeni és komolyabb eredményeket elérni. Egy funkcionális tréner kitűnően alkalmas az erő és állóképesség növelésére, ráadásul bárhol, bármikor mozoghatsz vele – egyedül is, teljesen biztonságosan.

9. Kombinálható más fitnesz eszközökkel

A funkcionális tréner annyira sokoldalú, hogy akár súlyokkal, sőt egyéb fitneszgépekkel is kombinálhatod, így egyszerre két különböző eszköz és edzéstípus együttes hatását használhatod ki!

10. Hatékony, komplex edzést biztosít

Amilyen egyszerű kis eszköz, annyira nagyszerű: fejleszti az izmokat, a dinamikus erőt, az állóképességet, a gyorsaságot és a rugalmasságot. A funkcionális edzés során a mindennap végzett feladatok, mozgások ellátására képezzük testünket. Az izmok megtanulnak együtt mozogni, az ízületek egészségesebbek lesznek, és a valódi életben is hasznosítható erőt fejlesztünk.

Ezt láttad már?
Waterbell - Tölthető kettlebell
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér