Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Sport
3 fitneszszalag gyakorlat a lapos hasért

3 fitneszszalag gyakorlat a lapos hasért

3 szuper hatékony hasizom gyakorlat, melyekhez mindössze egy fitneszszalagra lesz szükséged! Otthon elvégezhető edzés a lapos, feszes hasért, kezdőknek is!

Sokoldalúságának köszönhetően a fitneszszalaggal testünk összes izmát meg tudjuk dolgoztatni – külön-külön, vagy akár egyszerre is. Minden csak a megfelelő gyakorlatoktól függ, az alábbiak kifejezetten a hasizom erősítésére szolgálnak. Fitneszszalaggal edzhetünk szinte bárhol és bármikor, használata könnyű, idősek és fiatalok egyaránt könnyedén megtanulhatják.

Korábban már bemutattuk a legjobb lábgyakorlatokat fitneszszalaggal, úgyhogy most áttérünk a hasizomra. Habár az emberek többsége esztétikai okokból igyekszik elérni a kockás hasat, fontos megjegyezni, hogy az erős törzsizmok rendkívül fontosak minden sportágban és a hétköznapi életben is. A hasi zsírréteg eltávolítása egyben csökkenti számos betegség (pl. cukorbetegség, szívbetegségek) kockázatát is!

Nem is szaporítjuk tovább a szót, következzen 3 szuper hatékony hasizom gyakorlat, melyekhez mindössze egy fitneszszalagra lesz szükséged!

Fordított hasprés

Feküdj a hátadra, behajlított térdekkel. A karjaid feküdjenek a tested mellett, kezeidben fogd a szalag két végét, a szalag közepe pedig legyen a lábszáraid felső részén. Közelítsd a térdeidet a mellkasod felé, amíg a csípőd el nem hagyja a talajt. Tartsd ki a pozíciót 3 másodpercig, majd ereszd vissza a lábaidat. Végezz el 10 ismétlést, 3 sorozatot.

[caption id="attachment_14594" align="alignnone" width="300"] Így néz ki a gyakorlat1[/caption]

Törzsfordítás állva

Állj a szalag közepére vállszélességű terpeszben, a szalag két végét a kezeidben fogva. Behajlított könyökkel húzd fel a szalagot vállmagasságba, előrenéző tenyerekkel. Enyhén hajlítsd be a térdeidet, majd fordítsd el a törzsedet balra. Csak derékből mozogj, a csípő marad mozdulatlan. Térj vissza középre, és fordítsd el a törzsed jobbra is. Ez 1 ismétlés. Végezz 12-15 ismétlést, és összesen 3 sorozatot.

[caption id="attachment_14595" align="alignnone" width="225"] Így néz ki a gyakorlat2[/caption]

Nyújtott lábemelés fekve

Feküdj a hátadra és vedd a kezeidbe a szalag két végét. A szalag közepét helyezd a sarkaidra, majd emeld a lábaidat, nyújtott állapotban, a plafon felé 90 fokos szögben. Emeld fel a fejedet, a vállaidat és a hátad felső részét. Ezután kezd a lábaidat leengedni a talaj felé, közben a karok végig mozdulatlanok maradnak. Állj meg a mozdulattal, amint a hátad középső vagy alsó része is kezdene felemelkedni és elhagyni a talajt. Tartsd ki 1-2 másodpercig a mozdulatot, majd emeld vissza a lábaidat. A gyakorlat közben fókuszálj a hasizmokra, feszítsd meg a törzsed, a fej, a vállak és a felső háttájék pedig mindvégig a földtől elemelve maradjanak. 12 ismétlést, 3 sorozatot végezz.

A 3 sorozat befejeztével feküdj a hátadra, húzd fel a térdeidet, talpak a talajon, csípődet szintén nyomd a talajhoz. Karjaiddal nyújtózz meg a fejtetőd fölé, maradjanak a talajon befelé (talaj felé) fordított tenyerekkel és folyamatosan nyújtózz, közben lélegezz egyenletesen. 7-10 mély lélegzetvétel után lassan engedd el a nyújtózást.

 


Képek forrásai:

1 https://www.fitnessmagazine.com/workout/abs/exercises/flatter-abs-in-2-weeks/

2 https://www.fitnessmagazine.com/workout/abs/express/fast-belly-blaster/?page=5

3 www.topshelfclothes.com/wp-content/uploads/2013/10/Screen-shot-2013-10-24-at-12.55.46-PM

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Fitneszszalag (Kezdő)
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér