fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Cukorbetegség
Fehérje hús helyett növényekből – így kerülhető el a cukorbetegség!

Fehérje hús helyett növényekből – így kerülhető el a cukorbetegség!

Egy finnországi egyetem kutatói felfedezték, a növényekből kinyert fehérje hatalmas segítség tud lenni a betegség kialakulásának megelőzésében! Olvasd el az érdekes kutatás részleteit!

Ha csak annyit mondunk, fehérje, a legtöbben egy méretes hússzeletre gondolnak, ám a protein a zöldségfélékben is megtalálható, és a fogyasztása sok esetben sokkal egészségesebb lehet, sőt, akár a cukorbetegség is megelőzhető lehet vele!

Egy 19 évvel ezelőtti kísérlet került elő napjainkban, amely a fehérjefogyasztás hatásait vizsgálta az emberi szervezetre. Bár ezzel a felméréssel a szakemberek nem igazán foglalkoztak az utóbbi évtizedben, most egy finnországi egyetem kutatócsoportja továbbgondolta, és érdekes összefüggésre bukkantak a kettes típusú cukorbetegség kapcsán.

Ezt a betegséget véletlenül sem szabad félvállról venni, különösen, hogy napjainkban nagyjából már a magyar lakosság közel tíz százalékát érinti!

A kettes típus általában a harminc év feletti korcsoportnál alakul ki, és nemcsak az életmód miatt, hanem genetikailag is örökölhető, ám tény, a túlsúllyal küzdőknél jóval nagyobb az esély a kialakulásra.

A kettes típusú cukorbetegség azért különösen veszélyes, mert gyakran tünetek nélkül is ki tud alakulni, mivel egy ideig a szervezet képes egyensúlyozni az inzulinszintet.

Egy finnországi egyetem kutatói azonban felfedezték, a növényekből kinyert fehérje hatalmas segítség tud lenni a betegség kialakulásának megelőzésében!

A kutatási eredményeik alapján ugyanis, ha növényekből fogyasztjuk a fehérjét, vagy legalább a napi beviteli érték egy részét, akkor sokkal jobb esélyünk van elkerülni a kettes típusú cukorbetegséget, mintha húsokból juttatnak szervezetünkbe azt.

A számok nyelvére lefordítva: ha csak napi 5 gramm fehérjét a húsok helyett növényekből nyerünk ki, már 18 százalékkal nagyobb az esélyünk a cukorbetegség elkerülésére, ami nem akármilyen eredmény!1 Hogy érthetőbb legyen, ez az 5 gramm fehérje már nagyjából 170 gramm spenótban megtalálható!

És hogy mik azok a zöldségek, amiket érdemes beépíteni az étrendünkbe, ha biztosra akarunk menni? A legtöbb fehérjét tartalmazó zöldségekről itt olvashatsz bővebben!

Ha pedig édesebb élvezetekre vágysz, próbáld ki növényi fehérje-komplexünket, stevia édesítéssel - kattints ide a részletekért!

Felhasznált irodalom
1 Virtanen HEK, Koskinen TT, Voutilainen S, Mursu J, Tuomainen TP, Kokko P1, Virtanen JK.: Intake of different dietary proteins and risk of type 2 diabetes in men: the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study., Br J Nutr. 2017 Mar;117(6):882-893.

http://www.nutraingredients.com/Trends/Protein/Plant-protein-may-prove-a-more-effective-diabetic-defence-Study
http://semmelweis.hu/mediasarok/2016/12/15/egyre-tobb-a-cukorbeteg-de-csokkent-a-sulyos-szovodmenyes-esetek-szama/
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Natúr Borsó fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér