Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Fogyás
Légy fitt és egészséges – akár napi 4 perc mozgással!

Légy fitt és egészséges – akár napi 4 perc mozgással!

Mit lehet elérni napi 4 perc intenzív edzéssel? A Tabata edzés bebizonyítja, hogy rengeteg eredményt! Mindent a Tabatáról és a megfelelő eszközről hozzá!

Légy fitt és egészséges – akár napi 4 perc mozgással!Általában azok az edzésmódszerek, amik kevés munkát, ámde óriási eredményeket ígérnek, a valóságban vajmi keveset érnek. Ha valami túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az sajnos az esetek többségében nem is igaz. De mit szólnál, ha azt mondanám, hogy elég mindössze napi 4 perc intenzív edzés az egészséges testsúly és a fittség megőrzéséhez? Ugye elsőre ez is egy újabb átverésnek, hatalmas túlzásnak hangzik? Pedig nincs így! Ha szeretnéd formában tartani magadat, de nincs elég időd erre, akkor számodra ideális mozgásforma a Tabata tréning!

A Tabata edzés eredete

Ezt a tréningformát egy Isumi Tabata nevű japán tudós és kollégái fejlesztették ki a tokiói nemzeti fitnesz és sport intézetben. A kutatás célja eredetileg az volt, hogy növelje a japán gyorskorcsolya válogatott teljesítményét. A kifejlesztett nagy intenzitású intervallum edzésben a rövid, intenzív szakaszokat pihenők váltják. A módszer eredményességét egy 6 hetes kísérlettel tesztelték, amely során bebizonyosodott, hogy a sportolók rendkívül rövid idő alatt jelentős teljesítménynövekedést tudtak elérni.

A Tabata edzés lényege

Az edzés 4 perces intervallumokban zajlik: egy gyakorlatból nyolc, 20 másodperces sorozatot kell végezned, a sorozatokat 10 másodperces pihenőkkel megszakítva. Ha naponta csak egy ilyen 4 perces edzést elvégzel, már azzal nagyon sokat tettél az egészségedért és a Tabata módszer valamennyi előnyét élvezheted. Haladóként egymás után 4-5-ször is elvégezheted ezt a 4 perces intervallumot, ugyanazzal vagy akár különböző gyakorlatokkal is. A lényeg, hogy az intenzív szakaszokat mindig maximális terheléssel végezd!

A Tabata edzés előnyei

•    Biztosítja a szervezet mozgásigényét

•    Rendkívül hatékony zsírégető

•    Javítja a keringést, a szívizomzat és a tüdő megerősödik

•    Megnöveli az erőszintet

•    Javítja a mozgáskoordinációt, fejleszti az egyensúlyt

•    Fejleszti az aerob és anaerob állóképességet

•    Erősíti az immunrendszert

•    Növeli a csontsűrűséget, ezzel erősebbé, ellenállóbbá téve a csontokat

•    Segít megelőzni az ízületek és porcok kopását, erősíti az ízületeket

•    Időt takaríthatsz meg vele!

Kinek ajánlott a Tabata edzés?

Röviden és tömören: kortól, nemtől és tapasztalattól függetlenül mindenkinek! Eredetileg ugyan profi sportolókkal tesztelték, de mára tudományos bizonyítékok tömkelege igazolja, hogy a gyerekektől kezdve az idősebb korosztályig mindenki számára ideális edzésforma a Tabata.

Hogyan tudod a legtöbbet kihozni a Tabata edzésből?

A Tabata módszer szépsége, hogy gyakorlatilag bárhol, bármikor elvégezhető. Lehet eszközt is használni hozzá (bicikli, futógép, súlyzók), de eszköz nélküli gyakorlatokat is csinálhatsz, például: futás, felülés, fekvőtámasz, guggolás, és így tovább. Ahhoz azonban, hogy a Tabata edzésnek valóban minden előnyét kiélvezhesd, szükséged van egy olyan sporteszközre, amivel az egész testet alaposan át tudod mozgatni. A Netamin Tuti Fogyás Fitneszszalag pontosan ilyen!

Ez a speciális anyagból készült, hosszának akár hatszorosára nyújtható gumiszalag tökéletes a Tabata edzéshez. Számos olyan előnnyel rendelkezik, mely nem mondható el a méregdrága, rengeteg helyet foglaló, és akár száz kilós fitneszgépekről. Használata rendkívül könnyű, idősek és fiatalok egyaránt könnyen megtanulják, kíméletes az ízületekkel, ráadásul bárhová magaddal viheted. A test valamennyi izmát hatékonyan megdolgoztatja, hiszen az elvégezhető gyakorlatok száma szinte végtelen!

A Tabata edzés jótékony hatásaihoz tehát olyan eszközt érdemes használnod, amivel a teljes test intenzíven átmozgatható. Ha hosszú távon is sikeresen meg szeretnéd őrizni az egészséges testsúlyt, illetve kortól függetlenül fitt és aktív szeretnél maradni, akkor válaszd a Netamin Tuti Fogyás Fitneszszalagot!

Ha belsőleg is szeretnéd a fogyásodat elősegíteni, a zsírégetést fokozni és a teljesítményedet növelni, itt megtalálod a  Herbál Zsírégető gyógynövény tartalmú étrend-kiegészítőnket!

Íme, itt egy példa a fitneszszalaggal végzett Tabata edzésre:

Ezt láttad már?
Így használd a fitneszszalagot otthoni edzésekhez
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér