fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Sport
5 egyszerű fitneszszalag gyakorlat a formás lábakért

5 egyszerű fitneszszalag gyakorlat a formás lábakért

5 könnyű, otthon is elvégezhető lábgyakorlat VIDEÓVAL, melyekhez mindössze egy fitneszszalagra lesz szükséged! Otthoni edzés, lábformálás egyszerűen és hatékonyan!

A fitneszszalag igazán zseniális edzőeszköz, mivel könnyedén magunkkal vihetjük bárhova, így szinte bárhol elvégezhetünk vele egy gyors edzést. Persze az otthon nyugalma azért a legalkalmasabb erre. A lábak formálása általában a hölgyek egyik kiemelt célja, érthető okokból. A lábedzésnek ugyanakkor nem csak esztétikailag van jelentősége. A lábak fontos tartószereppel bírnak, ezért a test többi részének edzéséhez, illetve általában a hétköznapokban is szükségesek az erős lábak.

A következőkben bemutatunk 5 könnyű, otthon is elvégezhető lábgyakorlatot, melyekhez mindössze egy fitneszszalagra lesz szükséged!

Mindegyik gyakorlatból végezz 20 ismétlést (lábanként), legalább heti 3 alkalommal. Természetesen ahogy fejlődsz az idő előrehaladtával, úgy növelheted a sorozatok, illetve az edzések számát. Edzések előtt végezz rövid, pár perces dinamikus nyújtást (pl. karkörzések, törzskörzések és hajlítások, láblendítések, guggolások), majd edzés végeztével levezetésként 5-10 perc statikus nyújtást (a klasszikus, 30-40 másodpercig kitartott nyújtó mozdulatok).

Lábnyújtás fitneszszalaggal

Feküdj hanyatt, egyik talpad legyen a földön (behajlított térddel), a másik a levegőben (szintén behajlított térddel), és ez alá tedd a szalag közepét. Vedd kezeidbe a fitneszszalag két végét. A levegőben lévő lábadat nyújtsd ki, majdnem teljesen, majd engedd vissza.

Guggolás fitneszszalaggal

Vállszélességű terpeszben állj a szalag közepére, majd behajlított könyökkel húzd fel a szalag végeit vállmagasságba. A szalagot végig a válladnál tartva ereszkedj le guggolásba, majd állj fel.

Statikus kitörés fitneszszalaggal

Ez tulajdonképpen egy kitörés pozícióban végzett guggolás. Lépj előre az egyik lábaddal, úgy, hogy a talpad legyen a fitneszszalag közepén. A másik lábad hátrébb van, de egy vonalban, kb. 1 méterrel. Guggolj le, miközben a szalag két végét a kezeidben fogod és vállmagasságban tartod, előrenéző tenyerekkel. Addig hajlítsd az elöl lévő térdedet, amíg a hátsó térd el nem éri a földet. Ezután lassan told vissza magad a fenti pozícióba, majd rövid szünet után ismételd meg a mozdulatot.

Hátrarúgás fitneszszalaggal

Ereszkedj le négykézlábra, tartsd a fitneszszalag két végét a kezeidben, és a szalag közepe legyen a jobb talpad középső részén. Mindkét karod tartsd a földön, miközben a jobb lábaddal hátrafelé rúgsz. Ezután lassan engedd vissza a lábadat. (Ha jól csinálod, érezned kell ahogy a combhajlító izmod dolgozik.) Ügyelj arra, hogy a törzsed végig mozdulatlan, a hátad pedig semleges tartásban álljon. 20 ismétlés után válts a másik lábadra.

Combtávolítás fitneszszalaggal

Ülj le egy székre vagy padra és kösd össze a combjaidat a fitneszszalaggal. Lassan távolítsd el egymástól combjaidat, tarts már másodperc szünetet, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe.

Egészségedre! Ne feledkezz meg az edzés végi nyújtó gyakorlatokról sem!

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Fitneszszalag (Kezdő)
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér