fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Idegrendszer, memória
Memória fejlesztése egyszerűen

5 egyszerű tipp a memória fejlesztésére

Memóriánk sokszor a lehető legrosszabb időben tud cserben hagyni minket, aminek az eredménye az otthon hagyott pénztárca, a lekésett vagy elfelejtett találkozók és egyéb kellemetlenségek. Íme 5 tipp, amivel memóriádat tökéletessé teheted!

Brain ActivityMemóriánk sokszor a lehető legrosszabb időben tud cserben hagyni minket, aminek az eredménye az otthon hagyott pénztárca, a lekésett vagy elfelejtett találkozók és egyéb kellemetlenségek. Szerencsére léteznek rendkívül hatékony, és teljesen természetes módszerek az agy felturbózására. Íme 5 tipp, amivel memóriádat tökéletessé teheted!

1. Tápláld az elmédet!

Ahogy a testednek, úgy az agyadnak is szüksége van „üzemanyagra”. Az étrended nagyban befolyásolja, hogy agyi képességeidet milyen mértékben tudod aktivizálni. Az omega-3 zsírsavak több vizsgálat szerint is jelentős mértékben (akár 15%-kal) fokozhatják a memória működését. Fogyassz ilyen egészséges zsírokban gazdag ételeket, például olajos magvakat, szóját, tojást, avokádót!

2. Aludj többet!

A napközben elraktározott információk alvás közben vésődnek be agyunkba. Kutatások szerint a pihentető alvás fejleszti a memóriát, javítja a koncentráló képességet és segíti az új emlékek rendszerezését, tárolását. Hogy agyad teljesítményét maximalizálni tudd, aludj legalább napi 7-8 órát!

3. Keresd a társaságot!

A Harvard Egyetem kutatása szerint az aktív társadalmi élet segít a szellemi teljesítőképesség fenntartásában és hozzájárulhat a memória megőrzéséhez. Az emberi kapcsolatok stimulálják az agyműködést, ezért ne zárkózz magadba, szervezz közös programokat barátaiddal, családtagjaiddal, ismerkedj meg új emberekkel!

4. Lazulj el!

A New York-i Állami Egyetem tanulmánya szerint a krónikus stressz csökkentheti az agy szürkeállományának méretét, amitől tanulási problémák, memóriazavarok lépnek fel. Egy Kaliforniai Egyetemen végzett kutatás alapján akár egyetlen stresszes élethelyzet is képes megzavarni az agysejtek közötti kommunikációt, sőt agysejtek pusztulását is okozhatja. Ha ideges vagy, lélegezz mélyeket, sétálj, végezz számodra örömöt jelentő tevékenységeket!

5. Mozgasd meg magad! És mozgasd meg agyad!

A rendszeres testmozgás megnöveli az agy oxigénellátását, csökkenti a memóriavesztéssel járó betegségek kockázatát, és serkenti bizonyos természetes agyvédő vegyületek termelését is. De nem csak testünket, hanem agyunkat is szükséges tornáztatni! Játssz agytörő játékokat, fejtsd keresztrejtvényt, olvass, tanulj új szavakat, új nyelveket vagy éppen új készségeket!

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Memória FORTE vitamincsomag – 60 év felettieknek
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér